|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nękanie-czy jestem sama sobie winna? bardzo długa historia
Witam. Na wstępie zaznaczę, że pomimo tego, że to mój pierwszy post jestem stałą bywalczynią forum (musiałam zmienić nicka bo chcę zostać całkowicie anonimowa)..nie jest to również żadna prowokacja z mojej strony, poprostu mam problem i chcę się dowiedzieć czy przez to, że dałam się sprowokować to jestem sama sobie winna, i powinnam odpuścic sobie policję. Najpierw napiszę od czego to się zaczęło, ostrzegam, że to dośc długa historia :/
Zacznę od tego, że miałam kiedyś taką przyjaciółkę dla której byłam w stanie zrobić naprawdę dużo..mogła na mnie liczyć w każdej sytuacji i o każdej porze. Z biegiem czasu okazało się, że ona mną strasznie manipulowała a ja głupia dałam się wciągać w jej gierki, jakby tego było mało zaczęłam u niej znajdować swoje rzeczy osobiste typu bielizna, i niestety też bardziej wartościowe, których na 100% jej nie pożyczyłam. Myślałam, że się może zmieni więc postanowiłam, że spróbuje o tym zapomnieć i będę udawać, że tego nie widzę bo zalezało mi na tej przyjaźni a kleptomania to przecież choroba :/ Do tej pory nie mogę uwierzyć jaka byłam głupia ![]() Jak poszłyśmy do szkoły średniej troszeczkę się zaczęło psuć między nami, ale dalej się spotykałyśmy. Kiedyś umówiłyśmy się na imprezę, poszłam do niej a ta wystrojona wybiera się na disco z kimś innym, ale zaproponowała żebym też pojechała..po wielkich oporach zgodziłam się, poszłyśmy do mnie..ja w łazience się maluje itp. a ona tymczasem grzebie w moich rzeczach, jakie wielkie było moje zdziwienie gdy następnego dnia znajduje jakaś obcą bieliznę i skarpety w mojej półce a tymczasem mojej ulubionej bielizny mi brakuje..do tego to co zostawiła w mojej szafce to jakieś powyciągane, brudne gacie..aż mi się słabo zrobiło jak to zobaczyłam :/ Następna sytuacja..wyjeżdzałam na wakacje i większość rzeczy które zabierałam ze sobą było już spakowane a to co miałam założyć na siebie zostawiłam na fotelu w pokoju..ona do mnie przyszła się pożegnać, ja idę się ubierać a tu mojego nowego stanika brakuje..hmmmm nie domyśliłam się od razu, że to ona bo głupio mi podpowiadała, że gdzies pewnie położyłam i się znajdzie. Ja tymczasem wracam z wakacji patrzę a u niej w łazience na grzejniku suszy się mój stanik. Udawałam, że nie zauważyłam bo było mi tak głupio za nią, że szok. Po tych akcjach ona jeszcze nie wiedziała, że ja wiem. Znalazła se faceta i mnie olała po chamsku (i tak miałam już to zakończyć, ale to co ona zrobiła przeszło ludzkie pojęcie) i do tego oddała mi z wielką łaska moje rzeczy które porzyczyła ale w takim stanie, że od razu poszły do pieca, nie wspomnę już, że mi kasę wisiała i nie chciała oddać :/ To ja się wkyrzyłam i jej powiedziałam, że jest złodziejką a ona na to, że mi rozjaśniacz mózg wyżarł. Wiem, że jestem sama sobie winna, że w tym tkwiłam..dzisiaj pierwszy raz postanaowiłam opowiedzieć o tej sprawie komuś obcemu (wie tylko mój mąż, i najbliższa rodzina). Jak nasza toksyczna przyjaźń się skończyła a ja ułożyłam sobie życie, miałam swoich znajomych, chłopaka (obecny mąż) i świetnie zaczęło mi się układać to ona nagle znowu zaczeła się pojawiać w moim życiu, najpierw jako opiekunka do dziecka (a dokładniej mojej chrzesniaczki), później dziewczyna mojego obecnego szwagra. Niestety mieszkamy w małej miejscowości a ja nikomu nie opowiadałam jakie miałam z nią problemy, więc wszyscy ją lubili. Miałam wrażenie, że mnie prześladuje, zazdrości i chce mieć wszystko to co ja. Najlepsze było to, że jako dziewczyna mojego szwagra wprosiła się na moje własne wesele, nie przyniosła nawet kwiatka i nie złożyła mi i męzowi życzeń a żarła i piła za nasze pieniądze :/ Kiedy mój szwagier planował z nią życie, napisał jej prace lic.(bo ona głąb dobrze, że studia skończyła, które zaczęła na tej samej uczelni co ja żeby było śmiesznie), kupował wszystko co chciała ona go zaczęła zdradzać i kopneła w dupe (jakieś 3 lata chodzenia mieli za sobą a dla mnie to był koszmar poprostu patrzeć na ten parszywy ryj..a do szwagra nic nie docierało bo przecież ona by muchy nie skrzywdziła) i se nagle po jakimś miesiacu zerwania dzieciaka zrobiła z żonatym facetem i chyba zostawił dla niej tą zone, tak słyszałam ale mało mnie to obchodzi tak naprawdę ![]() O tej histori normalnie książkę mogłabym napisać i wnukom czytać..tak się cieszyłam, że już mam ja z głowy bo się gdzieś tam wyprowadziła aż tu nagle zaczęło się moje prywatne piekło. Pisałam, że długa historia, ale tak naprawdę nie w niej tkwi mój problem a w tym co teraz napiszę. Mój szwagier ostatnio wymyślił z mężem, że zakładją sobie jakiś zespół hehe taki podwórkowy narazie i kupił sobie świetną gitarkę elektryczną, ja się zaczełam śmiać do niego, że fajną ma laseczkę, i jak wstawił foto z nią i poprzednim modelem jaki miał to mu napisalam komentarz: fajna masz laseczkę poprzednie nie dorastają jej do pięt ( w sensie fajną masz gitarę, te poprzednie modele były o wiele gorsze...a tu nagle dostaje maila od siostry tej mojej byłej przyjaciólki (jesli tak wogolę można ją nazwać), że jesli mam coś do jej siostry to żebym jej to powiedziała a nie porównuje ją do gitary, i żebym się zastanowiła nad sobą. Ja jej napisałam żeby nie wyciągała słow z kontekstu, że nic do nikogo nie mam i niech mi da spokój bo jej siostra to dla mnie przeszłość a ja żyję w teraźniejszości. a ta mi tu piszę jakieś swoje morały, że mam jakis problem i takie duperele. Ja jej napisałam, że widocznie to ona ma jakiś problem i niech do mnie nie pisze bo nie mam ochoty tego czytać. Na drógi dzień dostaje maila od ex przyjaciólki, że ona już dawno o mnie zapomniała, że ja jestem jakaś nienormalna, że jeszcze żywię urazę, i że nienawiśc mnie zabije (może nie dosłowne ale o to mniej więcej chodziło) i wiele pięknych słow, normalnie jak kazanie jakies umoralniające, że jestem dla niej jak powietrze, ale jedak źle się wyraziła bo bez powietrza nie można żyć a beze mnie można, i że jej siostra jej mówiła, że ja o niej jakieś komentarze niemiłe pisze. a na koniec mi napisała, że mam piękną fotkę na n-k, poprostu śmiech na sali..najpierw mnie upokaża a później z takim tekstem mi wyjeżdza. :/ Ja jej odp., że nic o niej nie pisałam, że jej siostra się do mnie przyczepiła i żeby obie dały mi spokój..i w końcu nie wytrzymałam i napisałam jeszcze, że wiem jakie mi świństwa robiła w przeszłości, więc niech mi nie prawi kazń bo święta to ona nigdy nie będzie, i, że znajdowałam u niej swoje rzeczy, więc niech do mnie więcej nie pisze bo nie chce jej znać. (od tego momentu pisze o siostrze tej mojej ex "przyjaciółki" bo troszkę nie zrozumiale napisałam) A jej siorce napisałam, żeby mi nie obrabiała tyłka i tu nie wytrzymałam, żeby się poprostu ode mnie odpier***** :/ Chciałam tego dnia wykasować konto na n-k ale byłam w pracy i po powrocie z pracy zaglądam, żeby usunąc a tam taki mail: Ty inteligentko zawaliłaś studia, wara od mojego dziecka (nie wiem o co jej chodziło) cos , że nie będe miała własnych dzieci, i że jestem nimek bo kilka razy prawko zdawałam. a na końcu było poczekaj tylko się spotkamy cwaniaro. Dodam jeszcze, że ona ma jakieś 35 lat (jest po podstawówce, prawka nie ma..dziecko ma ale latała z dupą i tak naprawdę nie wiadomo czy to dziecko tego obecnego jej faceta) i do tego nie pracuje i mieszka u rodziców, wiem, ze mieli z nią zawsze problemy ale mniejsza z tym bo nie o to tu chodzi. Ja się po tym strasznie załamałam, rozchorowałam się i dwa dni z łóźka się podnieśc nie mogłam..bo myślałam, że mi serce pęknie..straciłam niedawno dziecko i dlatego tak strasznie mnie to zabolało, dlatego musiałam przenieść obronę na późniejszy termin ale już dawno "po" wszystkim, a jesli chodzi o prawo jazdy to nie ja pierwsza i ostatnia zdałam za czwartm razem, więc się wcale nie przjmuje tym akurat. Napisałam jej tylko, żeby dała mi spokój bo jeszcze jedna taka wiadomośc i pójdę z tym na policję. Minęły 3 dni ja już się trochę uspokoiłam ale dalej po nocach spać nie mogę bo ciągle o tym myślę..i tu nagle odbierałam chrzesniaczkę z przedszkola, wsadzam ja do fotelika a ona wyskakuje mi za plecami i mnie zaczyna chamsko obrażać, że mój mąż się dowie, że ja z jakimiś facetami spie (i takie chore wulgarne rzeczy), myślałam już, że mnie uderzy ale chyba się powstrzymała bo dziecko ją zna, urok małej miejscowości. Ja zamknęłam małą w samochodzi i nerwy mi puściły i powiedziałam co o niej myślę (nie były to miłe słowa niestety, byłam tak wkurzona, że poprostu nie mogłam się opanować) Powiedziałam, że wiem, że sama sie woziła z facetami żaden jej nie chciał i widocznie mi zazdrości, że mnie ktoś chciał, i niech spada kur**** :/ Nie jestem z siebie dumna ale poprostu nie wytrzymałam ![]() i to niby koniec tej historii..bo od dwóch dni nic nie piszę i nie miałam okazji jej spotkać, ale mój tatko powiedział jej bo się akurat znaja żeby się ode mnie odczepiła bo inaczej to rozwiązę, jej ojciec się strasznie wkurzyła (bo jak już pisałam miał z nią zawsze jakiś problem) i miał jej powiedziec ale akurat gdzieś wyszła. Ja w miedzy czasie dzwoniłam do znajomego policjanta i pisałam na nk-czy jest szansa żeby odzyskac maile z wykasowanego konta, nie ma szans..tylko policja może o to wystąpić..ale uzyskałam dużo cennych rad. Podobno mogę ją oskarżyć o nekanie i pomowienia są nawt odpowiednie ustawy: ustawa z dnia 20 maja 1971 r. Kodeks wykroczeń, art 107 i pomówienia - ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r., art 212.........naprawdę się jej boje i nie chce słuchać wyzwisk w miejscach publicznych bo jak to w małej miejscowości ludzie będą się śmiać..a ja nie jestem jakąs gówniarą żeby sobie na to pozwalać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przeprasza za błędy i, że tak chaotycznie napisałam ale jestem strasznie roztrzęsiona tą sytuacją ![]() Edytowane przez kejsii Czas edycji: 2009-12-14 o 00:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nękanie-czy jestem sama sobie winna? bardzo długa historia
Ortograficznie piszesz, więc nie prowo
![]() Późno, więc możliwe, że mi dużo umknęło, jeżeli już coś z tych rzeczy, ktore wymienię zrobiłąś, to przepraszam, ze sie powtórzę: -zbierz wszystkie możliwe dowody i na policję, świadków, policja te maile tez pewnie odzyska jak sie przekona do powagi sytuacji -jeżeli ona jest nienormalna, to i tak odopowiadac nie będzie ale rodzina się wystraszy i będą mieć oko na nią, bo może być zagrożeniem -ona Ci chyba zazdrości, że masz w glówie pokladane, studia itd, jest chora z nienawiści do świata a co do zachowania, to tu takich slów nie wolno pisać ![]() -wspólczuję ale nie przejmuj się, masz wsparcie w rodzinie Prowokować? Nic takiego nie zrobilaś co by uspawiedliwiało jej zachowanie A o co chodzi z tymi studiami, ma studia? Jest o licencjacie coś. Ale potem jest napisane, że tylko podstawowkę? Ale byki porobiłam ![]() ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-12-13 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Małe dzieci już zeznają, w obecności, nie wiem, policjanta, psychologa, w każdym razie ich zeznania bardzo sie liczą
Dobrze Ci radzi, może ona zgrywa wariatkę, ale od tego jest psychiatra sądowy. Trudno zachować spokój w pewnych sytuacjach ![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Osiągnęła cel
![]() Dobrze, ze brat też będzie zeznawał a facet to już inna sprawa.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2009-12-14 o 01:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze nie pisze się z idiotami na nk. Mogłaś raz napisać wyjaśniając sytuację że to nie o to chodziło a resztę wiadomosci olać.
Do drugie - skasowałaś konto i w jej chorym umyśle pojawiła się myśl że jej się boisz i triumfuje bo osiągnęła swój cel. Po trzecie - zgłosić na policję bo ja myśle że ona nie jest psychiczna tylko skrzywiona życiowo cwaniara, pewnie kilka razy swoim sposobem zastraszyła kilka osób, nigdy nikt nic jej za to nie zrobił i myśli że tak dalej bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja bym jeszcze dodała, że jak cię uderzy - bo jak mowiśz jest do tego zdolna, to odrazu do lekarza na obdukcję i na policję. z tym ze teraz tez bys juz mogła isc to zgłosić, chociaż ja sie teraz uciszyła to mozna jeszcze to przeczekac. i jak któras tu dziewczyna poradziła trzeba było raz odpisac a następnie olac sprawe a jej konto na nk dodac do zablokowanych i spokój
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że reagując agresywnie 'nakręcasz' exprzyjaciółkę i jej rodzinę.
Możesz wystąpić na drogę prawną, ale przy okazji zacznij się zachowywać w sposób bardziej wytonowany i kulturalny.
![]() |
#10 | ||||
Zadomowienie
|
Okej, ja niestety, droga Autorko, nie będę tak łaskawa jak poprzedniczki
![]() ![]() Raz- piszesz,że kradła Ci rzeczy. Ok, jest to niedopuszczalne, ale Ty jej nic nie mówiłaś = zgadzałaś się i pozwalałaś na taki stan rzeczy. Dlatego nie miej do niej pretensji, że kiedy milczysz, milczysz, nie masz nic przeciwko, aż tu nagle trach- znienacka wyzywasz ją od złodziejek. Też bym się zdziwiła na jej miejscu ( i żeby nie było- wcale nie uważam,że dobrze tamta robiła kradnąc majty). Co do tego, że jako dziewczyna Twojego szwagra wprosiła się za darmo na wesele- skoro była osobą towarzyszącą, to co w tym złego? Prezent idzie zazwyczaj od pary, nawet jeśli osoba tow. grosza nie dorzuca, tak przynajmniej jest u mnie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Bardzo, bardzo współczuję ![]() Cytat:
![]() Widzisz, kasując konto i pisząc o tej nieszczęsnej lasce-gitarce, dałaś jej powody do myślenia, że to Ty masz coś na sumieniu. Nie mówię, ż to Twoja wina, tak po prostu wyszło. A tak właściwie...to wychodzi na to, że nic sobie na początku nie zrobiłyście- oprócz tego, że kradła Ci ciuchy oczywiście -, a teraz urosło to do nie wiadomo jakich rozmiarów. Żadna z Was nie popuszczała zbytnio drugiej, więc cóż... Cóż, w tym wypadku nie ma innego wyjścia niż olanie. Pewnie, że trochę nerwów Cię to będzie kosztować, ale na żadne jej zaczepki nie reaguj, bądź mądrzejsza. Bo w zasadzie oprócz beznadziejnych przepychanek nic nie uzyskasz ani Ty ani ona. Trzymaj się ciepło ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Niestety moim zdaniem sama dałaś się wciągnąć w te gierki. Popełniłaś kilka błędów, bo to co łączyło Cie z ta dziewczyną na pewno nie można nazwać przyjaźnią, powinnaś od razu to zakończyć, ale nie zamierzam cię tu umoralniać ani nic z tych rzeczy... Sądzę, że te dziewczyny są przepełnione nienawiścią do Ciebie, najprawdopodobniej jak któraś z wizażanek napisała są skrzywdzone przez los. Dałaś się trocę sprowokować, bo nie powinnaś odpisywać na zadne wiadomosci. Wtedy nie byłoby sprawy, ale skoro sytuacja wygląda tak jak wyglada to nie daj sie zastraszyć. Nie odpsiuj już na nic, a jak ją spotkasz to w ogóle nie rozmiawiaja. Traktuj to obojętnie. Chyba nie ma nic gorszego... no chyba, ze naprawde sie boisz to idź na policję... ale jeśli nie bedziesz mieć mocnych dowodó to mozęsz tylko rozdmuchać sprawe co w malej miejscowości nie jest zbyt polecane. Po prostu postrasz je policja jeśli jeszcze kiedykolwiek sie do ciebie odezwą. Ostatnio mnie ktos równie życzliwy szantażował i jakos ucichł na słowa o policji... Nie znoszę takich ludzi, ale tak naprawdę są skrzywdzeni przez los i na pewno mają jakieś zaburzenia. Nie są szczęśliwi i zazdroszczą..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że sporo złości, jadu i niezdrowych emocji zebrało się po obydwu stronach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wcale nie widzę żebyś była tutaj jakąś ofiarą nękania. Laski napisały ci parę maili, im bardziej obraźliwie ty do nich pisałaś, tym i one były coraz mniej miłe. Sama doprowadziłaś do zaognienia konfliktu, do tego angażujesz postronne osoby - pisanie do siostry tej dziewczyny, zwracanie się do ojca... Uważam, że nie tylko nie jesteś bez winy, ale też jesteś dokładnie tak samo winna zaistniałeś sytuacji. Jeśli wiedziałaś, że te kobiety nie mają klasy to trzeba było z nimi nie zaczynać, tymczasem to ty je pierwsza obraziłaś, wyzwałaś... Czego się spodziewałaś? Próbujesz się wywyższać ich kosztem co widać w twoich wypowiedziach, no to cię sprowadziły do parteru. Ewentualna sprawa na Policji zrobi z ciebie wariatkę bo wysłały ci raptem z 3 maile i raz babka z tobą "rozmawiała" na co nie masz świadków, a ty sama także pisałaś do nich obraźliwe wiadomości, które weź pod uwagę, że one także mogą mieć. Weź zacznij je ignorować to może jeszcze jakoś z twarzą z tego wyjdziesz a one o tobie zapomną. Na razie to się wzajemnie nakręcacie.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2009-12-14 o 14:24 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
e w
Cytat:
Nie ma sie co dziwic skoro autorka nawet tutaj, na forum przedstawila sytacje uzywajac wulgaryzmow i dziwnych , wrecz bardzo dziwnych sformulowan, jak na kogos ,kto studiowal ![]() ![]()
Edytowane przez ZAQOCHANA Czas edycji: 2009-12-14 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
coz jako osoba postronna musze napisac , ze obie nie jestescie bez winy...
przeczytaj swojego posta raz jeszcze i sama przed soba odpowiedz czy rzeczywiscie jestes bez winy ![]() komentarz na Nk tez bym odebrala pewnie tak jak byla kolezanka ![]() ![]() ![]() zamiast wdawac sie w dyskusje na poczatku po tym komentarzu powinnas przeprosic ja i wyjasnic , ze nie to mialas na mysli , ze zle to ujelas , nie wdawac sie w bez sensowne dyskusje i pewnie byloby po sprawie a tak nakrecacie sie bez sensu moze napisz jej lub zadzwon i powiedz , ze nie chcialas zeby tak wyszlo i najlepiej bedzie zapomniec o calej sprawie i zawiesic bron?? czasami lepiej okazac troche pokory i wyciagnac pierwszemu reke (jako ta madrzejsza ) z policja daj sobie spokoj , bo to rzadne nekanie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Okrutna i psychicznie chora wariatka, zgłoś to gdzieś.
Poleciłabym Tobie WIZYTĘ U PSYCHOLOGA, ROZMOWA W CZERY OCZY MYŚLĘ, że pomogłaby Ci się w jakiś sposób z tym uporać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
no bez przesady wizyta u psychologa?
![]() teraz to juz nie ma po co w to w ogole brnac, tylko przeczekac, olac dziewuche i tyle, bo ona sie bedzie jeszcze bardziej nakrecac...a na policje moim zdaniem nie ma sensu isc bo to zadne nekanie...no chyab ze pod oknami wystaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, co napisać o tej "przyjaciółce". Chyba tylko to, że wiedzie nudne życie i na siłę szuka powodu do zrobienia afery. Ewentualnie ma coś z głową. Nie rozumiem zwyczajnie czegoś takiego. W sumie może mieć coś nie teges, skoro wcześniej pisała o znikających rzeczach... Nie mówię, że każdy kleptoman jest wariatem, ale u tej pani zdecydowanie nałożyło się kilka zaburzeń. A może czysta zazdrość;( A jeśli chodzi o Ciebie... Rozumiem doskonale, co czujesz. Miałam podobną sytuację z eksem. Rzucił mnie dla jakiejś małolaty, a później, z jakiegoś tylko jemu znanego powodu, wydzwaniał z groźbami, nasyłał kolegów, dostawałam maile. Właśnie typu, że jak mnie spotka, to popamiętam. Olał mnie, to przestałam przeszkadzać i się już nie odzywałam, a on chyba był przyzwyczajony o rozpaczy porzuconych kobiet, więc próbował sam coś zaognić. Do dziś nie wiem, co to było, ale zgłosiłam to własnie na policję. No i olewałam, a jeśli już na serio musiałam się odezwał, odpowiadałam "pan mnie chyba z kimś pomylił". Wychodził na wariata, jeśli dalej coś tam gadał. Wiem, ze może być to trudne, ale najlepiej ignorować takie osoby. Oczywiście, póki nie zaczynają atakować Cię fizycznie, nie przebijają opon w aucie i nie robią innych "miłych" rzeczy. Najlepiej zachowywać się tak, jakbyś nie widziała tej osoby. Wiem, ze jak padają różne "czułości", to ciężko się pohamować, by jakoś nie zareagować, ale jeśli ta kobieta zobaczy, że drze się, gada, itd, a Ty nic, to sama dojdzie do wniosku, że się ośmiesza. Oczywiście, możesz to robić, jeśli chodzi o jakieś wyzwiska. Jak pojawiają się groźby - pędem na policję. Zostaw sobie smsy, maile, inne "ślady", jeśli się pojawią. U mnie w mieście widziałam kiedyś wydrukowane kartki ze zdjęciem jakiej kobiety, jej adres, nr telefonu itd. Ktoś napisał, że "ta pani robi świetne lody, puszcza się za free" itd. Tak więc jest więcej takich "perełek". Jeśli będziesz reagowała na zaczepki słowne, to dla tej babki jest to jak woda na młyn. Właśnie o to jej chodzi - by wywołać drakę. Niektórzy lubią być w centrum, a powód jest obojętny i ona chyba do takich należy. I myślę, że jeśli już będzie musiała się jednak odezwać, to zwracaj się do niej per pani. Tak dla zaznaczenia dystansu. Nie dawaj się prowokować, a szybko jej się znudzi. Przynajmniej u zdrowych osób na umyśle to się sprawdza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kisielu wam nalać i bierzcie sie za kudły. Obie.
Bedzie przynajmniej niezłe widowisko na całą wieś. Dwie baby się pożarły i robią aferę wciagając w to bogu ducha winnych facetów. Jak ci jej zachowanie przeszkadza, to pokaż kto tu jest madrzejszy i po prostu się smiej z całej sytuacji.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
"kto się lubi, ten się czubi"?
![]()
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Witaj,
Z reguły nie czytam tak długich wątków (z racji swojego lenistwa), jednak już po kilku pierwszych zdaniach przejęłam się Twoją historią. Być może dlatego, że sama powierzyłam swą przyjaźń nieodpowiedniej osobie. Co prawda nie spotkało mnie tyle nieprzyjemności (w lekkim tego słowa znaczeniu), aczkolwiek dużo przeszłam. Dziewczyna, która znała mnie od lat, okazała się zazdrosną materialistką. W wielu sytuacjach, już na samym początku pokazywała swą nieoględność. Zarozumiała, bezczelna - z trudem znosiła moje sukcesy, a przecież nie na tym polega przyjaźń. Koloryzowała wiele sytuacji, które bezpośrednio wiązały się ze mną i 'cichaczem' głosiła tak zwane nowiny w miejscowości, którą zamieszkiwałam. Dowiadywałam się o nich od osób postronnych. Z resztą przyznam się - nie zawsze w nie wierzyłam. Szereg sytuacji przekonał mnie, że są na tym świecie ludzie życzliwi, którzy w trosce o moje imię donosili mi wszelakie pogłoski płynące z ust mojej 'przyjaciółki'. Po jakimś czasie, nadeszła chwila rekrutacji do liceów. Obie składałyśmy do tego, który w mieście miał najlepszą renomę. Wiedziałyśmy, że bardzo ciężko jest się tam dostać, utrzymać także. Kiedy ogłosili wyniki wszystko stało się jasne. Ja się dostałam, Ona nie. Zrobiła mi piekielną awanturę, krzycząc, że to niemożliwe bo jest mądrzejsza ode mnie. Publicznie obrażała mnie, dyskutowała na mój temat z innymi. Nasz kontakt się urwał. Po 3 latach liceum, postanowiłyśmy odnowić swoją znajomość. Naiwna, wierzyłam, że się zmieniła... Faktycznie, mogłoby się tak wydawać. Byłam bliska znów jej zaufać, kiedy znów zauważyłam w niej chęć rywalizacji. Doszukiwała się tego w zdjęciach na 'Naszej-klasie', w znajomych mojego Tż. Wszędzie! Po niedługim czasie napisała do mnie wiadomość, oczywiście nie omieszkując obelgom. Nasze relacje ponownie stoczyły się na dno, a ja zaczęłam żyć własnym życiem. Cieszyłam się, że wszystko stanęło na równym. Jednak, nie na długo. Nie dawało jej chyba spokoju to, że bez echa nasza znajomość znów się rozpadła. Zaczęła pisać do moich znajomych, przyjaciół. W gronie swoich rozsiewała plotki, w których nie było nawet ciut prawdy. Odpisałam jej, nie wytrzymując napięcia. Wulgaryzmy, których używała opisując moją osobę obudziły we mnie zapał do wojny. Powiedziałam sobie, że nie pozwolę, by właziła w moje życie z brudnymi buciorami. Napisałam jej, bardzo grzecznie zresztą, że jeśli nie szuka problemów, to ma dać spokój bo jeśli jeszcze raz dowiem się, że obrażała mnie za plecami, przy czym denerwując moich bliskich wiadomościami, złożę donos na policję. Przestraszyła się chyba bo do tej pory, a minęło kilka miesięcy, nic nie napisała. Życzę Tobie, byś wytworzyła w sobie blokadę, na ludzi, którzy zwyczajnie chcą zrujnować Ci życie. Aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli, a jej zachowanie zostało w jakikolwiek sposób ukarane. Opowiedziałam Ci pokrótce swoją historię, byś zobaczyła w niej, część swojej. Byś odnalazła siebie, we mnie. Dziś, mam do siebie żal nie o to, że poniekąd wszystko to, co się wydarzyło było moją winą, ale o to, że wcześniej nie zaczęłam działać i nie wniosłam sprawy do policji. Jesteś ode mnie starsza, ale obie mamy takie samo prawo do życia. Nękanie jest jednym z wielu zarzutów, które możesz postawić swojej 'życzliwej koleżance'. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszytskim które przeczytały post autorki
![]() ja nie przeczytałam ,odpadam przy takich babskich wojenkach ale spokojnie zgadzam się z Elfir . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
uff....
![]() ![]() Droga Autorko,twoja była przyjaciółka jest rzeczywiście chyba nienormalna... ja na twoim miejscu nie litowałabym się nad nią... Spróbuj ją teraz olewać,może sprawa ucichnie i zapomnicie obydwie o tym.Może ta przyjaciółka da sobie spokój.Jeśli jednak miałaby jakieś "ale",to po prostu zgłos sprawę na policję.Jak można wprosić się na czyjes wesele..... współczuje ci,bo gdybym była na twoim miejscu to dawno bym ją stamtąd wyprowadziła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.