|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Młynek do przypraw.
Chciałam rodzicom do prezentu świątecznego, dla domu dorzucić elektryczne młynki. Szukałam trochę w sklepach i są dosyć drogie a miałby to być jedynie dodatek do prezentu i nie chciałam wydać na niego więcej niż np 30/40 zł
![]() Oczywiście weszłam na allegro no i jest faktycznie sporo w przeróżnych cenach no i tradycyjnie nie wiem na jaki model się zdecydować. Kupowała może któraś z was jakiś młynek elektryczny na allegro? Albo czy macie taki młynek i polecacie jakąś konkretną firmę? Na all są firmy typu inox, rossler, clatronic i wiele innych, chociaż po opisach często nie można ogarnąć, która to nazwa firmy
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Młynek do przypraw.
Podbijam wątek. Macie sprawdzone młynki do przypraw? Z mamą dostałyśmy ze 2 lata temu na prezent takie młynki http://www.ceneo.pl/15569500 ale oba nie poradziły sobie z pieprzem i się zepsuły. Teraz chcę kupić coś porządnego, może być droższego. Ponieważ nie mam rozeznania w temacie, rozważam zakup młynków z firmy Tupperware (będą w styczniu w promocji 2 szt. za 180 zł), bo podobno jest to firma która uznaje reklamacje, więc zakładam że jak już raz je kupię to będę mieć na lata.
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2016-12-15 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
. Elektrycznych podobno nie polecają, więc na pewno będę szukać ręcznego. Zerknę na te młynki .
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Ja osobiscie elektrycznego nie polecam (jak już to te drogie i znanych firm np. WMF, Peugeot albo AdHoc) bo najczęściej jak go się potrzebuje to baterie są puste. Te tanie zużywają szybko baterie i maja kiepskie silniki i kiepski mechanizm mielenia. Ja osobiście używam ręczne młynki firm wmf, peugeot i adhoc. Podobno dobre są jeszcze firmy cilio i zassenhaus.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
. Ja właśnie chcę ręczny .
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

. Elektrycznych podobno nie polecają, więc na pewno będę szukać ręcznego. Zerknę na te młynki