|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosze o rady - bizuteria na szkle malowana
Witam,
chce zajac sie bizuteria malowana na szkle tylko nie wiem gdzie dostac takie gotowe szkielka zebym mogla na nich malowac, z tego co wiem to galerie zamujace sie tym szklo wycinaja i stapiaja a potem wypalaja ale do tego trzeba przeciez miec warunki, piece itp. wiec piszcie jak wiecie gdzie takie szkielka mozna dostac, dzieki. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prosze o rady - bizuteria na szkle malowana
W sklepach dla witrazystów? W kazdym większym miescie mozna chyba znależc.
Od nich rozpoczełabym poszukiwania.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
albo kup białe / kremowe koraliki ceramiczne i spróbuj pomalowac
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
szkiełka do mikroskopu...takie płytki w które się wkłada preparaty. Łatwo je przyciąć do wymaganych wymiarów, kupić można chyba w sklepach z zaopatrzeniem medycznym albo labotaryjnym albo wyprosić parę sztuk od kogoś co jest na jakiejś uczelni hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Morgana75 zgadzam się
![]() ![]() A! Mam jeszcze jeden pomysł ![]() ![]() ![]() Mieszkam w mieście, które graniczy z Czechami, dlatego mam 20 minut na piechotę do granicy i tam jest taki fajny sklepik z rzeczami do robótek ręcznych... czego dusza zapragnie ![]() ![]() ![]() ![]() O rany, ale masło maślane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Przepraszam za pogrubioną czcionkę,ale nie zauważyłam, że coś jest nie tak... sorki ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() hoho ale mnie tu dlugo nie bylo. Brak czasu na cokolwiek takze szkielkami sie nie zajmowalam nawet. Dziewczyny z tymi szkielkami do mikroskopow ok ale faktycznie jakies inne formy trudna zabawa z wycinaniem odpada. Ale zanciolek chyba zrobie tak jak mowisz, ogolnie maluje troche na szkle a, ze do tej pory nie udalo mi sie dostac gotowych czystych szkielek wiec, myslalam o tym zeby zapytac szklarza od ktorego biore szklo tylko tak pomyslalam ze to chyba zbyt misterna praca dla niego i moze drogo wyjsc, ale coz zapytam, moze akurat hmm,dzieki za rady. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zanicolek, a możesz podać namiary na ten sklep?
![]() ![]() A czy mają tam też koraliki Jablonexu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.