![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Co mobilizuję Was do ćwiczeń????
Hej wszystkim, to pytanie w tytule intryguje mnie od długiego czasu.....Borykam się z nadwagą, jak wiele osób stara się to zmienić, dieta-no jakoś idzie ( napewno nie idzie bosko, bo inaczej nie miałabym nadwagi
![]() To pytam sie Was tak na poważnie i szczerze co Was mobiluzje do ćwiczen? jak potraficie sie skłonic zeby wstac wczesniej czy cwiczyc wieczorem? wizja wlasnego ciala? przyslowiowy Blask w oczac bylego ![]() Jestem leniwcem, przyklejam sie do kompa i tyko czytam zachwycona Wizaz, podziwiajac ćwiczace Wizazanki....a chciałabym znalexc w sobie taka sile, takie źródło które oderwie mnie od zycia kanapowca i zmieni w kogos wysportowanego-bo taka bym chciała byc ![]() Mam nadzieje ze wasze osoby mnie i nie tylko mnie zainspirują zeby ruszyc swoje pupy ![]() ![]() P.S. Od 3 dni udało mi sie codziennie jeździc na rowerku po 30-40min, ale cicho sza....bo jeszcze moj kanapowiec sie obudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Co mobilizuję Was do ćwiczeń????
mnie mobilizuje dobre samopoczucie po .cwiczeniach
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mnie mobilizują spojrzenia innych. Dziewczyny patrzące z zazdrością i chłopcy z pożądaniem. A poza tym chce w końcu iść do sklepu i kupować rzeczy w rozmiarze 36 w których ładnie będę wyglądać, a nie 38 gdzie przymierzając czuję się ohydnie. Cwicze zawsze w nocy bo rano nie wiem czemu ale nie mam sił. Najgorzej jest jak wypadne z rytmu czyli np 3 dni pod rząd nie ćwicze. Tak było teraz i wczoraj probowałam ćwiczyć to po 10 min przestałam bo tak strasznie mi się nie chciało.
Motywujące jest jeszcze to, jak mierze sie co 10 dni i zawsze gdzies mi tam ubywa centymetrów, zbliżam się do jakiegoś celu. Poza tym mam wakacje. Dawno nie miałam wakacji nie pracujących i stwieerdziłam że musze coś sobą zrobić, żebym po wakacjach nie czuła, że zmarnowałam czas wakacji. A co do zajęć w grupie to ciezko mi się przełamać. Nie lubię ćwiczyć przy ionnych, na wf na uczelni mam zwolnienie. Za to sama jak najabrdziej i to głownie steperek. mam zamiar od października iść na tańce, albo na aerobik do jakiejś malutkiej grupy ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mnie niestety absolutnie nic nie jest w stanie zmobilizować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Poszukaj a coś znajdziesz
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Można rzec, że mój widok w lustrze blaga o ćwiczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Mnie mobilizuje odbicie w lustrze
![]() I jeszcze, kiedy moje dziecko mówi do mnie: "mamuń, ale masz słodkie wałeczki". A kiedyś to mi powiedziała: "nie jesteś gruba, jesteś otyła" hihihi. Edytowane przez vadi Czas edycji: 2008-08-08 o 13:50 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Co mnie mobilizuje?
- moja tapeta na pulpicie ![]() - to, ze chlopcy sie za mna ogladaja, a dziewczyny skrecaja z zazdrosci - cwiczac czuje sie lepiej - we wrzesniu zobacze mojego ex, ktory bedzie zalowac tego ze zerwalismy ![]() - chce wystartowac kiedys w konkursie pieknosci ![]() - no i nie chce byc gruba... jak pomysle o starych, zlych czasach kiedy wygladalam jak hipopotam to robi mi sie slabo - no i te ciuchy ![]() ![]() ![]() - hah, no i oczywiscie jak ktos powie 'co ty gadasz jestes naprawde chuda', a ostatnio 'to ty wskocz na mnie, bo najchudsza jestes' :P (instruktorka tanca tak powiedziala po czym chyba zalowala tych slow, bo mimo ze wygladam szczuplo to mam mase miesniowa dosc spora ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ogole nie dość ze nawiecej iu najładniejsze rzeczy sa w rozmiarze 36 to i w tym rozmiarze sie po prostu najkorzystniej wygląda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cząsteczki tej siły znalazłam, bo zabrałam się za a6w... A motywuje mnie myśl, że mój brzuch może wyglądać wiele lepiej. Sporo razy sobie postanawiałam ćwiczyć, ale nic z tego nie wychodziło ![]() Zobaczymy ile potrwa mój zapał... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A ja nie umiem sie zmobilizować ponieważ nigdy nie będe miała rozmiaru 36 tylko zawsze 38 ponieważ mam szerokie biodra 96.5 cm z których nie da się zrzucić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Wybaczcie ze nie cytuje Was wszystkei na raz ale wyszedł by z tego ogromny post
![]() Ja rano najlepiej funkcjonuje intelektulanie doslownie 3 minuty od otworzenia oczu, moge siedziec juz z właczonym kompem i pisac jakis artykuł, wieczorem za to jestem na poziomie intelektulanym 6 -latka ![]() Heh starsznie chciałabym zeby mobilizowąły mnie spojrzenia innych, ale oni raczej nie patrzą na mnie z podziwiem ![]() ![]() Bardzo zazdroszcze tym Wizazankom, które maja ten rodzaj mobilizacji ale nie ma co ukrywac samo sie to nei zjawiło....heh musze i ja o tym pomyslec, moze ktos kiedys spojrzy na mnie i zielenieje z zazdrossci.... A czy nikogo nie mobilizuja cele długofalowe? ja np kiedy mysle o cwiczeniach - to jestem cała Ja-mysle o cwiczeniach ![]() Takie tam moje dywagacje..... Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dzieki za odzew ![]() Cytat:
![]() Zapytam wprost bo wspominasz ze kiedys bylas ze tak powiem hipopotamem, czy naprawde jestes przykladem brzydkiego kaczątka, które wlasna pracą zmieniło sie w łabędzia? czy moze ta zmiana byla niewielka tylko psychicznie czujesz sie lepiej teraz? Ale tekst -Wskocz na mnie.....po prostu mnie rozwalił ![]() ![]() A mozna wiedziec co cwiczysz?? Pozdrawiam i zycze powodzenia! Edytowane przez vadi Czas edycji: 2008-08-08 o 13:50 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaaa i najwazniejsze: To ja: * przed (polowa 2006 r.): https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1211384269 * po (poczatek 2008 r.): https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1211384269 I nadal cwicze xD EDIT: Warto dodac, ze pozbylam sie mojego cialka chyba tanczac - tak to najbardziej wplynelo na caloksztalt przede wszystkim nog... Brzuszek to Tamilee Webb i kremy ujedrniajace. Co ciekawe kiedys jak bylam paczkiem mialam biust w rozmiarze 75B, a teraz nosze 70C, wiec ani mi nie przybylo, ani nie zmalalo uwazam ![]() ![]() Zle sie kiedys czulam i postanowilam to zmienic. Teraz czuje sie ok, bo wielu osobom sie podobam taka jaka jestem ![]() A co ciekawe ![]() Wiele osob na forum wysyla mi PW i pyta sie jak to zrobilam, tak samo rodzina i znajomi, bo chca znac recepte na pozbycie sie w krotkim czasie duzej ilosci tluszczu i uzyskanie ladnie zarysowanej sylwetki. Mowie im, ze to przez taniec, ale... Ja sie temu calkowicie oddalam. W szkole siedzialam od godziny 8, zajecia konczylam o 16 i szybko bieglam na autobus na tance. Wracalam po godzinnym treningu do domu ok. 18, ale chcialam jeszcze! Oceny mialam w szkole srednie - wyznaje zasade, ze ucze sie tego, co lubie, ale mimo to biologia, ktora kocham nie szla mi jakos nadzwyczajnie (tak samo inne przedmioty). Siedzac na zajeciach myslalam o nastepnej choreografii, krokach, filmikach tanecznych na YouTube, ktore ogladalam, itp. Calkowicie sie temu oddalam. Zamiast spacerku z ukochanym wybieralam zajecia taneczne, ktore mnie calkowicie pochlonely. I powtarzam wszystkim osobom, ktore chca schudnac, ze musza znalezc cos dla siebie - cos co je naprawde wciagnie. Bo co, ze dla jednego skuteczny jest taniec, a dla ciebie bedzie to katorga, bo masz dwie lewe nogi i zero checi? Bieganie to bardzo swietny sport na pozbycie sie kg, ale ja tego nie trawie. Szybko dostaje zadyszki, nie lubie jak piersi mi skacza, nudze sie po prostu, a nogi - mimo ze mam bardzo dobra kondycje - opadaja mi doslownie. Tak samo cwiczenia silowe - czuje sie znudzona... A co do jedzenia... Jem ile mi w 4 literki wlezie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
enjoy ur f*cking day ![]() Edytowane przez vadi Czas edycji: 2008-08-08 o 14:35 Powód: dziewczyny, proszę, edytujcie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wyznaczone cele
![]() |
![]() |
#15 | ||
Wtajemniczenie
|
Tancerka Pl jestem na forum od niedawna i teraz zobaczylam twoje zdjecia, wygladasz świetnie, jestem pod ogromnym wrażeniem tego co osiagnelas, włozylas tyle wysilku zeby dopiac swiego i nie rezygnujesz dalej , podziwiam!
a na pytanie co mnie mobilizuje : powyzszy post Tancerki Pl ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Hmm często jak tracę siły to pooglądam jakiś program dla odchudzających i pokazują przemianę przed i po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja mamt aki brzuszek. juz troche zmalał ale nadal nad nim cwicze ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
mnie najbardziej mobilizuje fakt, że komuś się udało to i mi się uda
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
anesiaa - aj, masz b. ladny brzuch.
Co do wymiarow moich to moze byc pewien problem... Otoz przed i po nie mierzylam sie, nie waze sie (nie mam wagi, ostatnio w Media Markt jak stanelam wazylam 57 kg przy 170cm ![]() ![]() xCarmen - dziekuje ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
a moze sie zmierzysz i podasz Wymiarki jakie masz. Bo dla mnie tez sie wymiarki bardziej liczą niz waga.
Mi tam mój brzuchol średnio się podoba ;P Uda nie są ujędrnione,ale to genetycznie po mamie[tak samo szeroka jestem genetycznie] Bo ja nie wiem jak piersi sie mierzy.;P Ale talia to 71 cm... a biodra 94 cm.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Mnie mobilizuje, jak ktoś mi powie, że tu a tu powinnam trochę zrzucić. A dalej to już z górki, najgorzej zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam miarki w domu ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Szkoda. ale widze ze efekty straszne osiągnęłaś .Podziwiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Co mnie mobilizuje .. hmm.. jak pocwicze to czuje sie wspaniale
![]() ![]() ![]() Aa i do dalszej pracy nad soba mobilizuje mnie to ze widze [nie tylko ja] efekty wlozonego wysilku ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Aranel, ja jestem akurat w tej komfortowej sytuacji, że lubię sporty, które uprawiam i najchętniej nie robiłam nic innego, ale na pewno da się też przemóc kanapowość
![]() Są 2 podstawowe rzeczy, które pomagają: 1) stawiasz sobie jasno sformułowany, konkretny i realistyczny cel (tak, żeby stopień jego realizacji dawał się oszacować - tzn. raczej nie "będę piękna", tylko "zwiększę masę mięśniową o x% w ciągu 3 miesięcy" albo "zrzucę 2 cm w talii w ciągu 2 tygodni"); 2) wybierasz to, co jest skuteczne dla osiągnięcia celu, ALE UWAGA: z poprawką na własny gust - sport, który lubisz i do którego nie będziesz potrzebowała zewnętrznej motywacji. Dalej to już motywują efekty: jak widzisz, że stopniowo przybliżasz się do celu, to naprawdę nie przychodzi do głowy, żeby przerwać trening ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zgadzam sie w 100% z Midi
![]() Chociaz z pierwszym jej punktem to jest u mnie tak, ze mowie sobie, np. "Bede super sexy laska" i zawsze cos mi nie pasuje, bo idealem nigdy nie bede (po prostu nie istnieja...), ale staram sie w sobie to zmienic - jakas zla ceche charakteru, cos w wygladzie (jezeli o wyglad chodzi) ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
mnie motywują zdjęcia chyba...
i chęć bycia szczuplejszą ![]() dziewczyny, w jakim czasie bezpiecznie ubywa centymetrów w pasie? chodzi mi o to, że mówi się że np. w ciągu tygodnia powinno się chudnąć ok. 1 kg, żeby nie przesadzić, a jak jest z centymetrami? bo nie mogę tego dopasować do siebie. tzn. kg a cm ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dużo może spaść, ale to zależy od diety - nie tylko od bilansu kalorycznego, ale też składu posiłków np. jeśli jesz niewielką ilość węglowodanów, to to ogranicza wiązanie wody, brzuch robi się bardziej płaski (co nie ma związku ze zrzucaniem tłuszczu).
Oczywiście kluczowa sprawa to indywidualne predyspozycje, ale przy prawidłowym treningu i prawidłowym jadłospisie u osoby podatnej na spalanie z talii ze sprawnie działającym metabolizmem w ciągu tygodnia może zejść i ze 3-4 cm ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja osobiscie mysle ze najbardziej mobilizuje nas do schudniecia wlasnie plec brzydka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
mnie nic ostatnio nie mobilizuje
![]() ![]() tym bardziej że znów jest tak samo jak przed cwiczeniami, straciłam z tego powodu zapał,a zacząc po raz drugi jest bardzo cieżko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.