Przedświąteczne szaleństwa i jej efekty... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-24, 00:34   #1
madmuazelle
BAN stały

Talking

Przedświąteczne szaleństwa i jej efekty...

Zdarzyły Wam się jakieś wpadki w tym przedświątecznym szaleństwie coś się stało no nie wiem karp wyskoczył z wanny nie no przesadziłam,albo byliście ( bo pan /owie tu też są ) może świadkami jakieś śmiesznej bądz nie śmiesznej sytuacji??Jak tak to zapraszam do opowiadania o Waszych przedświąteczne przygodach.

Ja wczoraj widziałam/byłam świadkiem pewną/ej sytuacje/acji stojąc w kolejce do kasy w supermakecie.No,ale to już jutro o tym napisze,bo ide spać.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-12-24 o 01:07
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 08:18   #2
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Przedświąteczne szaleństwa i jej efekty...

No powiedzmy Wczoraj nieco się przeforsowałam, w dodatku biegając z ciepłego do zimnego pomieszczenia, w efekcie mam super śmieszną sytuację - przewiało mi ramię i ledwo się ruszam

Śmieszne to nie jest, ale głupie już owszem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 08:38   #3
dora_angel
Zadomowienie

GG do dora_angel

Wczoraj panował u mnie szał pieczenia. Jednym z placków było tiramisu z gotowych mieszanek, które można kupić. Placek jest rewelacyjny dlatego robiłam go z dwóch porcji. Najpierw dziesięc jajek do miski, ubijam wpakowałam jedną potem drugą torbę proszku do ciasta i miksuje dalej, ale ciasto wyszło dziwne. Kucharka ze mnie kiepska, więc się zbytnio nie przejełam, wpakowałam ciasto do blachy i upiekłam. Potem placka przekroiłam na pół, ale zaczął się masakrycznie kruszyć i miał dziwny wygląd, no ale co tam, ide robić krem, patrze na pozostałe opakowania z proszkami a tam.. mieszanka do kremu a druga torebka mieszanka do ciasta Wszyscy mieliśmy niezły ubaw...
Zaręczeni 19.12.2011r.
Małżonkowie 29.12.2012
dora_angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 09:02   #4
201803290936
Konto usunięte

Szaleństwem było w moim przypadku robienie dwóch rodzajów śledzi (w dużejjj ilości, bo i do rodziny TŻ i mojej - a moi kochają śledzie - zabieramy) w mojej kuchni na nowym mieszkaniu. Kroiłam to wszystko wisząc nad zlewem lub na kuchence gazowej, bo na razie nie mam tam za bardzo powierzchni blatów roboczych. Ale tym bardziej docenię tą kuchnię po remoncie - jak już będzie przestrzeń przemyślana i ładnie zabudowana.

Poza tym u mnie w mieście (tzn. tam, gdzie sprawdzałam) wywiało pomidory - byłam w Tesco, Netto, Biedronce, jakimś zwykłym warzywniaku. Nigdzie nie ma pomidorów. Pani pracująca na kasie w Tesco stwierdziła "ludzie się rzucili i nagle nie było pomidorów. po prostu je wywiało". Po co ludziom tyle pomidorów? Nawet chleb i bułki dzisiaj rano kupiłam bez problemu (nie byłam zapisana), a pomidorów nie ma.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 09:11   #5
Ag4
AGA :)

Doris u mnie podobnie z pieczarkami ale wiadomo, że krokiety, pierogi.. to poszły

udało mi się kupić na strganie, ale jakiś poszukiwaniach!

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 09:24   #6
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

U nas znikły figi suszone Poważnie - kaufland, lidl, biedronka, ryneczek - fig brak Co prawda do ciasta miałam, ale potem zachciało mi się podjeść ot, tak do smaku
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 10:18   #7
sine.ira
BAN stały

A ja się przedwczoraj wyrżnęłam na chodniku i mam lewą rękę w gipsie Pędziłam na zakupy i chciałam wyminąć psa co mi się zaplątał pod nogami i sru. No to wesołego karpia.

Przynajmniej mam labę bo prządne alibi Tylko, że boli czasami jak jasny gwint. No i cokolwiek zrobić "przy sobie" też mi trudno.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

No i fatalnie mi się pisze jedną ręką na klawiaturze. Zwłaszcza jak się dba o polskie znaki

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-12-24 o 10:14
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-24, 10:19   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
A ja się przedwczoraj wyrżnęłam na chodniku i mam lewą rękę w gipsie Pędziłam na zakupy i chciałam wyminąć psa co mi się zaplątał pod nogami i sru. No to wesołego karpia.

Przynajmniej mam labę bo prządne alibi Tylko, że boli czasami jak jasny gwint. No i cokolwiek zrobić "przy sobie" też mi trudno.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

No i fatalnie mi się pisze jedną ręką na klawiaturze. Zwłaszcza jak się dba o polskie znaki
Sine.iro to dużo zdrowia w takim razie. Plus wielu chętnych masażystów, aby Ci ulżyć w cierpieniu (chodzi mi oczywiście nie o masaż ręki, ale ogólnie rzecz biorąc zbolałego ciała).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 10:20   #9
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Sine.iro to dużo zdrowia w takim razie. Plus wielu chętnych masażystów, aby Ci ulżyć w cierpieniu (chodzi mi oczywiście nie o masaż ręki, ale ogólnie rzecz biorąc zbolałego ciała).
Dzieki
Przynajmniej nie musze lepic pierogów
Stary 2009-12-24, 10:27   #10
Hvid
Zakorzenienie

sine.ira - Duzo zdrowia.

Wesolych Swiat wszystkim.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 10:34   #11
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

sine.ira to tobię przede wszystkim zdrówka życzę...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
sine.ira - Duzo zdrowia.

Wesolych Swiat wszystkim.
na wzajem, wesołych świąt

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-24, 10:48   #12
rapifen
Zakorzenienie

U mnie... Trzy lata temu rodzice zapomnieli o karpiu i dopiero w czasie kolacji wpadli na to że karp dalej pływa w wannie =_-' (długi nie pływał bo od rana ale kompletnie zapomnieli)

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 11:38   #13
Schoko
Wtajemniczenie

Moja siostra podczas Świąt chciała wyjrzeć na dwór, podeszła do okna i przewróciła dwumetrową choinkę . Połowa bombek się zbiła, czub z choinki także ucierpiał.

Schoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 12:01   #14
rimlora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
Moja siostra podczas Świąt chciała wyjrzeć na dwór, podeszła do okna i przewróciła dwumetrową choinkę . Połowa bombek się zbiła, czub z choinki także ucierpiał.
Zdolna ta Twoja siostra
rimlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 12:04   #15
madmuazelle
BAN stały

Dzięki za odzew.

Sine,oj współczuje. :/ No,ale jest plus jest tego,że masz labe.

Ja byłam świadkiem jedynie wepchania się w kolejke,ktoś się wkurzył zwrócił uwage ale to nic nie dało bo pani która się wepchała nie śmiała iśc na koniec kolejki.
Stary 2009-12-24, 12:26   #16
justi699
Zakorzenienie

a ja upiekłam wczoraj zakalca co mi się w normalnych warunkach raczej nie zdarza
poza tym robiąc jeszcze inne ciasto zapomniałam dodać tylko żółtka i dodałam całe jaja. efekt? spuszczenie ciasta w kibelku

ogólnie w tym roku miałam same kulinarne wpadki, tyle ich było jak nigdy

Wesołych Świąt i smacznej wigilii

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 12:28   #17
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:

Bidula, zdrowia życzę

U mnie nic takiego się nie dzieje... No może tyle, że to świąteczne szaleństwo mnie tak zmęczyło, że jak wróciłam z internatu do domu, to poszłam spać. A miałam ubierać choinkę. Spałam 4 godziny, wstaję "O, choinka"
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 15:15   #18
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
U mnie nic takiego się nie dzieje... No może tyle, że to świąteczne szaleństwo mnie tak zmęczyło, że jak wróciłam z internatu do domu, to poszłam spać. A miałam ubierać choinkę. Spałam 4 godziny, wstaję "O, choinka"
To pewnie mali pomocniny Mikołaja ubrali choinke.

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
a ja upiekłam wczoraj zakalca co mi się w normalnych warunkach raczej nie zdarza
poza tym robiąc jeszcze inne ciasto zapomniałam dodać tylko żółtka i dodałam całe jaja. efekt? spuszczenie ciasta w kibelku

ogólnie w tym roku miałam same kulinarne wpadki, tyle ich było jak nigdy

Wesołych Świąt i smacznej wigilii
No to niezła wpadka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16030435]No powiedzmy Wczoraj nieco się przeforsowałam, w dodatku biegając z ciepłego do zimnego pomieszczenia, w efekcie mam super śmieszną sytuację - przewiało mi ramię i ledwo się ruszam

Śmieszne to nie jest, ale głupie już owszem [/QUOTE]
Uuu Tobie również współczuje. :/

Cytat:
Napisane przez dora_angel Pokaż wiadomość
Wczoraj panował u mnie szał pieczenia. Jednym z placków było tiramisu z gotowych mieszanek, które można kupić. Placek jest rewelacyjny dlatego robiłam go z dwóch porcji. Najpierw dziesięc jajek do miski, ubijam wpakowałam jedną potem drugą torbę proszku do ciasta i miksuje dalej, ale ciasto wyszło dziwne. Kucharka ze mnie kiepska, więc się zbytnio nie przejełam, wpakowałam ciasto do blachy i upiekłam. Potem placka przekroiłam na pół, ale zaczął się masakrycznie kruszyć i miał dziwny wygląd, no ale co tam, ide robić krem, patrze na pozostałe opakowania z proszkami a tam.. mieszanka do kremu a druga torebka mieszanka do ciasta Wszyscy mieliśmy niezły ubaw...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16031135]U nas znikły figi suszone Poważnie - kaufland, lidl, biedronka, ryneczek - fig brak Co prawda do ciasta miałam, ale potem zachciało mi się podjeść ot, tak do smaku [/QUOTE]
My z tz-tem szukaliśmy pierników,no wywiało ze sklepów bo nie mogliśmy nigdzie dostać.

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
U mnie... Trzy lata temu rodzice zapomnieli o karpiu i dopiero w czasie kolacji wpadli na to że karp dalej pływa w wannie =_-' (długi nie pływał bo od rana ale kompletnie zapomnieli)
No to karpikowi uszło się z życiem. Troche dłużej sobie pożył,niż miał.

Cytat:
Napisane przez Schoko Pokaż wiadomość
Uuu jaka strata.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Noi moge coś znów napisać,bo siedzimy z t-tem oglądamy tv-Grinch'a,zerkam na wizaż cztajac wątki świąteczne,noi mnie nagle olśniło że nie wyciągnelimy rybki z zamrażalnika. Świetnie poprostu
Stary 2009-12-24, 17:33   #19
Martika_
Rozeznanie

I ja się mogę dołączyć Miszkamy w bloku, więc choinkę trzymamy w piwnicy... Rano po nią zeszłam, ubrałam i potem moja mama chciala ze mną znieść pudło po choince i ozdobach z powrotem do piwnicy... Niosłam tak przed sobą to pudło, nie zauważyłam schodka... i już byłam na ziemi... Teraz strasznie boli mnie kostka, troche opuchła i szczerze mówiąc nie wiem czy jej nie zwichnęłam.....
Mam nadzieję, że się jakoś przelcze przez noc... bo jeśli miałabym mieć noge w gipsie to uświadomiłam sobie, że nawet nie mam odpowiedniej garderoby Mam tylko sukienke (no rajtek na gips nie założe...) i i wąskie spodnie...

Edytowane przez Martika_
Czas edycji: 2009-12-24 o 17:35
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-24, 17:43   #20
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Martika_ Pokaż wiadomość
I ja się mogę dołączyć Miszkamy w bloku, więc choinkę trzymamy w piwnicy... Rano po nią zeszłam, ubrałam i potem moja mama chciala ze mną znieść pudło po choince i ozdobach z powrotem do piwnicy... Niosłam tak przed sobą to pudło, nie zauważyłam schodka... i już byłam na ziemi... Teraz strasznie boli mnie kostka, troche opuchła i szczerze mówiąc nie wiem czy jej nie zwichnęłam.....
Mam nadzieję, że się jakoś przelcze przez noc... bo jeśli miałabym mieć noge w gipsie to uświadomiłam sobie, że nawet nie mam odpowiedniej garderoby Mam tylko sukienke (no rajtek na gips nie założe...) i i wąskie spodnie...
to oby przez noc przeszło
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 19:32   #21
magd00sinek
Zakorzenienie

Dzisiaj zasiedlismy do 'wieczerzy' (swoja droga, o godz. 15 poniewaz tata i brat musieli pozniej jechac do pracy) - a obowiazuje u nas bezwzgledny zakaz ruszania sie z miejsc, kiedy juz wszyscy usiadziemy

No i okazalo sie, ze nikt nie przyprawil barszczu, jest bez smaku, wrecz slodki i po prostu okropny. Zeby w ogole dalo sie go zjesc, wrzucilam do srodka kilka pierogow... pierwszy niestety okazal sie byc z truskawkami, zamiast z kapusta i grzybami ;D A nastepnie zauwazylismy, ze cala kapusta zostala w kuchni.
A tak w ogole to zapomnielismy o oplatkach i podzielilismy sie... bulka
Stary 2009-12-24, 19:43   #22
TmargoT
Zakorzenienie

pamiętam,kiedy moj syn był mały,a karp przed wigilią pływał w wannie synek postamnowił umyć karpia i wsypał proszek do wanny.
cichutko wyszedł z łazienki nikomu o tym nie mowiąc.karp się wyprał i....zdechl.dobrze,że "animalsy" nie interweniowały

moja koleżanka w zeszłym roku miała nieciekawy przypadek.
poszła na zakupy do auchana i ktoś w wielkim szale najechał jej wozkiem na stopę.efekt to zdarta skora z pięty.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 19:45   #23
niby nic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość
Dzisiaj zasiedlismy do 'wieczerzy' (swoja droga, o godz. 15 poniewaz tata i brat musieli pozniej jechac do pracy) - a obowiazuje u nas bezwzgledny zakaz ruszania sie z miejsc, kiedy juz wszyscy usiadziemy

No i okazalo sie, ze nikt nie przyprawil barszczu, jest bez smaku, wrecz slodki i po prostu okropny. Zeby w ogole dalo sie go zjesc, wrzucilam do srodka kilka pierogow... pierwszy niestety okazal sie byc z truskawkami, zamiast z kapusta i grzybami ;D A nastepnie zauwazylismy, ze cala kapusta zostala w kuchni.
Chyba wygrałaś
niby nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-24, 19:51   #24
SamSzef
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
pamiętam,kiedy moj syn był mały,a karp przed wigilią pływał w wannie synek postamnowił umyć karpia i wsypał proszek do wanny.
cichutko wyszedł z łazienki nikomu o tym nie mowiąc.karp się wyprał i....zdechl.dobrze,że "animalsy" nie interweniowały
moim zdaniem wygrywa mycie karpia
SamSzef jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 21:34   #25
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
sine.ira - Duzo zdrowia.
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
sine.ira to tobię przede wszystkim zdrówka życzę...[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość

Sine,oj współczuje. :/ No,ale jest plus jest tego,że masz labe.
Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Bidula, zdrowia życzę
Dziękuje bardzo, jesteście kochane
Stary 2009-12-24, 21:36   #26
Martika_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magd00sinek Pokaż wiadomość

Czemu do licha nikt nie ruszył pupki i nie poszedł po tą kapuste? No to miałaś wigilie z wpadkami, nie ma co. Jeśli można wiedziec to czemu obowiązuje u was zakaz ruszania się?
Martika_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 21:39   #27
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Trzymam kciuka w sprawnej ręce żeby jednak przeszło.
No to jest problem z ciuchami jak kończyna zgipsowana, fakt. I to duży
Stary 2009-12-24, 22:25   #28
magd00sinek
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu do licha nikt nie ruszył pupki i nie poszedł po tą kapuste? No to miałaś wigilie z wpadkami, nie ma co. Jeśli można wiedziec to czemu obowiązuje u was zakaz ruszania się?

No wlasnie nikt nie poszedl przez ten 'zakaz', a raczej przesad Mama gleboko wierzy, ze wstanie z miejsca podczas wigilijnej kolacji musi przyniesc jakies nieszczescie - zapewne to zbieg okolicznosci ale 2 lata temu rzeczywiscie na chwilke wstala od stolu i tego roku ciezko zachorowala - wiec teraz jest juz absolutnie utwierdzona w tym przekonaniu Takze nie mozna bylo pojsc do kuchni ani po przyprawy do barszczu, ani kapuste Ale zabawnie chociaz bylo - skladanie sobie zyczen przy kawalku bulki - bezcenne

Edytowane przez magd00sinek
Czas edycji: 2009-12-24 o 22:26
magd00sinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-25, 00:38   #29
Hultaj
BAN stały

Oj, Sine! Szybko zdrowiej.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-25, 00:55   #30
freakyn
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez TmargoT

moim zdaniem wygrywa mycie karpia
Moim zdaniem męczenie zwierzęcia trującego się w proszku do prania nie jest śmieszne =/
freakyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości