![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pytanie do wizażystek :) wygląd mężczyzny
Witam Was serdecznie.
Zalogowałem się na forum gdyż mam pytania odnośnie facetów ![]() A że mnóstwo tu kobiet liczę na głosy w tej sprawie, konkretne posty ![]() 1. Co byście zmieniły w swoich facetach lub w facetach, aby się Wam bardziej podobali? 2. Co Was irytuje gdy nie dbają o siebie? Chodzi mi m.in. o dbanie o wygląd zewnętrzny. Wiecie coś takiego: kobieta mówi idź do fryzjera, do dermatologa, ogól pachy itp. Nie mam na myśli zniewieścienia facetów, tylko dbania o siebie i Swój wygląd. Kobiety nakładają maseczki, pilingi, golą nogi, miejsca intymne. 3. A co facet "mógłby" zrobić, aby stać się bardziej atrakcyjny dla kobiety. Myślę, że bardzo ciekawa dyskusja może się z tego wywiązać. Chcę sprawdzić pewne "teksty" kobiet, chodzi Mi o szczere odpowiedzi, czy facet ma śmierdzieć potem i być u***... smarem, czy pachnieć "Armani Black Code". Zapraszam do dyskusji! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do wizażystek :) wygląd mężczyzny
Denerwuje mnie jak nie ma siły się ogolić :/ tragedia. Ja wstaję rano, golę pachy, myję włosy, nakładam odżywki susze te włosy, układam, maluję się, prasuję rzeczy. A on założy wymiętolony t-shirt psiknie się dezodorantem i już myśli że super.... Jak ma zgolić swoje głupkowate wąsy to robi to z takim namaszczeniem, dwa dni przed się przygotowuje że będzie musiał podnieść swoją leniwą rękę i nią pomachać trochę. Dla mnie facet ma być przede wszystkim umyty (ale niskie mam wymagania
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moim zdaniem mężczyzna powinien o siebie dbać.Nie mówię tu o zrobieniu z siebie lalusia,ale chociaż o higienę,czyste ubrania,jakiś dezodorant itp. Bardzo drażnią mnie u mężczyzn niezadbane,brudne paznokcie i ręce... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mój akurat bardzo dba o dłonie zawsze czyste paznokcie ma ale nie lubię jak chodzi w wymiętych koszulkach bo mu sie prasowac nie chce...
![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
moim zdaniem jezeli chodzi o higiene mezczyzny, to powinna sie ona ograniczyc do golenia, mycia codziennego, nosznia swiezych i czystych ubran, codziennego zmieniami bielizny i skarpetek, uzywania dezodorantu i perfum, obcinania paznokci i chyba tyle... moze nic nie pominelam :P mezczyzna to mezczyzna i niech tak pozostanie, bo teraz wiekszosc "panow" to wypieknione lalusie, na ktorych patrzec nie moge...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie starcza jak partner się goli (nienawidzę zarostu, na widok wąsów u innych mam odruch wymiotny, na widok tygodniowego zarostu mam również odruch wymiotny) - gładka twarz to podstawa. Do tego regularne strzyżenie włosów ( na widok zarośniętych facetów mam odruch wymiotny, jeśli te włosy są niedomyte, również zbiera mi się na wymioty). I dobrze by było, aby dbał o sylwetkę (nie muszę chyba mówić, na co mi się zbiera, jak widzę wystający bęben u faceta
![]() I to wszystko. O myciu się i prasowaniu ciuchów chyba nie trzeba wspominać, bo to oczywista oczywistość. Wolę wersję pachnącego niż u****go smarem ![]() Nic więcej taki facet chyba nie zrobi, może ewentualnie przebierać w ubraniach. Przecież się nie będzie malował czy chodził na solarium, bo to już jest moim zdaniem oznaka zniewieścienia. Co bym zmieniła w moim? Nic bym nie chciała zmieniać, ew. mogę mu zasugerować, żeby trochę mięśni nabrał, ale do od niego zależy czy będzie chciał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przecież to zależy od osoby. Na świecie są miliony kobiet i dosłownie każdej z nich odpowiada co innego (nawet w kwestii takiego szczegółu jak posiadanie lub brak zarostu i jego długość dania są zróżnicowane). Wybadaj gust tej konkretnej i dostosuj się ![]() Aczkolwiek codzienne mycie się to podstawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ta a mój to ma kręcone włosy półdługie i się czesać nie chce bo "TAKA SZOPA MI SIĘ ROBI" i woli chodzić w takim misz-maszu. No jo, widziały gały co brały... :p
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
denerwuje mnie łażenie w jakichś starych, tragicznych ciuchach po domu. nie mogę patrzeć na takiego wymiętego, spranego faceta w głupawym napisie/rozciągniętym dresie. a dla nas koronkowe piżamki i kuse kiecuszki
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedzi czekam na kolejne.
gramwzielone a jednak powinien się myć?? ![]() Może powinienem ankietę zrobić?;p Zdecydowanie wiele razy zauważyłem, że kobiety patrzą na dłonie, paznokcie, włosy (tu nie da trafić ![]() ![]() To jak mamy dbać o nie? Zwykłe nożyczki i ciach prast? Czy może pilniki, oliwki do paznokci etc.? A zarościk dwu dniowy nie jest sexy? Czy facet powinien chodzić na solarium? Co do chodzenia po domu, to co mamy w garniakach chodzić ;p? Edytowane przez Mini_Cooper Czas edycji: 2009-12-24 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Obrzydza mnie, gdy facet śmierdzi potem, ma nieleczony trądzik, zarost (nie kilkudniowy, mówię o typowym zapuszczeniu), przetłuszczone/z łupieżem włosy, ostrą nadwagę, brzydko pachnie mu z ust.
Nie musi pryskać się drogimi perfumami (kocham, jak facet po prostu wonie delikatnie jedynie mydełkiem ![]() ![]() ![]() Podsumowując, po prostu higiena osobista- bez popadania w żadne skrajności ![]() Oprócz tego nie zaszkodziłaby odrobina (odrobina!) tkanki mięśniowej i czyste, wyprasowane, ładne ubranie.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2009-12-24 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Zalezy co masz na mysli. Ja lubie nieogolonych i odstajacy brzuszek ![]() 3. Przestac sie odchudzac/cwiczyc. Jak juz wspominalam, lubie odstajacy brzuszek ![]() Lubie jak facet pachnie soba, SOBA nie znaczy potem ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaroscik uwielbiam, nie tylko dwu dniowy. TZ co kilka-kilkanascie dni goli wasik i boki, brodke zapuszcza. Uwielbiam zarost ![]() Solarium kategorycznie odpada. Z reszta ja mam taki typ, ze opalonych nie lubie. Wiadomo lekka opalenizna moze byc sexy, ale chodzenie na solarium... Odpada. Pomine fakt, jakie to jest niezdrowe... Garniaki sa sexy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Cała prawda nam się nie chce prasować, ja nie umiem
![]() Trochę jestem zaskoczony ![]() Myślałem, że ładna brązowa opalenizna się kobietą podoba. My lubimy jak dziewczyna jest opalona, no chyba, że uroda "bladej" olśniewa. Cały czas czysto o wyglądzie piszę, nie żeby zaraz któraś nie wyskoczyła z tekstem, że tylko o wygląd mi chodzi. Ten temat stricte o wyglądzie. Jeśli facet chce zadbać o cerę to mu mydło nie wystarcza drogie panie, krem jakiś musi się znaleźć, chociażby na trądzik. A jeśli ma wysuszoną skórę? Rozumiem, jeśli facet miałby zacząć o siebie dbać, powinien: - być schludnie ubrany, - ładnie pachnieć, neutralnie, ale nie potem, - obcięty, - ogolony na twarzy, - mieć "wysportowane" ciało, - umieć prasować :p - mieć zadbane paznokcie, - leczyć ewentualnie cerę trądzikową, Coś jeszcze sobie życzycie ?? ![]() Edytowane przez Mini_Cooper Czas edycji: 2009-12-24 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ile kobiet tyle opinii...
Dla mnie absolutnie konieczne jest, żeby facet: 1. Był czysty. Mył się codziennie, porządnie i dokładnie. Cały, z paznokciami i włosami włącznie. Tłuste włosy są obrzydliwe. 2. Był świeży, pachniał przyjemnie (nie muszą to być drogie perfumy, dezodorant mi wystarcza ![]() 3. Miał sylwetkę w normie. Tzn nie był otyły ani wychudzony na kość. 4. Nosił przyzwoite ciuchy. Nie muszą być od superprojektantów, nie muszą być najnowszym krzykiem mody ![]() ![]() 5. Był ogolony. Nie lubię zarostu, taki dwudniowy może i na niektórych wygląda sexy, ale przy tym DRAPIE. Do tego wskazane jest żeby: 6. Depilował pachy, szczególnie jeśli natura go obdarzyła bujnym owłosieniem - takie kępy włosów są ohydne i straszliwie niehigieniczne, latem to jest absolutna masakra. I przystrzygał owłosienie łonowe (ale nie golił na zero, to nie wygląda ładnie i na dodatek drapie jak odrasta) 7. Miał fryzurę, w której wygląda przynajmniej poprawnie. I żeby miał gęste włosy, cienkie włoski jak u dziecka mnie odrzucają. Jeśli łysieje, niech się ogoli na krótko maszynką a nie "zaczesuje" sobie zakola, panowie - to wygląda zwykle znacznie gorzej i śmiesznie, nie róbcie tego ![]() ![]() 8. Dbał o skórę (nieleczony trądzik jest obrzydliwy) 9. Dbał o twarz (krzaczaste, zrastające się nad nosem brwi nie są zbyt atrakcyjne. Popękane od mrozu usta też nie.) 10. Fajnie jest jak dba o umięśnienie, nie jakieś kulturystyczne, ale ładnie zarysowane mięśnie są sexy. Nie przeszkadza mi chodzenie na solarium o ile robi to rzadko, żaden człowiek wyglądający jak skwarka mi się nie podoba. Nie przeszkadzają mi peelingi, maseczki (wręcz wielu panom by się na pewno przysłużyły), kremy... Wiele dziewczyn ma dziwne dla mnie obiekcje, a założę się, że w wielu przypadkach w ogóle by się nie zorientowały, że jakiś facet robi sobie raz w tygodniu peeling ![]() Nawet korektor i puder mogę przyjąć w pewnych okolicznościach. A po domu może chodzić jak ja, w jeansach i jakiejś koszulce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby daleko nie szukać - mój nie lubi opalenizny w ogóle, natomiast np. niektórzy moi koledzy lubią co najwyżej leciutką. To ją nawilża kremem. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co z tego, ze skora wysuszona? Mi to nie przeszkadza, facet to facet. Szorstkosc musi zachowac ![]() Moj TZ opalenizny u kobiet nie lubi, wiec prosze bez uogolnien. Schludnie ubrany - ok, ladnie pachniec - soba, ale nie dezodorantem, obciety - nie, ogolony - absolutnie nie~!, wysportowane cialo - NIE NIE NIE, prasowac - nie wymagam, zadbane paznokcie - tak, ale sama sie tym u niego zajmuje, leczyc cere tradzikowa - nie musi. Nie da sie kazdemu dogodzic, moj drogi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Fakt z tym "MY" przesadziłem i uogólniłem do znajomych.
JA lubię lekką opaleniznę, no chyba, że jest urocza jeśli ma cerę bladą. Gusta guściki. Po postach widzę, że się wiele powtarza. lexie dzięki za "inną" odpowiedź. No i się dzięki Wam trochę poduczam ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Czysty i pachnący, świeże włosy, zadbane dłonie, krótkie czyste paznokcie.
Na ogół wolę gładką i ogoloną twarz, ale: dwudniowy zarost jest sexy i to bardzo... ![]() wąsy są niedopuszczalne (nieestetyczne, postarzają, kompletnie zaburzają słowo "zadbany facet") Ubranie: świeże, pachnące, wyprasowane. Bardzo nie lubię: - facetów po solarium :/ no śmiech na sali... - gdy pindży się jak baba - facetów którzy golą nogi... na ogół też nie widzi mi się golenie pach czy klatki. Owłosienie u mężczyzn uznaję za objaw męskości i to jest dla mnie sexy (ale o gustach się nie dyskutuje xD ) Mężczyzna powinien pachnieć - klasyczna woda kolońska i jestem w niebie ![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Lexie wyjęła mi to z ust
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dzięki za kolejne wypowiedzi.
A co z kandydatami na TŻ? Wiele kobiet się już przyzwyczaiła do swoich facetów. Także czy facet, którego chcecie poznać powinien wyglądać jak piszecie (włosy, paznokcie, dezodorant, wyprasowane ubranie) czy może przyjechać na białym rumaku? ![]() Kurde nie wiedziałem, że aż taką wagę do prasowanych ubrań przykładacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zbyt wielkich wymagań co do wyglądu,bo wiem,że nikt nie jeste idealny i nie wymagam ideału od innych. czytając niektore wypowiedzi uważam,za zbytnia przesadę.owszem chciałoby się więcej i więcej,ale zdrowo-rozsądkowym okiem trzeba okroić niektore wymagania do normy,a norma jest indywidualna. wraz z wiekiem pewne wymagania się zmniejszają i zmieniają,więc zależy jakich opinii oczekujesz. na koniec dodam,że nie cierpię facetow,ktorzy korzystają z toalety (łazienki)dłużej niż ja.jedna kobieta w domu wystarczy. Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-12-25 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Wystarczy jak będzie dbał o higienę i będzie się ubierał w schludne ubrania.Nie jestem wymagająca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak na serio- mówi się, że pierwsze wrażenie jest bardzo ważne, i to fakt, że na pewno chętniej bliżej poznam faceta mniej przystojnego, posiadającego wyżej wymienione cechy (czysty, umyte włosy, zdrowa cera, schludne ubranie, czyste paznokcie), niż śmierdzącego potem, brudnego i niechlujnego przystojniaka. Żaden zaniebdany facet nie jest atrakcyjny. No tak- estetyka ważną jest ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.