![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Do wysokich :)
Nie jestem aż tak bardzo wysoka (174 cm), ale mam ogromny problem z kupnem przede wszystkim odpowiednio dlugich bluzek i swetrów. Wszystkie sięgają mi ledwo za pepek i swiecę golymi nerami w ziemie...To samo tyczy sie rekawow.
Ostatnio kupilam w Cubusie swietny golf, dopasowany i dlugi ![]() A poza tym wkurza mnie, że wszystko szyte jest w sposob : im dluzsze, tym szersze :/ Jak na dlugosc jest dobre, to znowu za szerokie i wygladam jak w worku na ziemniaki. Wiec gdzie kupie jakies swetry/golfy/bluzki troche dluzsze ?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do wysokich :)
oj mam ten sam problem , mam 173 cm i podobnie jak ty wszystkie moje bluzki , bluzy sweterki są za krótkie i wszyscy za mną latają i krzycza ze nery sobie przeziębie , no ale co zrobic :/// chyba nosić swetry taty
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj niestety mam ten sam problem no i nie za bardzo wiem jak go rozwiązać no a przecież jest już zimniej no i nie chcę sobie przeziębić nerek.Jedyne rozwiązanie jakie znajduje to po prostu łazic po sklepach no i szukać czegoś odpowiednio długiego,nieraz w housie znajdują sie jakieś dłuższe bluzy i sweterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dokladnie!! mam to samo!! zadnej dluzszej bluzki, zimą co chwile siusiam, a jak jest juz jakas dluzsza bluzka, to za szeroka, rekawy za dlugie, wisi na mnie i wyglada jak worek jutowy. mam 175cm;/
![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
eh, i ja się podłanczam.180cm to dosc duzo jak na 17-stolateke brrr
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
174
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a ja mam 182 jeszcze lepiej co nie?a o ciuszkach ładnie dopasowanych to moge sobie pomarzyć albo uszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a ja mam 182 a o ciuszkach ładnie dopasowanych to moge sobie pomarzyć albo uszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Heh ja mam 183,5 wzrostu i moim glownym problemem sa dlugie spodnie. Co do bluzek i swetrow to wiekszosc kupuje w centrach handlowych i nie narzekam na dlugosc bo mam nieproporcjonalnie krotki tulo9w, tylko rekawki i nogawki praiwie zawsze za krotkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja też mam 174 cm i problemy ze swetrami. Prawie wszystkie są mi za krótkie - odruchowo już ściągam brzegi na dół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Coz zrobic jesli tzlko takie szyja
![]() Mam pytanie do dziewczat wysokich.Czy chodzcie na obcasach... Ja mam 173 wzrostu zawsze uwazalam.ze nie moge chodzic na obcasie. Bo jestem wysoka.Ale wtym roku zmienilam zdanie,postanowilam chodzic w tym co chce.I nie zwracac uwagi na nic! Jak to jest u Was dziewczeta! ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja mam 170cm ale i tak wydaje mi sie ze to duzo, bo znam malutko osób o podobnych rozmiarach, większosc jest niższych :/ I wkurza mnie jak ktos mi mówi ze jestem taka wysoka chociaz tak duzo nie mam, ale wydaje mi sie ze bardziej ten "duży" wzrost widac u osób bardzo chudych, a ja jestem taka akurat i to mi nie przeszkadza. Ale możecie dac rade, co najbardziej pasuje do tych wyższych dziewczyn, jakie ubrania itp. ?
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja mam 175cm wzrostu i wcale nie uważam, że to zbyt dużo.Jak dla mnie to raczej w miarę przeciętny wzrost. Zresztą jakoś nigdy nie miałam z tego powodu kompleksów. Wręcz się z tego cieszę! Ale faktycznie ciągle wkurzam się robiąc zakupy bo bluzki i swetry są zbyt krótkie. Co do butów na wysokim obcasie - tym nigdy się nie przejmowałam.Od lat w takich chodzę i wcale nie czuję z tego powodu dyskomfortu. Wokół jest dużo wysokich ludzi. Mam koleżanki, które mają powyżej 180cm i też nie odmawiają sobie wyższych butów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Rozumiem was doskonale!!! Mam 178 cm i też problemy z ubraniami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja mam 173 i lekki kompleks z tego powodu bo wszyscy moi znajomi mają nie wiecej niz 168 :\\ a ja jestem postrzegana wręcz jako wielkolud i wlasnei ci niżsi zwracaja uwage na przykrótkawe rzeczy i sie dziwią czemu nie kupie sobie bluzki zakrywajacej krzyz ha ha zabawne ale do czasu :\ czasem to mam ochote z buta
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
widze ze duzo nas tu..takich "duzych"!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
hej kobietki wysokie ja mam 176cm,i nawet podoba mi sie to ze jestem wysoka. tez mam problem z kupnem bluzki czy sweterka czy kurtki z dlugimi rekawami.i tez obrywam za nerki.jesli chodzi o swetry na zime to mama robi mi na drutach jaki zechce.a jesli kupie sobie jakas bluzke i jak wyjme ja z pralki to czasami wyciagam rekawy i dopiero rozwieszam.ze spodniami tez mam problem,bo jestem szczupla,wiec albo sa dobre w pasei a za krotkie,a jesli sa za dlugie to je poprostu podwijam.i chodze w butach na obcasach ale nie zawsze.pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
174 - tylko ze spodniami mam problem bo jakas niewymiarowa jestem ;( na szczescie chodze tylko w dzinsach w wiadomo w dzinsach numercaja na dlugosc osobno na tegosc osobno wiec jakos ujdzie
![]() Z gora nie mam zadnych problemow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja mierzę 187cm i jestem bardzo szczupła, a nie narzekam na brak ciuchów na moje rozmiary. Ubieram się tak jak chcę i nie marudzę, że nie ma na mnie rozmarów. A żeby faktycznie znalezc odpowiednie na siebie ubrania, to chodzę do sklepów w dni, kiedy przychodzi nowy, swieży towar i mam w czym wybierac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
180 cm
![]() ![]() za to kurtke na zime mam za tylek wiec ![]() a jesli chodzi o obcasy - znalazłam takie cudo i nie bede z niego rezygnować tylko dlatego ze jestem wysoka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
调解人
|
mam sposób na rękawy
Chociaż nie jestem tak wysoka jak wy (bo zaledwie 170cm) to mam strasznie długie ręce, a wiadomo- cięzko upolowac jakiś sweter z odpowiednio długimi rękawami. Dobrym sposobem jest potraktowanie rękawów parą z żelazka i rozciaganie ich na ciepło- tylko uwaga, żeby nie przesadzić. Można tak zrobić raz czy drugi po praniu i potem raczej się trzyma (chyba, że wyjątkowo uparty surowiec). Pozdrawiam wysokie!
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Wysokie łączmy sie!
![]() Widze,ze nas jest wiele.I każda ma podobne problemy. Fajnie,ze powstał taki wątek można sie wyżalic ![]() Ja uwazam,zee nie powinnismy rezygnowac z butów na obcasie. Jesli tylko ktoś ma ochote .Uważam,ze powinnien nosic. Nie przejmujmy sie tez ludzmi nizszego wzrostu.No co mamy zrobic. Tylko każdy z nas zaakceptować siebie.Takim jakim jest! A czy zauważylyscie ,ze jak spotkamy np dawno nie widziana rodzine. Np: ciocie to mowia "ale wyroslas" albo "ale ona wysoka" Do niskiego nie powiedza ,ze maly ![]() Pozdrawiam Wszystkich! ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczat wysokich.Czy chodzcie na obcasach...
Ja mam 173 wzrostu zawsze uwazalam.ze nie moge chodzic na obcasie. Ja mam 174 wzrostu i też zawsze mi mówiono, że nie mogę nosić obcasów, ponieważ jestem za wysoka. Jednak ostatnio w ogóle się tym nie martwię i kupuję buty na obcasie, oczywiście nie takim na 10 cm, tylko tak do 5 cm. Mój TŻ ma 180 wzrostu, dlatego muszę się też trochę hamować, żeby nie być wyższą od niego. Po ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
hm ja osobicie nie chodze, moze dlatego ze ubieram sie na sportowo??
Ciezko mi tez znalezc butki, rozmiar40-41. Ale za miesiac półmetek wiec trzeba bedzie cos wybrac. A no i z sukienką jest problem.szukam za kolano a tu wszystkie za krótkie ![]() /180cm/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj podczas zakupów znalazłam świetny golf. Przyłożyłam go do siebie, żeby obadać długość rękawów i nieźle się zdziwiłam. Spytałam ekspedientki, która stała obok, czy to są rękawy 3/4, a ona usmiechnęła się i stwierdziła, że nie...:P
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Mam 174 cm i bardzo często chodzę na obcasach nawet 10 centymetrowych.Uważam ,że zwłaszcza do krótkiej spódnicy obcas powyżej 5 centymetrów jest niezbędny.Płaskie buty sprawiają ,że w krótkiej spódnicy wygląda się jak kaczka, ale to jest moje osobiste zdanie.Moja mama ma 180 centymetrów wzrostu i całe życie nosi płaskie buty bo uważa , że jest za wysoka. Ja w obcasach jestem wyższaod niej i wcale mi to nie przeszkadza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
175cm i problem z rekawami, zawsze sa za krotkie, o spodniach nie wspomne. Ostatnio niezle sie za nimi nalatalam, bo jak sa dobre to za krotkie a jak na dlugosc dobre to za szerokie
![]()
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam 1.72 m i aż tak dużego problemu z bluzkami cieplejszymi nie mam (ostatnio kupiłam cieplejszego polarka w Housie).Już bardziej mam problem ze spodniami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
melduje sie kolejna wysoka - mierze 177 cm i dolaczam sie do narzekan na polska oferte sklepowa, czyli za krotkie nogawki i rekawy.
![]() na szczescie rozmiar stopy nie przekracza powszechnie obowiazujacych norm, bo mam 39... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.