Prezent dla początkującej w scrap - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Papierowy zawrót głowy

Notka

Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-05-02, 14:34   #1
natuska17
Zakorzenienie

Talking

Prezent dla początkującej w scrap

Witam Na tym podforum mnie jeszcze nie było
Szukałam odpowiedzi na moje pytanie, ale nie znalazłam, więc pozwoliłam sobie założyć nowy wątek. Mianowicie moja koleżanka ostatnio zaczęła interesować się scrapbookingiem, ale jeszcze za nic się nie zabrała, bo wiecznie szkoda jej pieniędzy, by kupić co potrzeba. Zbliżają się jej urodziny, i chciałabym jej sprezentować trochę rzeczy na początek, które przydadzą się do tworzenia. Co mogłybyście mi polecić? Tak do 30zł

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 15:17   #2
skimos
Zakorzenienie

Dot.: Prezent dla początkującej w scrap

hej
możesz przejść się do pasmanterii i kupić np. po metrze różnych wstążek czy tasiemek.
Bardzo dużo rzeczy jest też na all, w nowym dziale "Scrapbooking" na początek najbardziej przydatne będą już gotowe elementy (np. coś takiego http://www.allegro.pl/item1015097315...y_200_szt.html polecam sama zakupiłam ) albo możesz czatować na zestawy całe do scrapbookingu w przystępnych cenach (np. ten http://www.allegro.pl/item1020284630...kow_warto.html )
Ogólnie to właśnie takie ozdóbki są fajne, wstążki no i papiery by się przydały chociaż jeśli początkuje to może lepiej żeby sama je sobie wybrała
Przejrzyj tą kategorię na all i po prostu zamów jak Ci się coś spodoba a na pewno to zachęci koleżankę do pracy

EDIT: tu też fajne taśmy http://www.allegro.pl/item1018030510...we_32_szt.html

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-05-02 o 15:20
skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 18:09   #3
asia3city
Rozeznanie

Poszperaj może trochę w domowych skarbach będzie taniej: tasiemki, guziki, koronki, kolorowy papier ksero lub blok techniczny kolorowy, w hurtowni dziurkacz ozdobny najlepiej kwiat, liść lub motyl albo nożyczki brzegowe. Allegro podroży Twój wydatek o koszty wysyłki a niestety za 30 zł to ciekawych zakupów nie da się zrobić , będą skromne. Na dobry początek wystarczy ;-)

Zapraszam też na blogi
Papierowe wariacje Asiola
Digi-Asia
Nalewki domowe
asia3city jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-02, 19:29   #4
JaneB
Zadomowienie

Zajrzyj też tutaj: http://ilowescrap.pl/ lub http://sklep.scrap.com.pl/ możesz kupić papiery do scrapbookingu, guziki, ćwieki itp. za rozsądną cenę.

Mój blog
JaneB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 00:48   #5
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia3city Pokaż wiadomość
Allegro podroży Twój wydatek o koszty wysyłki a niestety za 30 zł to ciekawych zakupów nie da się zrobić , będą skromne. Na dobry początek wystarczy ;-)
Jeśli zamówi się od jednego sprzedającego to tak drogo nie wyjdzie. Wg mnie lepiej kupić kilka wzorów już wyciętych niż jeden dziurkacz ozdobny. Sama za 10zł (już z przesyłką) zakupiłam ok. 600 sztuk fajnych ozdóbek już wyciętych, do tego jeszcze gratis dostałam

skimos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 08:18   #6
fanta1992
Rozeznanie

Ja bym jej na twoim miejscu kupiła jakieś nożyczki z wzorkiem trochę ozdób.
Jeśli w twojej miejscowaości są hurtownie papiernicze, empik(chcociaż tam jest raczej drogo) kwiaciarnie to porozglądaj się
fanta1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 10:35   #7
natuska17
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi, nim coś kupię, przejrzę tak jak mówicie własne mieszkanie, coś powinno się znaleźć. Po obejrzeniu tych gotowych zestawów widzę też, że sporo rzeczy do zdobienia paznokci też tam się nada

Skimos ma chyba rację co do scrapek (po przejrzeniu All już wiem jak to się fachowo nazywa ), lepiej będzie mi kupić jakieś ciekawe nożyczki, a scrapki kupić gotowe, zwłaszcza, że finanse ograniczone mam. Dziurkacz koleżanka już sama sobie sprawi

Powiedzcie mi tylko, czy widoczny na zdjęciu motyw kwiatowy to jest jakiś szablon do malowania? Bo ja się w ogóle w tym nie orientuję Takie szablony też można kupić w papierniczym czy robi się je samemu?

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-03, 14:57   #8
asia3city
Rozeznanie

to co pokazujesz na zdjęciu jest wycięte ploterem, można takie coś zamówić w drukarniach, ale szablony można takie też kupić pod hasłem szablony do embossingu
Jeśli kupisz jej dziurkacz 1,5 cm za ok. 9zł lub 2,5 cm za ok 12zł będzie miała możliwość cały czas dorabiać sobie scrapki z jakiego będzie chciała koloru i mogła się wymieniać scrapkami np. kwiatek i listek. Naprawdę każda z nas ma pełno szpargałów w domu oczywiście te ozdoby i lakiery do paznokcie też się przydadzą, tanio wyjdzie ozdobny papier do prezentów jako motyw przewodni do kartek z bloku technicznego, czasem można trafić coś w Biedronce, Rossmanie lub OBI np. filcowa taśma, sztuczne kwiatki ( hortensje) lub inne, są też fajne pasmanterie w formie powtarzających się kwiatków. Na początek będzie dobre ;-)

Zapraszam też na blogi
Papierowe wariacje Asiola
Digi-Asia
Nalewki domowe
asia3city jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Papierowy zawrót głowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości