|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gdzie zasady i ideały???
Od Pewnego czasu zastanawiam się czy ja zyję z jakims wyimaginowanym świecie wierząć w to że znajde faceta któremu zaufam.
Mam złe doświadczenia gdyz spotkalam na swojej drodze ludzi, którzy ciagle zdradzali albo byli zdradzani.. Mój pierwszy powazny chlopak z któtym byłam kilka lat okłamywał mnie i w koncu zostawil dla innej.. w rodzinie tez nie mialam najlepszych wzorów. Teraz mam faceta ktorego bardzo kocham, ale juz kilka razy przylapalam go na "internetowej zdradzie" nie wiem moze doszło do fizycznej zdrady ale juz w to nie wnikam.. Jestem z nim nadal mimo ze nie ufam juz w ogole. Czuję się jak ofiara gdyż ja chociaż nie raz miała okazję nie zdradziałam nigdy..Wiem ze zaraz zostane tu źle osadzona, ale nie o to mi chodzi. Czekam na wasze komantarze co myślicie o facetach i kobietach , ktore zdradzają? Czy warto miec jakieś zasady w zyciu czy olac to i czerpać tylko przyjemności dla siebie nie myśląc że mozesz zranić nie tylko osobę Ci bliską ale także kogoś innego...?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie zasady i ideały???
Cytat:
![]() W ogóle nie jest mi szkoda ludzi, którzy zdradzają. To ludzie, którzy nie mają zasad, moralni degeneraci. Albo jest się kobietą/facetem z jajami i jak coś nie halo w związku a pojawia się ktoś nowy na horyzoncie, to mówi się bye, bye do dotychczasowego partnera...albo jest się... no wlaśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mówi się, że można wybaczyć, ale nie można zapomnieć...
![]() w dzisiejszym świecie nie ma ideałów, ani żadnych zasad.... Ludzie najpierw się kochają, potem zdradzają, rozstają.... nikt nie interesuje się, że ktoś kogoś rani...że ktoś komuś zniszczył życie...miłość itd. Wydaje mi się, że nikomu nie można tak dokońca zaufać.... nikomu! nawet samemu sobie przecież.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jak zdradził przez neta to możliwe że też w realu. wiem coś o tym bo sama zdradziłam męża.
A zasady warto mieć tylko szkoda że niektórym nie udaje się wytrwać w swoich postanownieniach, zasadach.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Może powielasz schematy? podobają ci się mężczyźni, którzy mają skłonnosci do nie szanowania swoich kobiet?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Może i tak jest.. nie wiem jaki jest mój problem, ale obserwuje także związki znajomych, rodziny.. w wielu przypadkach jest podobnie. Żonaci koledzy w pracy chwalą się kogo to udalo im się wyrwać przez weekend.. koleżanki opowiadają jak to jest sypiac z żonatym.. itd itp..
Obecny chlopak jest miły , czuły... ale masz rację może szukam i powielam.Nie wiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Wiecie co?
Ja to się tak zastanawiam że świat w którym żyję jest nie dla mnie. Panuje totalne podeptanie wszelkich zasad. To co się dzieje jest dla mnie przerażające. Co do zdrad- to obrzydliwe! Przeżyłam to, zostałam zdradzona i to najgorsza rzecz jaką można komus zrobić. Nie jestem w stanie o tym zapomnieć i ciągle nie mogę zrozumieć jak można zrobić coś takiego komuś kogo "podobno" się bardzo kocha. Świat upada! ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Święta prawda! Chociaż ja akurat sobie ufam. Ale co do reszty masz zupełna rację! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie znałam nikogo kto by sie chwalił zdradą - za duże ryzyko ze ktoś drugiej połowie doniesie.
Raczej mi się zdaje, ze ci koledzy to takie krowy, co dużo ryczą... Typowy popis męskich macho.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zasady i ideały są, ja wierzę w jakąś wyższą prawdę i sprawiedliwość. A to że ludzie wedle nich nie zyją to inna sprawa. Ja sie staram żyć zgodnie ze swoim sumieniem i wyższymi wartosciami, gdzie jest i miłość i lojalność. Zostałam kiedyś tam zdradzona, dawno temu. Pamietam te emocje i poczucie totalnego poniżenia. Uważam, jednak że to człowiek swoimi decyzjami powołuje wartości do istnienia. To jest przejaw wyższego piękna, gdy tak się dzieje. Ja to czasem widzę, czasem nie... ale staram sie jak mogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Pewnie jest w tym troche prawdy
![]() Ryczące krowy... ale jest tez mnóstwo tych nieryczących- tcyh przylapanych i tych którzy sami się do tego przyznali. Macie racje dziewczyny! Swiat jest taki bo ludziom brakuje pokory!! Nie doceniają miłośći, dobra..szukają wrażen, emocji.. Dziękuje za komenatrze i czekam na kolejne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
na zasadach do tej pory wyszłam jak zabłocki na mydle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tak w temacie
![]() http://www.youtube.com/watch?v=oRBMicwkHng |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mysl, ze wszyscy sa zli i nic lepszego Cie nie moze spotkac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
gdzie zasady? - chyba tylko w naukach ścisłych. a ideałów nie ma; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do reszty - piszesz, ze kilkakrotnie przylapalas swojego faceta na internetowej zdradzie, i ze dalej, mimo kompletnego braku zaufania z nim jestes, wiec co za roznica, czy pisalas czy nie, ze mu wybaczylas, skoro jasnym jest, ze tak. Chyba, ze "wybaczyc" znaczy dla Ciebie co innego ![]() Ton Twojej wypowiedzi znacznie rozni sie od wczorajszego, wiec coz mi pozostaje; zycze Ci powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ciężko tu rozmawiac o wybaczeniu, ale na pewno nie chciałam Cię obrazić.. przepraszam jesli ostatni wpis na ten temat tak odebrałaś. Po prostu jestem w takej sytuacji że nie potrafie zrobić kroku do przodu. Stojąc obok i patrząc na siebie jest mi wstyd i bardzo bym chciała kiedys ulozyc sobie życie z kimś godnym zaufania, ale nie wiem czy będe umiała. Nic nie wiem o Tobie więc przepraszam za to że generalizuje na forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
bedziesz umiała, jeśli tylko wykrzesasz z siebie dobrą wolę. Samo nic sie nie robi, tu trzeba silnej woli żeby nie nie powielać znanych i utartych schematów emocjonalnych. Najgorze co możesz zrobić to siąść i użalać sie nad sobą, trzeba iść do przodu. Wierzyć w siebie i innych ludzi, sparzysz sie jeszcze nie raz w życiu. Nie raz jeszcze ktoś Cie zawiedzie i rozczaruje, grunt to robić swoje, mieć swoje życie i swoje pasje. Nie oczekiwać ze ktokolwiek MA ci coś dać, przyjmować dobre rzeczy ale odrzucac te których sobie nie życzysz. Otwierać głowę i serce ale nie w strachu ze ktoś znów cie zrani, ale z ufnością i lekką naiwnością - a gdy sie sparzysz, mieć wolę by iść dalej z kolejnym doswiadczeniem. To nas przecież wzbogaca i kształtuje. Pewnie to niełatwe... ale dobre i wartosciowe życie wymaga od nas wysiłku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ja też, ale i tak pozostanę im wierny do końca
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zasady warto mieć. To, że inni ich nie mają, albo mają takie, które ranią innych, bo oparte są na skrajnym egoizmie czy coś - nieważne. Zawsze tacy ludzie byli. Grunt to samemu postępować tak, by być fair z samym sobą.
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I tak jak słusznie zauważyłeś wyciaganie tych odpowiednich wniosków nie jest łatwe, ale wiem że trzeba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście Twoje związki z tego co piszesz nie są najlepsze. Zastanawiam się czy to tylko wina partnerów...? Nie chcę Cię osądzać, bo nie znam Twoich realiów.
Ale nie tego dotyczyło Twoje pytanie. Uważam, że każdy zasługuje na takie samo traktowanie,jak on traktuje drugiego człowieka. I życie bywa tak przewrotne, że jak można zdradzać, a za chwilę być zdradzany, Kopnij tego chłopaka w cztery litery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
A ja wierzę, że są na świecie faceci i kobiety, którzy nie zdradzają, gdy w związku jest WSZYSTKO dobrze... Gdy partnerzy się kochają, rozumieją, gdy spełnione są ich wszystkie potrzeby. Mówię to na podstawie swoich związków i związku moich rodziców... I nie uważam, żeby normy, wartości i ideały podupadały.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że są ludzie, którzy nie zdradzają, to nie jest kwestia wiary - gwarantuję, że tacy istnieją. P.S. Jestem kobietą - co widać po avatarze.. ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Mam zdecydowanie negatywny stosunek do zdrady i ludzi, którzy zdradzają, chyba że to taki układ, w którym oboje partnerzy godzą się na to, żeby nie miec siebie na wyłączność i akceptują tzw. otwarty związek. Ale nie toleruję oszukiwania zyjącego w błogiej nieświadomości partnera itp. Oczywiście miłość czasami się kończy, można zakochać się w kimś innym od partnera, ale uczciwośc wymaga, żeby przed wejściem w nowy związek zakończyć poprzedni. Niestety niektórzy wolą ciągnąć dwie sroki albo nawet więcej za ogon.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Albo zaczynają pracować nad sobą i związkiem - jeśli chcą..
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co ja sadze?Brzydze sie zdrada.Uwazam,ze takie osoby sa zaklamane,niezczere i egiostyczne.Nie wiem jak mozna w ten sposob postepowac jakby milosc nie miala zadnej wartosci...Zal mi ludzi ktorzy ponad uczucie cenia sobie male przyjemnostki.
Wystepek jest malowniczy, cnota - jakze bezbarwna... ![]() Edytowane przez wild girl Czas edycji: 2009-12-03 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.