czy kupisz produkt ponownie-wątpliwosci - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-01-11, 20:21   #1
awia
Zakorzenienie

czy kupisz produkt ponownie-wątpliwosci

ja wiem wiem,ale dla mnie obecnie horror stanowi pytanie-czy kupisz ten produkt ponownie tak/nie
glownie dlatego ze ja jak wiekszosc kobiet ciagle szukam idealu i ilosc takich komsetykow,ktore kupie ponownie to na ocenionych 101 moze z 5.
uwazam ze powinny byc conajmniej 3 mozliwosci do wyboru

tak
tak,ale tylko jesli trafi sie okazja
nie

wyobrazmy sobie ze ktos dostal dosc drogi kometyk(za ponad 100zl-czesto sie zdaza)
i jest bardzo zadowolony wystawia 4 * ale nie kupi ponownie bo go nie stac.
a potem zarzuca sie mu niescislosci w ocenie
nie wiem jak to sie przeklada na realizacje,ale biorac pod uwage ze 90% recenzetow to kobiety ktore sa mocno niezdecydowane z natury wiec tych odpowiedzi powinno byc wiecej.mysle ze nie tylko ja mam takie odczucia.
czuje sie sztucznie zmuszona do deklaracji-kupie czy nie kupie. po prostu uwazam ze ta funkcja jest potrzebna-ale nie w takiej formie jak teraz.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-11, 20:33   #2
Ines1985
Zakorzenienie

Re: czy kupisz produkt ponownie-wątpliwosci

Tez dzis o tym pisalam ale przy okazji innego wątku.
Mam podobne odczucia jak ty.
Mozna by dodac jeszcze "nie wiem" do wyboru.

W moim przypadku chodzi mniej wiecej o to samo... daje czemus 4 gwiazdki ale wciaz poszukuje czegos lepszego wiec raczej nie wroce do tego kosmetyku. Chyba ze okaze sie ze jest najlepszy albo jakos trafi sie okazja aby go kupic- np. bedzie w korzystnej promocji.
Sa rzeczy, ktorych uzywam niemal bez przerwy i do ktorych wracam zawsze. Wtedy bez wyrzutow sumienia zaznaczam "tak". Ale przyznaje ze czesto musze troszke sklamac . Nie zamierzam czegos juz kupic ale nie chce aby mi zarzucono niescislosc w ocenie...
To bez sensu, ale przeciez nie da sie nie zaznaczyc nic...

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-11, 20:54   #3
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Był już dosyć obszerny wątek na ten temat:
http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1102669515
Nieskromnie dodam, że wysunęłam tam pewną propozycję,którą uważam za bardzo udaną . Niestety pozostała bez echa.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-11, 21:01   #4
systematica
Wtajemniczenie

Złosiu się załamał ... (?)
Stary 2005-01-11, 21:07   #5
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Hehe.Tak sądzę. Ale jak się dobrze zastanowić, moja propozycja wcale nie jest taka głupia na jaką wygląda.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-11, 21:08   #6
Ines1985
Zakorzenienie

OO... Jakim cudem przegapilam ten wątek . Fajnie wiedziec ze jest wiecej kobiet ktore chca miec wiecej mozliwosci wyboru...
Ale Złosiu jest nieugiety. A ja czasem wolalabym nie zaznaczyc nic niz cos co nie pasuje do ogolnej oceny.

Koko co do twojego pomyslu to... Normalnie wyfilozofowalas .
Dobry pomysl, wtedy nie mialabym juz takich wyrzutow sumienia ze klamie zaznaczajac "tak" (bo kupilabym a nie kupie )

Stary 2005-01-11, 21:12   #7
awia
Zakorzenienie

rzeczywiscie byl taki watek,nawet go sledzilam jakis czas temu ale potem sie urwal.a ten system wprowadzony zostal juz jakis czas temu,ocenilam ok.20 kosmetykow z opcja tak/nie i mysle ze teraz odpadly mnie glebsze refleksje.
i naprawde szczerze mowiac-odechciewa mi sie oceniania kosmetyku jesli wiem ze musze sie zdecydowac czy go kupie ponownie czy nie.
nie jestem nowa wizazanka,mam na swoim koncie ponad 100 kosmetykow(ostatnio mialam wene i ocenilam na raz z 10 )
i z reguly staram sie oceniac kosmetyk kiedy jestem gdzies w polowie lub po miesiacu.
i wtedy nie jestem w stanie stwierdzic czy kupie go ponownie
zdarzalo mi sie kupic kosmetyk oceniniony na 2 gwiazdki jeszcze raz,bo akurat mialam kase a on byl w promocji a kupic tylko raz kosmetyk coeniony na 4 gwiazdki poniewaz nie stac mnie bylo na niego
ktos sugerowal ze jezeli nie moge sie zdecydowac na zadna opcje to znaczy ze moze nie jestemm jeszcze gotowa ocenic ten produkt.
ale kiedy jak nie w trakcie uzywania mam oceniac?
kiedy zaczne uzywac co innego i zapomne czesci jego wlascwosci.
szczerze mowiac to ta opcja wprowadza zamet-a ja czuje sie zmuszona do deklaracji.
po prostu nie podoba mi sie to,jak juz pisalam wyzej.
ciagle optuje za opcja "tak,jesli nadarzy sie okazja" gdyz kosmetyki zwlascza te dobre sa bardzo drogie i malo kogo stac zeby kupowac ciagle te kosmetyki.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-01-11, 21:22   #8
czarna.noc
Wtajemniczenie

koko napisał(a):
> Hehe.Tak sądzę. Ale jak się dobrze zastanowić, moja propozycja wcale nie jest taka głupia na jaką wygląda.

Myślę,że Koko ma 100% racji. Co prawda nie pamiętam jej pomysłu słowo w słowo, ale wiem, że jej pomysł był najrozsądniejszy. Nie chodzi przeciez o to czy wydam kasę na ten sam produkt, tylko czy kupiłabym go ponownie gdybym wiedziała o nim wszystko co wiem teraz innymi słowy: może oceniana przeze mnie szminka dostanie i 5 gwiazdek, co nie oznacza ze ZNOW ją kupię. Pytając : czy kupiłabyś ponownie..? otrzymujemy odpowiedz na pytanie: czy wg ciebie zakup wart jest powtórzenia czy nie. Trudno mi to wszystko wytłumaczyć, ale mam nadzieję ze ktoś mnie rozumie
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-11, 21:29   #9
Ines1985
Zakorzenienie

czarna.noc napisał(a):
>Trudno mi to wszystko wytłumaczyć, ale mam nadzieję ze ktoś mnie rozumie

Ja zrozumialam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości