|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
DYLEMAT: suknia biała czy ecru??? względy rodzinne
hej!
mam dylemat- bardzo chciałabym mieć suknie w kolorze ecru, ale babcia powiedziała że to nie wypada, że na ślub tylko w bieli, że ecru świadczy o tym że jestem nieczysta itp ![]() ![]() ![]() no i nie wiem co mam zrobić, do ślubu jeszcze mam troche czasu, ale jak na razie jestem za ecru ![]() ![]() a co Wy o tym sądzicie? nadal panuje przekonanie że w ecru nie wypada? bo jakoś w to wątpię... wiem że moja rodzina jest dziwna, ale co zrobić- rodziny się nie wybiera ![]() może któraś z Was też miała taki dylemat? ps. szukałam na forum i nie było jeszcze takiego tematu, ale jeśli coś przeoczyłam to proszę mnie do niego skierować i ten skasować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: DYLEMAT: suknia biała czy ecru??? względy rodzinne
Pamiętaj że ŚLUB to jest Wasz najważniejszy dzień w życiu, nie twoich babć, cioć itp. Ty masz się czuć najlepiej w tym dniu. Jejku ja na pewno wybrałabym ecri nawet gdyby nikomu się to nie podobało. To że kolor suknie ma być biały bo oznacza czystość ten schemat króluje dopiero od ponad 100 lat. Wcześniej kobiety do ślubu miały kolorowe suknie, a w Rzymie na ślub zakładano tylko czerwoną
![]() Wyluzuje dziewczyno ![]() Ja najprawdopodobniej będę miała złotą lub srebrną a pas będzie ciemno zielony ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam ecru i prawie w ogole nie widac róznicy a wierz mi ze babcia by sie nawet nie zorientowała jakbys jej nie powiedziała .
Troche smieszna sytuacja jak dla mnie ubierz to co ci pasuje i w czym czułabys się pięknie. Nie patrz na innych ![]() ![]() I taka rada jesli spodoba ci sie suknie - fason w kolorze ecru nie zminieniaj go na biały bo czasem nic korzystnego z tego nie wychodzi Trzymaj sie buziaki ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dokładnie, powiedz wszystkim, że masz białą i tak nie zauważą. Moja sukienka była w kolorze ivory (jasne ecri) i na zdjęciach nie widać różnicy. Chyba, że ktoś stoi przy mnie w białej koszuli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No też tak myślałam, jestem za tym żeby ubrać to co mi się podoba, ale mam też na względzie moją rodzinę która być może się zawiedzie...
W ogóle nie pomyślałam o tym żeby mówić że mam białą suknie a wyjdę w ecru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli pasuje Ci biel i będziesz się dobrze czuła, wybierz białą (w ogóle już jakieś suknie mierzyłać? jesli nie, pomierz w różnych kolorach i zobaczysz w czym Ci lepiej) a jeśli w ecru, to nie ma co się kierować tym, co ktoś powie. ludzie zawsze będą gadać i jak nie w jednym, to winnym im sie nie dogodzi to jest Wasz dzień i musisz czuć się jak księżniczka ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja mialam ciemne ecru. nawet mi do glowy nie przyszlo zeby pytac kogos co o tym mysli. suknie kupowalam z TŻ i to nam miala sie podobac. nie przejmuj sie babciami czy ciociami. przeciez wazniejsze w tym dniu bedzie to ze bierzesz slub a nie w czym. a jesli lubia sie czepiac to pewnie i tak im sie cos nie spodoba. jak nie suknia to welon czy kwiaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
pewnie wyda Wam się to śmieszne i dziwne ale nie mierzyłam jeszcze żadnej sukni a już wiem że nie chcę białej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Np. pozycję w której masz się kochać z mężem też Ci będzie wybierać babcia? Zastanów się... Poza po podpisie widzę, że zajmujesz się maturą, to nie powinno iść w parze z planowaniem ślubu. Prosto od tatusia do mężusia to najgorsze co można w zyciu zrobić. Kiedy pobędziesz sama ze sobą? Po siedemdziesiątce?!
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2009-12-03 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam suknie koloru ivory i powiem Ci ze gdybym innym nie powiedziala to by tego nie zauwazyli wogole ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybierz taką jaka chcesz, a przymierzałaś ecru i biała? podobno niektorym nie pasuje kolor ecru |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja róznież miałam jasne ivory które na zdjeciach wyglada jak bieluśkie ( w moim podpisie jest link do zdjęć)
jak ja wyprałam i powiesłam przy białych tiulowych firankach to widac było róznice ale na mnie na slubie delikatnie opalonej poniezaz nie moge sie opalac ze wzgdledu na naczyniak uzywam tylko balsamów brązujących wyglądało na białą tak ze nei przejmuj sie jesli podoba ci sie smietankowa bo tak tez na ten kolor mówią to taka kupuj a babcia i tak sie nie połapie a nawet jak to mozesz powiedziec ze to inny odcen bieli gowa do góry:: ja tez bez mirzenia wiedziałam ze nei chce białej własnie dlatego ze sie ni opalam z zasady
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A skoro nie jesteś maturzystką to tym bardziej nie rozumiem przejmowania się rodziną pod kątem koloru sukni. A poza tym, nie zawracaj głowy na forum tylko idź coś pomierzyć, a potem się zastanawiaj. Większość ludzi wyobraża sobie ecru jako jakiś toffi, często jak widzą ivory myslą że to biały. Wystarczy narzeczonemu dobrać koszulę w kolorze sukni i kłopot "z bani". Nie lubię rozważań teoretycznych. Wstaw swoje zdjęcie w bieli i w ecru to będzie można coś doradzić. Bez tego to d... blada ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyna jeszcze za maz nie wyszla a tu juz jakies bzdury piszesz ![]() jesli by Cie to nie obchodzilo to bys sie nie oddzywala nic a nie wyskakiwala jak Filip z konopii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
słuchaj ja miałam ecri i to z różowymi zdobieniami, tez bałam się opinii rodziny, ale ku mojemu zaskoczeniu okazało sie że suknia zachwyciła wszystkich
![]() ![]() ![]() w linku załączam suknie ![]() Nie przejmuj sie opinia innych, tylko swoją ![]() ![]() Edytowane przez aguska1816 Czas edycji: 2009-12-04 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja koleżanka w tym roku na ślub ubrana była w różowo- brzoskwiniową i wszystkim się podobało ![]() Jak widać moda powraca, widziałam na wystawie w salonie sukien ślubnych i z czarnymi dodatkami ![]() Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2009-12-04 o 09:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, jesli nie lubisz rozwazan teoretycznych, to po co w ogole bierzesz udzial w tej dyskusji? A tak w ogole, to zgadzam sie z wiekszoscia i uwazam, ze pomimo swojej szlachetnosci Brazylijko, to powinnas wybrac taka suknie, w ktorej bedziesz czula sie najlepiej, bo to wlasnie w takiej bedziesz wygladac najpiekniej i na pewno wszystkim gosciom bedziesz sie najbardziej podobac! (moze tylko babcie po prasto nie zdaja sobie jeszcze z tego sprawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia sie nie zorientuje, zresztą: co to za przesądy i uprzedzenia? Nie przejmuj sie tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kochana teraz najmodniejszy jest kolor szampana i mocca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- dokładnie! CO CIĘ TO OBCHODZI! Może ty lubisz być sama, albo nikt cię nie chcę, ale to twoja sprawa, ale nie oceniaj wszystkich według siebie. Skoro są szczęśliwi i oboje tego chcę to czemu nie? Czasem lepszymi małżeństwami są ludzi w wieku 20 lat niż ci co mają długi po 30 lat i kilkanaście lat w związku.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-12-06 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
mam typ urody dokładnie taki jak zdjęcie w moim awatarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie! CO CIĘ TO OBCHODZI! Może ty lubisz być sama, albo nikt cię nie chcę, ale to twoja sprawa, ale nie oceniaj wszystkich według siebie. Skoro są szczęśliwi i oboje tego chcę to czemu nie? Czasem lepszymi małżeństwami są ludzi w wieku 20 lat niż ci co mają długi po 30 lat i kilkanaście lat w związku.[/QUOTE] Bardzo nieładnie. Z racji zawodu jestem uczulona na babcie i mamuśki terroryzujące biedne, czasem bardzo młode dziewczyny, które zostają ZMUSZANE do określonego koloru/fasonu sukni, i zawsze nie mówią nic tylko mają okragłe smutne oczy. To tyle.
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najlepszym wyjściem jednak będzie przymiarka sukni w różnych odcieniach bieli/ecru ![]() Mam siostrę, która rewelacyjnie wyglądała w sukni ecru, lecz ja już nie...choć też taki kolor sukni mi się bardziej podoba, a wzięłam bialutką w której o niebo lepiej wyglądałam i czułam się, natomiast w ecru tak jakoś nijak, blado i bez wyrazu. Kwestia wyboru należy tylko do Ciebie dlatego, że nie babcie czy ciocie będą w tej sukni kilkanaście godzin spędzać tak ważny dzień w życiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Kolor sukni dobiera się do urody a nie do wizji babć.
Idź do salonu i przymierz ecru, białą i inne kolory i wtedy zobaczysz jaki kolor pasuje do Ciebie. Cytat:
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]()
Po co zakładać taki wątek skoro jeszcze nawet nie mierzyłaś żadnej sukni... czy wogóle planujesz już ślub, jestes zaręczona, czy może to syndrom nadgorliwości...:confused :
![]() odpowiem na pytaie o suknię: 1) przymierz kilka sukni w róźnych odcieniach- od zimnej bieli po ciemne ecru. Jest teź ivory, śmietanka... moze nawet Ty nie zauważysz różnicy ![]() 2) wybierz suknię w której czujesz się najpiękniej i wygodnie ![]() ![]() 3) jak któraś z babć/cioć powie, że kolor ecru świadczy o nieczystości, odpowiedz z przymrużeniem oka , że przecież do aniołków nie należysz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.