![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Akcja Naturalność
W każdej z nas jest piękno lub ukryte piękno, jeszcze nie wypielęgnowane, niedopieszczone.. Zakładam ten wątek, ponieważ chciałabym wyglądać naturalnie. Tylko, no właśnie, wiadomo jak to jest, trzeba naprawdę dużo samozaparcia żeby zapobiegać i niszczyć niedoskonałości zamiast zakrywać je 'wylizanymi' włosami, tabunami lakierów, a na twarz- nasze wspomagacze bez których 90% nie wyjdzie z domu czyli podkłady, róże, szminki, kredki. Niemniej jednak od jakiegoś czasu nie prostuję włosów i nie farbuję- wracam do naturalności. Maluję się, ale delikatniej. Nie mówię, żeby wcale tego nie robić, bo po to one są, ale doprowadzić skórę do takiego stanu, by wyglądała jak najlepiej bez nich
![]() ![]() ![]() Kto w to wchodzi? ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja Naturalność
Dołączam się
![]() Już od dawna nie farbuję włosów i bardzo dobrze mi z tym ![]() Malowałam się zawsze minimalnie, jednak bez podkładu to jeszcze długo nie będę mogła wyjść z domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też się dołączam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jestem za!! Nie farbuje włosów, podreslam ich naturalny skręt. Przestałam używać podkładu, buzia też musi mieć wakacje!! Tusz i błyszczyk to jest to!!! No i jak ognia unikam solarium
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja tez w to wchodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Świetny wątek
![]() ![]() ![]() APELUJĘ: Dziewczyny nie zakrywajcie młodzieńczych niedoskonałości podkładami tylko leczcie je!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Naturalność to u mnie podstawa niestety farbować włosy muszę bo mi jest tak najlepiej. Nie cierpię pudru i tego typu rzeczy więc od czasu do czasu balsamik brązujący mój codzienny makijaż to tusz i błyszczyk czasami róż.Nigdy nie używałam prostownicy ponieważ moje włosy u góry są proste a na dole lekko się kręcą co mi się bardzo podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dolaczam sie, tyle, ze wlosy na rudo farbowac bede dalej. Ale co pochwalic sie moge, ze z przebarwien i tradziku juz naprawde niewiele zostalo
![]() ![]() Swietny watek, bravo bravissimo!
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Niestety czasem cieżko jest wyleczyć młodzieńcze niedoskonałości, a podkład pozwala zmniejszyć kompleksy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dolaczam sie, tyle, ze wlosy na rudo farbowac bede dalej. Ale co pochwalic sie moge, ze z przebarwien i tradziku juz naprawde niewiele zostalo
![]() ![]() Swietny watek, bravo bravissimo!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
joyka rozumiem, ale znam dziewzyny które zamiast iść do lekarza zapychają pory jeszcze bardziej tanimi podkładami i fluidami nieodpowiednimi dla ich cery...
![]()
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę, że jesteście mojego zdania
![]() ![]() ![]() EDIT: Ja jestem latem i mam bardzo ładny naturalny popielaty blond, jest świetny, niestety kobieta zmienna jest i chciałam zobaczyć się w innych odsłonach. Nigdy nie dojdę to takiego koloru, nawet przypominającego w żadnej farbie, więc czekam, z niecierpliwością czekam na mój ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wchodzę w to
![]() Włosy również próbuję doprowadzić do naturalnego koloru. Chcę wprowadzić naturę także w pielęgnacji - na dniach składam wielkie zamówienie na Biochemii Urody, chcę zastąpić wszystkie kosmetyki do pielęgnacji twarzy tymi z Biochemii - tonik, krem, żel myjący, maseczki ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Wchodzę w to. Zaczęłam walkę o ładną cerę, żebym nie wstydziła się wyjść bez tapety. W niepomalowanych rzęsach jestem do zaakceptowania, włosy lśnią i mają swój naturalny kolor, aczkolwiek z prostowania nie zrezygnuję, bo falowane włosy to mój wielki kompleks. Ale myślę, że dopóki o nie dbam i nie "zapuszczam się" z tymi zabiegami, to wszystko jest wporządku.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dziś schowałam podkład. Mam zamiar wystawiać buzię do słońca i łapać naturalne rumieńce, a nie ten zaklejacz porów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Też w to wchodzę
![]() Włosy farbuje i farbować raczej będę, bo po prostu lubię się zmieniać, ale o dziwo moje włosy nie są zniszczone więc skupiam się głównie na ich zagęszczaniu. Co do podkładu, to właściwie go nie używam na co dzień. Na miejsca w których są jakieś niedoskonałości nakładam zielony korektor living dimension, a na nos (mam na nim trochę wągrów ![]() Właśnie w to lato chcę też nie musieć używać NICZEGO do cery, poza różem/bronzerem/rozświetlaczem. Nie mam zamiaru przestać się w ogóle malować, bo bardzo to lubię ale chciałabym mieć idealną cere i bez najmniejszego skrępowania wychodzić naga na buzi ![]() A tak w ogóle to macie jakiś plan żeby doprowadzić stan skóry do takiego wyglądu, żeby nie musieć się maziać podkładem?
We are what we do and we do everything perfect Edytowane przez TheCuteOne Czas edycji: 2008-05-27 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Hmmm..ja swojego planu działania nie opracowywałam sama - dostałam leki od dermatologa - Akneroxid emulsja dwa razy dziennie i codziennie Effeclar A.I. na całą twarz. No i widzę juz poprawę, zostały mi tylko gdzieniegdzie ślady, a cerę miałam naprawdę straszną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wchodzę w to. Od około dwóch lat nie farbuje włosów, pokochałam swój naturalny blond i robię wszystko, by moja bujna czupryna wyglądała zdrowo i świeżo. Poza tym wolę swoje naturalne dłuuugie paznokcie od wszelkich tipsiaków, wolę opalać się na słońcu, smarować balsamami brązującymi niż smażyć się na solarium.
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
O tak! I zero solarium! Ja kiedyś lubiłam być opalona a teraz pokochałam swoją bladość i uważam, że dobrze mi w niej
![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Tak, nie jest on jeszcze dobrze dopracowany, ale chciałabym używać : TWARZ Acne Derm Hydrolat różany Krem łagodzący z BU Humektan WŁOSY olej kokosowy, rycynowy, jakaś porządna odżywka ![]() OCZY Agropharm, Oeparol EMG, Żel nawilżający pod oczy BRWI Helena Rubinstein - Brow Fix - Żel do brwi No, tylko fundusze trzeba pozbierać ![]()
- Dlaczego nosisz to głupie ubranko królika? - Dlaczego nosisz to głupie ubranko człowieka? Edytowane przez malinowa0 Czas edycji: 2008-08-19 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Melduje sie :
wlosy farbowalam raz w zyciu i nigdy wiecej. podkladu nie uzywam od 2-3 miesiecy tylko filtr i puder. na solarium nigdy nie bylam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
właśnie od miesiąca myślę o tym samym - chcę odkryć swoje naturalne piękno.
1.odstawiam prostownice od jutra. 2.nie farbuję kłaczków od stycznia:P 3.dbam o smukłą sylwetkę (muszę schudnąć generalnie najlpierw ok 5 kg ![]() 4.używam podkładu tylko do wakacji,później pozbywam się wągrów etc (dlatego nakładam fluid:/ )
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dołączam się
![]() Ja również jestem zwolenniczką naturalności - w granicach rozsądku rzecz jasna ![]() Włosów nie farbuję, lubię swój naturalny brąz. Pozwalam im delikatnie, swobodnie falować. Staram się używać zwykłych, ziołowych szamponów, najchętniej pokrzywowych. Cerę niestety muszę maskować, bo do ideału jej duuużo brakuje ![]() ![]() Usta maluje zwykle tylko pomadką ochronną ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o pielęgnację cery - używam na noc AcneDermu i Active C, naprzemiennie. Jak mi trochę "za sucho", to nawilżam pyszczek Humektanem. Na dzień - niezapychający krem antybakteryjny z AA Oceanic i niezapychający podkład Satin Make-Up Kolastyny. Jak przyjdą upały 30-stopniowe to pewnie będę maziać się filtrem 50+, choć tego nie lubię ![]() Coraz cieplej się robi, wypada wyciągnać z szafy mini i szorty, więc planuję rozpocząć smarowanie moich bladych odnóży samoopalaczem, bo solarium omiajam szerokim łukiem ![]() Cieszę się swoim wyglądem normalnej dziewczyny, a nie plastikowej lali i mój TŻ też się tym cieszy ![]() I pomyśleć, że kiedyś byłam wręcz uzależniona od makijażu... ![]()
![]() |
#27 |
Miss Pudernica
|
Też się dołączam
![]() ![]() ![]() Podkładu nie zostawię, bo mam brzydką cerę.. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
No proszę.. Czyli jednak w modzie naturalność.
![]() Nie maluję się, włosów nie farbuję, nie prostuję, nie suszę.. Jestem szczęśliwą posiadaczką zdrowej cery, więc nie chce jej niszczyć podkładami i innymi "potworami". Jedyną moją zmorą są błyszczyki.. Ale z nich nie zrezygnuję.. ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
No to naprawdę zazdroszczę, niestety ja nie mogę poszczycić się idealną cerą, dlatego niestety muszę sobie na nią zapracować.
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
to i ja się przyłączę
![]() Włosy mam długie, nie prostowane, nie suszone, układają się same (pomagam im upinając w luźny kok, wtedy sa tak fajnie powywijane) jedzonko zdrowe- warzywa, owoce itd, żadnych świństw ze wspomagaczami smaku Buźka i ciało- kosmetyki naturalne, samorobione, efekty są fantastyczne(chociaż ciągle jestem laikiem w tej dziedzinie), dzięki czemu maluje tylko rzęsy- chyba że większe wyjście. paznokcie własne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.