|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
koszula do karmienia
Mamusie karmiące piersią, poradźcie! Oglądałam 3 rodzaje nocnych koszul do karmienia: 1.taka rozpinana z przodu, zapięcie na guziczki, trochę dłuższe niż normalne 2. 2 rozcięcia na wysokości piersi, schowane w fałdach koszuli 3. z kopertowym wiązaniem (wiązanie z boku). który typ polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: koszula do karmienia
Tu jest większość ciężarnych więc chyba nie mamy dużego doświadczenia z karmieniem. Pytaj raczej w odchowalni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście polecam tę na guziczki z przodu szybko się z nich wyjmuje pierś,kopertowe na zawiązywanie z boku są troszke bardziej problematyczne ,natomiast nie miałam takiej na zakładkę i sama jestem ciekawa jak się sprawują
![]() |
![]() |
#4 |
szeryfcio
|
numer 1. guziki z przodu
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z kieszonka. szybko wyjmiejsz nawet jak lezysz na boku z malym przy swoim boku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nr 2 - sprawdziłam osobiście, jest bardzo wygodna
![]() przy rozpinanej trzeba się trochę pomęczyć, a kopertowej nie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę się wypowiedzieć w imieniu siostry, która także mi doradzała jaką kupić. Mówiła że te na guziczki są ok, te z rozcięciami na piersi jakoś jej nie podeszły, ale hitem dla niej były takie zwykłe bawełniane koszulkowe koszule nocne (tzn. takie jak sukieneczki na ramiączkach). Ponieważ siostrzenicę urodziła w lipcu i karmiła w największe upały, a poza tym w trakcie połogu bardzo się pociła (bo organizm pozbywał się nagromadzonej wody) te koszule były dla niej najwygodniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Z guziczkami jest super.Łatwo się rozpinają i po praniu pozostają takie same.
Co do tej z rozcięciami to nie byłam zadowolona.Rozcięcia się podczas snu przesuwają,trzeba je zaprasowywac bo po praniu materiał się wywijał we wszystkie strony. Trzeciego wariantu nie miałam więc sie nie wypowiadam.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja mam na guziczki i jestem zadowolona
![]() Ale najbardziej u mnie się sprawdziły koszule na ramiączkach, może też ze względu na obecna porę roku i jak dla mnie są najwygodniejsze.
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A macie jakąś konkretną firme, która szyje ŁADNE koszule do karmienia? A nie takie "babciowe" ? Bo ja do tej pory nic ładnego nie znalazłam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja takze miałam koszule na ramiączkach, kupiłam na ryneczku dwie. Dla mnie było to bardzo mało i mama kupiła mi z guziczkami też dobra tylko za ciepło- rodziłam w sierpniu rok temu. Kup ze 3-4 bo pokarm może sam wypływać z piersi i będzie cała koszula mokra, na mojej sali wszyskie dziewczyny tak miały 3 doby po porodzie...Powodzenia
P.S. Zaopatrz się także w krem na brodawki, już niepamiętam jak się nazywa ale może któraś z dziewczyn Ci doradzi. Bo po paru dniach i brodawki będą popękane i bolące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja miałam kilka kozul z guziczkami, w szpitalu były ok (rodziłam w lutym), bo i tak zmieniałam 2 razy dziennie albo częściej, raz że pociłam się strasznie no i wypływający pokarm. Ale w domu przerzuciłam się na zwykłe bluzki z krótkim rękawem. Mam też jedną z rozcięciami, dostałam, ale wściekle różowy kolor jakoś odrzucił mnie od niej ![]()
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Za dwa miesiące zostanę mamą po raz trzeci
![]() Z doświadczenia wiem, że koszule rozcięte po bokach są niewygodne, odsłaniają piersi i z czasem się rozciągają od ciągłego karmienia. Podczas wcześniejszej ciąży kupiłam koszulkę głęboko rozpinaną na guziki i drugą rozpinaną z obu stron, co ułatwia dostęp do obu piersi. - Koszulki są cudne, służyły mi długo po ciąży, jedną ostatnio wyprałam z koszulką syna i zafarbowała się na brudny róż. Dlatego teraz szukałam podobnej w sklepach internetowych i znalazłam identyczną na allegro. Kupiłam sobie dwie: do porodu będę spała w takiej z marszczeniem na brzuszku. później też mogę jej uzywać, bo jest śliczna i bardzo dobrej jakości . A druga (sprawdzona wcześniej)to ta z rozpieciem z przodu, wiec będzie idealna nie tylko teraz, ale też jak będe karmić, a także długo po karmieniu. Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne szczęśliwe mamy Maritka ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- gdybyście potrzebowały adres na allegro to jest użytkownik kolorowykuferek, a koszule które ja sobie tam kupiłam to http://allegro.pl/item921589401_dlug...karmienie.html http://allegro.pl/item911853643_slic...karmienie.html To nowa firma, wiec ceny maja niskie jak w hurtowni. pozdr marita |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.