|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochaj± gotowaæ. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy siê wiedz± jak przyrz±dziæ najlepsze na ¶wiecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 311
|
Nadzienie czekoladowe
Chcia³am zrobiæ jakies dobre ciasteczka z nadzieniem czekoladowym, w³a¶ciwie kakaowym, nie mlecznym.
![]() Tylko nie chce zeby bylo takie twarde. Nie pojde na latwizne i nie wsadze kostku czekolady bo bedzie twarde i niedobre :P Aj wolne przed ¶wiêtami mam ju¿ od 18 grudnia i ¶wi±tecznie sie pobawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Dot.: Nadzienie czekoladowe
Czy oznacza to, ¿e ciasteczka maj± byæ bezmleczne, czy tylko czekolada wytrawna?
A mo¿e tak trufelki czekoladowe? Nie musz± byæ na bazie czekolady, mas³a i ¶mietany. Od lat robiê trufle czekoladowe na bazie ziemniaków ![]() Przez jaki¶ czas swojego ¿ycia by³am na diecie bezkazeinowej i bezglutenowej. Nie by³o ³atwo ale okaza³o siê, ¿e s³odko mo¿na siê równie¿ naje¶æ ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja robiê nadzienie z kakaa z dodatkiem cukru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Nutka nie gryzie!
Wiadomo¶ci: 3 757
|
czekolada np w muffinkach (tzn kawa³ek wsadzony do muffinki przed pieczeniem)nie jest twarda ³adnie sie rozpuszcza...Dlaczego ma byæ twarda??
Mo¿e jakie¶ maslo typu jak orzechowe, budyñ czekoladowy..lub masa na bazie mleka w proszku: ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wydawalo mi sie ze jak dasz kawalek czekolady to najpierw wiadomo sie rozpusci ale jak wystygnie to znowu zastygnie
![]() moze cos pokombinuje albo gotowe ciacha znajde w necie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 258
|
Ja robi³am kiedy¶ ciasto czekoladowe przek³adane takim czekoladowym nadzieniem:
ok. 175 g dobrej jako¶ci gorzkiej czekolady 80g mas³a 2 ½ fili¿anki cukru pudru 1 ³y¿ka sto³owa syropu kukurydzianego ½ fili¿anki kwa¶nej ¶mietany 1 ³y¿eczka ekstraktu z wanilii Przepis pochodzi z programu Nigelli, a znalaz³am go w sieci pod tym adresem: http://nigella-ucztuje.blogspot.com/...taromodne.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.