DYLEMAT: suknia biała czy ecru??? względy rodzinne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-03, 11:57   #1
Brazylijka
Zakorzenienie

DYLEMAT: suknia biała czy ecru??? względy rodzinne

hej!
mam dylemat- bardzo chciałabym mieć suknie w kolorze ecru, ale babcia powiedziała że to nie wypada, że na ślub tylko w bieli, że ecru świadczy o tym że jestem nieczysta itp boję się że kolor mojej sukni może oburzyć moją rodzinę (która jest strasznie konserwatywna niestety) ale z drugiej strony nie chcę ulegać ich wpływom i wyjść w białej sukni w której nie czuję się do końca komfortowo
no i nie wiem co mam zrobić, do ślubu jeszcze mam troche czasu, ale jak na razie jestem za ecru boję się tylko tych wszystkich babć i cioć które mogą być wielce oburzone
a co Wy o tym sądzicie? nadal panuje przekonanie że w ecru nie wypada? bo jakoś w to wątpię... wiem że moja rodzina jest dziwna, ale co zrobić- rodziny się nie wybiera
może któraś z Was też miała taki dylemat?

ps. szukałam na forum i nie było jeszcze takiego tematu, ale jeśli coś przeoczyłam to proszę mnie do niego skierować i ten skasować.

wish
Brazylijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 12:15   #2
Lowczyni
Zakorzenienie

Dot.: DYLEMAT: suknia biała czy ecru??? względy rodzinne

Pamiętaj że ŚLUB to jest Wasz najważniejszy dzień w życiu, nie twoich babć, cioć itp. Ty masz się czuć najlepiej w tym dniu. Jejku ja na pewno wybrałabym ecri nawet gdyby nikomu się to nie podobało. To że kolor suknie ma być biały bo oznacza czystość ten schemat króluje dopiero od ponad 100 lat. Wcześniej kobiety do ślubu miały kolorowe suknie, a w Rzymie na ślub zakładano tylko czerwoną Pamiętaj że nie da się wszystkim dogodzić i zawsze się znajdzie osoba której coś tam nie będzie pasowało na weselu czy ślubie.
Wyluzuje dziewczyno
Ja najprawdopodobniej będę miała złotą lub srebrną a pas będzie ciemno zielony
Stary 2009-12-03, 12:18   #3
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ja mam ecru i prawie w ogole nie widac róznicy a wierz mi ze babcia by sie nawet nie zorientowała jakbys jej nie powiedziała .
Troche smieszna sytuacja jak dla mnie ubierz to co ci pasuje i w czym czułabys się pięknie. Nie patrz na innych Trzymam kciuki w wyborze tej jedynej w której sie zakochasz od pierwszego wejrzenia
I taka rada jesli spodoba ci sie suknie - fason w kolorze ecru nie zminieniaj go na biały bo czasem nic korzystnego z tego nie wychodzi

Trzymaj sie buziaki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 13:33   #4
ruda83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ja mam ecru i prawie w ogole nie widac róznicy
Dokładnie, powiedz wszystkim, że masz białą i tak nie zauważą. Moja sukienka była w kolorze ivory (jasne ecri) i na zdjęciach nie widać różnicy. Chyba, że ktoś stoi przy mnie w białej koszuli. Nie przejmuj się tym aż tak bardzo, wybierz sukienkę taką, w której będziesz czuła się dobrze. Fajnie, że myślisz o babci i bliskich, ale to jest TWÓJ, znaczy się WASZ dzień i to WY decydujecie jak będzie wyglądał. Wyobraź sobie, że oglądasz Wasze zdjęcia ślubne za 20 lat i pierwsze o czym pomyślisz to to, że nie wybrałaś sukienki, która się Tobie podobała.
ruda83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 14:27   #5
Brazylijka
Zakorzenienie

No też tak myślałam, jestem za tym żeby ubrać to co mi się podoba, ale mam też na względzie moją rodzinę która być może się zawiedzie...
W ogóle nie pomyślałam o tym żeby mówić że mam białą suknie a wyjdę w ecru wydawało mi się że różnicę widać gołym okiem a tu proszę

wish
Stary 2009-12-03, 14:42   #6
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Ja mam ecru i prawie w ogole nie widac róznicy a wierz mi ze babcia by sie nawet nie zorientowała jakbys jej nie powiedziała .
są różne odcienie ecru, czasami nawet nie bardzo widać różnicę i dopiero w porównaniu z bielą np ivory wychodzi jakoś ciemniej
jesli pasuje Ci biel i będziesz się dobrze czuła, wybierz białą (w ogóle już jakieś suknie mierzyłać? jesli nie, pomierz w różnych kolorach i zobaczysz w czym Ci lepiej)
a jeśli w ecru, to nie ma co się kierować tym, co ktoś powie.
ludzie zawsze będą gadać i jak nie w jednym, to winnym im sie nie dogodzi
to jest Wasz dzień i musisz czuć się jak księżniczka

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 15:06   #7
aniaa22
Zakorzenienie

ja mialam ciemne ecru. nawet mi do glowy nie przyszlo zeby pytac kogos co o tym mysli. suknie kupowalam z TŻ i to nam miala sie podobac. nie przejmuj sie babciami czy ciociami. przeciez wazniejsze w tym dniu bedzie to ze bierzesz slub a nie w czym. a jesli lubia sie czepiac to pewnie i tak im sie cos nie spodoba. jak nie suknia to welon czy kwiaty.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 15:23   #8
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
są różne odcienie ecru, czasami nawet nie bardzo widać różnicę i dopiero w porównaniu z bielą np ivory wychodzi jakoś ciemniej
jesli pasuje Ci biel i będziesz się dobrze czuła, wybierz białą (w ogóle już jakieś suknie mierzyłać? jesli nie, pomierz w różnych kolorach i zobaczysz w czym Ci lepiej)
a jeśli w ecru, to nie ma co się kierować tym, co ktoś powie.
ludzie zawsze będą gadać i jak nie w jednym, to winnym im sie nie dogodzi
to jest Wasz dzień i musisz czuć się jak księżniczka
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja mialam ciemne ecru. nawet mi do glowy nie przyszlo zeby pytac kogos co o tym mysli. suknie kupowalam z TŻ i to nam miala sie podobac. nie przejmuj sie babciami czy ciociami. przeciez wazniejsze w tym dniu bedzie to ze bierzesz slub a nie w czym. a jesli lubia sie czepiac to pewnie i tak im sie cos nie spodoba. jak nie suknia to welon czy kwiaty.
Dokładnie tak! Po pierwsze w przypadku jasnego ecru nie widać różnicy - chyba że w zestawieniu z bielą. Po drugie rozumiem drobne ukłony w stronę rodziny, ale to Twój (właściwie Wasz - Twój i narzeczonego) dzień! Po trzecie ecru pasuje znacznie większej ilości kobiet niż śnieżna biel. W tej ostatniej tylko niektóre dziewczyny wyglądają świetnie, większość wygląda blado i słabo

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 16:28   #9
Brazylijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
w ogóle już jakieś suknie mierzyłać?
pewnie wyda Wam się to śmieszne i dziwne ale nie mierzyłam jeszcze żadnej sukni a już wiem że nie chcę białej

wish
Stary 2009-12-03, 17:31   #10
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brazylijka Pokaż wiadomość
pewnie wyda Wam się to śmieszne i dziwne ale nie mierzyłam jeszcze żadnej sukni a już wiem że nie chcę białej
To jakaś masakra. Ja w zyciu nie zrobiłabym z siebie bladego trupa (tak wyglądają dziewczyny w bieli, którym to nie pasuje) bo babcia to a ciocia tamto. Jesteś dorosła - to o sobie decydujesz sama, nie jesteś - nie bierz ślubu, małżeństwo to zabawa dla dorosłych.
Np. pozycję w której masz się kochać z mężem też Ci będzie wybierać babcia? Zastanów się...
Poza po podpisie widzę, że zajmujesz się maturą, to nie powinno iść w parze z planowaniem ślubu. Prosto od tatusia do mężusia to najgorsze co można w zyciu zrobić. Kiedy pobędziesz sama ze sobą? Po siedemdziesiątce?!

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2009-12-03 o 17:34
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 17:46   #11
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Poza po podpisie widzę, że zajmujesz się maturą, to nie powinno iść w parze z planowaniem ślubu. Prosto od tatusia do mężusia to najgorsze co można w zyciu zrobić. Kiedy pobędziesz sama ze sobą? Po siedemdziesiątce?!
a co Cie to obchodzi?!

Ja mialam suknie koloru ivory i powiem Ci ze gdybym innym nie powiedziala to by tego nie zauwazyli wogole bedziesz widziala tylko roznice jesli ktos stanie obok Ciebie w snieznobialej sukni .. a wiadomo ze nikt taki na slubie sie nie pojawi .. bo to kolor zarezerwowany dla Ciebie Pomierz sobie suknie i to Ty zdecyduj w jakiej lepiej sie czujesz wkoncu to Twoj dzien a nie reszty rodziny Trzymam kciuki za znalezienie tej wymarzonej

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 17:58   #12
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
To jej życie nie Twoje. Nie interesuj się kiedy wychodzi za mąż.

Wybierz taką jaka chcesz, a przymierzałaś ecru i biała? podobno niektorym nie pasuje kolor ecru
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 18:02   #13
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja róznież miałam jasne ivory które na zdjeciach wyglada jak bieluśkie ( w moim podpisie jest link do zdjęć)

jak ja wyprałam i powiesłam przy białych tiulowych firankach to widac było róznice ale na mnie na slubie delikatnie opalonej poniezaz nie moge sie opalac ze wzgdledu na naczyniak uzywam tylko balsamów brązujących wyglądało na białą

tak ze nei przejmuj sie jesli podoba ci sie smietankowa bo tak tez na ten kolor mówią to taka kupuj a babcia i tak sie nie połapie

a nawet jak to mozesz powiedziec ze to inny odcen bieli

gowa do góry::
ja tez bez mirzenia wiedziałam ze nei chce białej własnie dlatego ze sie ni opalam z zasady

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 20:11   #14
Brazylijka
Zakorzenienie

Cytat:
To jakaś masakra. Ja w zyciu nie zrobiłabym z siebie bladego trupa (tak wyglądają dziewczyny w bieli, którym to nie pasuje) bo babcia to a ciocia tamto. Jesteś dorosła - to o sobie decydujesz sama, nie jesteś - nie bierz ślubu, małżeństwo to zabawa dla dorosłych.
Np. pozycję w której masz się kochać z mężem też Ci będzie wybierać babcia? Zastanów się...
Materiały do matury nie są dla mnie. Matura już dawno za mną (jak i studia). Z resztą jeśli nawet byłabym maturzystką to co... nie mogę wyjść za mąż? żałosne.

wish
Stary 2009-12-03, 21:29   #15
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Materiały do matury nie są dla mnie. Matura już dawno za mną (jak i studia). Z resztą jeśli nawet byłabym maturzystką to co... nie mogę wyjść za mąż? żałosne.
Jak ktoś się chce zaraz rozwodzić, to jego sprawa I nic mnie to nie obchodzi.
A skoro nie jesteś maturzystką to tym bardziej nie rozumiem przejmowania się rodziną pod kątem koloru sukni.
A poza tym, nie zawracaj głowy na forum tylko idź coś pomierzyć, a potem się zastanawiaj. Większość ludzi wyobraża sobie ecru jako jakiś toffi, często jak widzą ivory myslą że to biały. Wystarczy narzeczonemu dobrać koszulę w kolorze sukni i kłopot "z bani".
Nie lubię rozważań teoretycznych. Wstaw swoje zdjęcie w bieli i w ecru to będzie można coś doradzić. Bez tego to d... blada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 22:05   #16
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm a kto tu pisze o rozwodzie?
dziewczyna jeszcze za maz nie wyszla a tu juz jakies bzdury piszesz

jesli by Cie to nie obchodzilo to bys sie nie oddzywala nic a nie wyskakiwala jak Filip z konopii

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 09:43   #17
aguska1816
Zadomowienie

GG do aguska1816

słuchaj ja miałam ecri i to z różowymi zdobieniami, tez bałam się opinii rodziny, ale ku mojemu zaskoczeniu okazało sie że suknia zachwyciła wszystkich i jeśi miałabym drugi raz wybierac to wybrałabym tak samo;p
w linku załączam suknie

Nie przejmuj sie opinia innych, tylko swoją i życze udanego wyboru sukni;p;p

Edytowane przez aguska1816
Czas edycji: 2009-12-04 o 09:48
aguska1816 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 09:54   #18
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
hej!
mam dylemat- bardzo chciałabym mieć suknie w kolorze ecru, ale babcia powiedziała że to nie wypada, że na ślub tylko w bieli, że ecru świadczy o tym że jestem nieczysta itp boję się że kolor mojej sukni może oburzyć moją rodzinę (która jest strasznie konserwatywna niestety) ale z drugiej strony nie chcę ulegać ich wpływom i wyjść w białej sukni w której nie czuję się do końca komfortowo
no i nie wiem co mam zrobić, do ślubu jeszcze mam troche czasu, ale jak na razie jestem za ecru boję się tylko tych wszystkich babć i cioć które mogą być wielce oburzone
a co Wy o tym sądzicie? nadal panuje przekonanie że w ecru nie wypada? bo jakoś w to wątpię... wiem że moja rodzina jest dziwna, ale co zrobić- rodziny się nie wybiera
może któraś z Was też miała taki dylemat?

ps. szukałam na forum i nie było jeszcze takiego tematu, ale jeśli coś przeoczyłam to proszę mnie do niego skierować i ten skasować.
Kup taką suknię, która Tobie się spodoba, czemu niby biała
Cytat:
Napisane przez Lowczyni Pokaż wiadomość
To że kolor suknie ma być biały bo oznacza czystość ten schemat króluje dopiero od ponad 100 lat. Wcześniej kobiety do ślubu miały kolorowe suknie, a w Rzymie na ślub zakładano tylko czerwoną
Czerwone, złote, czarne, to były najbardziej popularne kolory sukien panien młodych. Panny młode po prostu zakładały taką suknię, na którą było je(rodziny) stać, najbardziej kosztowną jaką można było. Np. moja prababka miała czarną (lata 20te XX w. ).
A moja koleżanka w tym roku na ślub ubrana była w różowo- brzoskwiniową i wszystkim się podobało
Jak widać moda powraca, widziałam na wystawie w salonie sukien ślubnych i z czarnymi dodatkami

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj

Edytowane przez kaledonia
Czas edycji: 2009-12-04 o 09:55
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 11:44   #19
molly18
Raczkowanie

Cytat:
A skoro nie jesteś maturzystką to tym bardziej nie rozumiem przejmowania się rodziną pod kątem koloru sukni.
A poza tym, nie zawracaj głowy na forum tylko idź coś pomierzyć, a potem się zastanawiaj. Większość ludzi wyobraża sobie ecru jako jakiś toffi, często jak widzą ivory myslą że to biały. Wystarczy narzeczonemu dobrać koszulę w kolorze sukni i kłopot "z bani".
Nie lubię rozważań teoretycznych. Wstaw swoje zdjęcie w bieli i w ecru to będzie można coś doradzić. Bez tego to d... blada
Bycie samolubnym nie jest oznaka dojrzalosci. Moim zdaniem, to dobrze, ze dziewczyna liczy sie ze zdaniem najblizszych i zalezy jej na tym aby ich nie zranic.
Poza tym, jesli nie lubisz rozwazan teoretycznych, to po co w ogole bierzesz udzial w tej dyskusji?

A tak w ogole, to zgadzam sie z wiekszoscia i uwazam, ze pomimo swojej szlachetnosci Brazylijko, to powinnas wybrac taka suknie, w ktorej bedziesz czula sie najlepiej, bo to wlasnie w takiej bedziesz wygladac najpiekniej i na pewno wszystkim gosciom bedziesz sie najbardziej podobac! (moze tylko babcie po prasto nie zdaja sobie jeszcze z tego sprawy )
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-04, 13:06   #20
Brazylijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguska1816 Pokaż wiadomość
słuchaj ja miałam ecri i to z różowymi zdobieniami, tez bałam się opinii rodziny, ale ku mojemu zaskoczeniu okazało sie że suknia zachwyciła wszystkich i jeśi miałabym drugi raz wybierac to wybrałabym tak samo;p
w linku załączam suknie

przepiękną miałaś sukienke!!!

wish
Stary 2009-12-04, 13:47   #21
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
w linku załączam suknie
Piękna!

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 11:59   #22
aguska1816
Zadomowienie

GG do aguska1816

Cytat:
przepiękną miałaś sukienke!!!
Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
Piękna!

bardzo dziękuje
aguska1816 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 19:07   #23
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie chciałam białej, uważam że nieliczne dziewczyny wyglądaja korzystniej w białej niz w ecru.
Babcia sie nie zorientuje, zresztą: co to za przesądy i uprzedzenia? Nie przejmuj sie tym.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 20:45   #24
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kochana teraz najmodniejszy jest kolor szampana i mocca Ja bym się nie sugerowała tym co mówią babcie. Sorki, ale one są troszkę z innej epoki, może jeszcze będącie zmuszać do ubrania sukni zdługim rękawem i golfem? To ty masz decydować co ubrać. Ty masz siędobrzew tym czuća nie twoja babcia. Poza tym, musisz przymierzyć kilka modeli w różnych kolorach żeby zpobaczyć co pasuje do twojego ttypu urodu Bo np czysta biel pasuje tylko do pani zimy inne pory roku powinny brać pod uwagę raczej złamane biele albo bardzo jasne odcienie brązu, beżu, żółci lub ecri. Np niektórym kobietom jerst ładnie tylko w jasnym różu lub błękicie Osobiście nastawiałam się na gołębią biel, jednak biorę też pod uwagę czystą No i dodam że jestem właśnie zimą A jaki jest twój typ urody? A! i dodam jeszcze że ja sobie wybrałam model z czarną koronką więc wyobraź sobie jaka u mnie będzie obraza i zgorszenie!

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
dokładnie! CO CIĘ TO OBCHODZI! Może ty lubisz być sama, albo nikt cię nie chcę, ale to twoja sprawa, ale nie oceniaj wszystkich według siebie. Skoro są szczęśliwi i oboje tego chcę to czemu nie? Czasem lepszymi małżeństwami są ludzi w wieku 20 lat niż ci co mają długi po 30 lat i kilkanaście lat w związku.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2009-12-06 o 20:31
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-06, 20:51   #25
Brazylijka
Zakorzenienie

mam typ urody dokładnie taki jak zdjęcie w moim awatarze

wish
Stary 2009-12-06, 21:08   #26
mylady21
Wtajemniczenie

dokładnie! CO CIĘ TO OBCHODZI! Może ty lubisz być sama, albo nikt cię nie chcę, ale to twoja sprawa, ale nie oceniaj wszystkich według siebie. Skoro są szczęśliwi i oboje tego chcę to czemu nie? Czasem lepszymi małżeństwami są ludzi w wieku 20 lat niż ci co mają długi po 30 lat i kilkanaście lat w związku.[/QUOTE]

Bardzo nieładnie.
Z racji zawodu jestem uczulona na babcie i mamuśki terroryzujące biedne, czasem bardzo młode dziewczyny, które zostają ZMUSZANE do określonego koloru/fasonu sukni, i zawsze nie mówią nic tylko mają okragłe smutne oczy.
To tyle.
Stary 2009-12-07, 17:46   #27
alusia111
Raczkowanie

Cytat:
Hej Brazylijko
najlepszym wyjściem jednak będzie przymiarka sukni w różnych odcieniach bieli/ecru
Mam siostrę, która rewelacyjnie wyglądała w sukni ecru, lecz ja już nie...choć też taki kolor sukni mi się bardziej podoba, a wzięłam bialutką w której o niebo lepiej wyglądałam i czułam się, natomiast w ecru tak jakoś nijak, blado i bez wyrazu.
Kwestia wyboru należy tylko do Ciebie dlatego, że nie babcie czy ciocie będą w tej sukni kilkanaście godzin spędzać tak ważny dzień w życiu
alusia111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 08:49   #28
kitek_fm
Rozeznanie

Kolor sukni dobiera się do urody a nie do wizji babć.
Idź do salonu i przymierz ecru, białą i inne kolory i wtedy zobaczysz jaki kolor pasuje do Ciebie.

Cytat:
w linku załączam suknie
Też się zastanawiałam nad tą suknią, ale ostatecznie zdecydowałam się na inną.

kitek_fm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-15, 14:11   #29
gold-fish
Zakorzenienie

Talking Dot.: DYLEMAT: suknia biała czy ecru??? względy rodzinne

Po co zakładać taki wątek skoro jeszcze nawet nie mierzyłaś żadnej sukni... czy wogóle planujesz już ślub, jestes zaręczona, czy może to syndrom nadgorliwości...:confused :

odpowiem na pytaie o suknię:
1) przymierz kilka sukni w róźnych odcieniach- od zimnej bieli po ciemne ecru. Jest teź ivory, śmietanka... moze nawet Ty nie zauważysz różnicy
2) wybierz suknię w której czujesz się najpiękniej i wygodnie po prostu wyjątkowo
3) jak któraś z babć/cioć powie, że kolor ecru świadczy o nieczystości, odpowiedz z przymrużeniem oka , że przecież do aniołków nie należysz i czasami pokazujesz różki (wiadomo, że im będzie chodziło o nieczystość ,,cielesną" a Ty możes to obrócić w żart, że święta nie jesteś)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości