|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
okradziona- co mam zrobić??
wczoraj zorientowałam się, że na moim koncie bankowym brakuje mi pieniędzy 3200 tysiące zł. pieniądze zostały pobrane przez bankomat jestem zrozpaczona wygląda na to że okradł mnie ktoś z rodziny??Co ja mam zrobić gdzie się zwrócić? czy jest szansa na odzyskanie tych pieniędzy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: okradziona- co mam zrobić??
Idź do banku
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Idź do banku a jak będzie trzeba to i na policję
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
karte mam zawsze w portfelu a pin niestety mam dość łatwy... jade do banku ... szkoda tylko ze tak późno się zorientowałam., ale ja nikomu nie pozwoliłam kożystać z karty wiec to się kradzież nazywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jedź do banku, tam Ci kartę zablokują i sprawdzą w którym bankomacie dokonano wypłaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jedź do banku, weź wyciąg z konta, zaznacz te transakcje, których nie przeprowadzałas osobiście. Zgłoś się do banku, wtedy bankowcy sprawdzą, kto o danej godzinie wyciagał kasę, bo każdy bankomat ma kamerę.
![]() |
#7 | |
Buc
|
Cytat:
bankomat sam raczej Cię nie okradł. ![]() z rodziny? ktoś zabrał Ci kartę do bankomatu i wypłacił pieniądze ?? ![]() matko przenajświętsza. Swoją drogą łatwy pin czy nie łatwy - pin jest generowany automatycznie, więc musiałaś komuś powiedziec o nim bo szansa na trafienie właściwego jest minimalna. Co do odzyskania pieniędzy - idź do banku, aczkolwiek widzę słabe szanse na odzyskanie, gdyż argumentem będzie to, że karte mogłaś dac np. mamie podac jej pin i wszystko odbyło się za Twoją zgodą.
![]() |
![]() |
#8 |
Lena
|
pierwsze kroki to bank... tam zablokują kartę.
po drugie- zgłoszenie kradzieży na policję. bo przecież nawet jak zainterweniujesz w banku, to na puste słowa bank nie zwróci ci tych pieniędzy. bo by musiał co rusz wypłacać pieniądze... wiadomo, każdy zabezpiecza sie jaoś. i zgadzam sie z Suszarką... nie chodzi czy pin łatwy czy nie... (swoją drogą mam też b. łatwy) ale gdzie go trzymasz... znałam osoby które pin napisane miały na karteczce naklejonej na przegródkę w portfelu, gdzie znajdowała sie kARTA. to tak żeby nie zapomnieć.... ![]() i po trzecie- czekać na rezultaty...
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej jak jej karta została skopiowana, wtedy mogłoby sie okazać, że obcemu chłopu zrobiła prezent gwaizdkowy za friko... ![]() A bankomaty bywają okradane i nie są to jednostkowe przypadki. Warto sprawdzić, kto sięgnął po gotówkę ![]() Z odzyskaniem to się zgadzam, raczej nie widzę, że na piękne oczy bank wypłaci taką sumę, bo ktoś zgłosił zaginięcie pieniędzy. Dlatego radze nie poddawać się i zbadać sprawę. A jak się liczy na zwrot, to konieczne będzie dochodzenie policji.
Edytowane przez dzustam Czas edycji: 2009-12-23 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio są tak różne przekręty - kopiowanie kart, śledzenie pinów kamerkami zamontowanymi na bankomatach. Zgłoś to do banku - po to, żeby zobaczyć kto to był. Zdaje się, że na swoim koncie w necie możesz sprawdzić, z którego bankomatu wypłacono (powinno być w historii rachunku), a szczegóły to już w banku i później na policję
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Buc
|
naprawdę ? ![]() to przepraszam nie wiedziałam o tym. ![]() dzustam - dziewczyna pisałam, że ktoś z rodziny to zrobił, dlatego też w tym wypadku udowodnienie kradzieży w banku jest prawie niemożliwe. a co skopiowania karty - to bank i policja.
![]() |
#13 |
BAN stały
|
czemu uważacie, że kiepska wizja odzyskania kasy, poza tym wcale nie musiał być to ktos z rodziny, moglaś skorzystać z trefnego bankomatu, skopiowali kartę, pin to samo. Nie zaczynaj od gadek w stylu podejrzany to być może mój brat.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.