|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ebayowe poradniki biżuteryjne
Chciałam się z wami podzielić odkryciem strony Reviews&Guides na Ebayu (wiem, też mi odkrycie, ale jakoś wcześniej nie wpadłam na to, by na nią zajrzeć
![]() Mnie, jako niepoprawnie szalejącej na Ebayu, przydadzą się zwłaszcza "listy zakupów" do konkretnych technik i uwagi o kupowaniu kamieni na serwisach aukcyjnych. ![]() Ps. Cała kategoria 'Crafts' też jest fajna. ![]()
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Ebayowe poradniki biżuteryjne
nie jest dobrym pomyslem opierac sie na poradnikach w kwestii czy bursztyn to prawdziwy i czy skwarek tez prawdziwy.Akurat zajmuje sie obróka bursztynu i stwierdzam ,iz są takie podróby ,że jalepszy znawca ich nie rozpozna.Wymaga to labolatoryjnych badan wiec pozostają tylko stare ręczne metody.np pocieranie i szukanie zapachu landrynki.Szanujący się sklep powinien wystawic certyfikat z autentycznoscia kamienia jego waga itpNie które sklepy z skawarkami maja autentyczne skwarki(jest ich mało) i taki certyfikat autentycznosci powinni wystawic.Większosc jednak sklepów posiada w sojej ofercie podróby z Honk kongu czasami dobrej jakosci a czasami mniej.Dotyczy to skwarów ,cyrkoni.rubinów szafirów itp.Cena jest tez jest duzo nizsza od oryginałów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ebayowe poradniki biżuteryjne
Może i fajna stronka ale ja bym prosiła coś bardziej w naszym ojczystym języku...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.