|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() ZAPALENIE KALETKI STAWU ŁOKCIOWEGO U PSA - co robić?
Witajcie
Mam problem. Mój pies ma zapalenie kaletki stawu łokciowego - gulka ma wielkość śliwki mirabelki i nie rośnie. Pies normalnie biega, chodzi, nie utyka. Ta gula po prostu tylko jest. Ale zastanawiam się co dalej robić: zostawić i dopiero gdyby zaczęła rosnąć zdecydować o jej usunięciu czy też zrobić to od razu. Bo obawiam się że nawet jeśli płyn z łokcia zostanie odsączony i wpuszczony tam antybiotyk często zdarza się że problem się odnawia - słyszałam od znajomego weterynarza o wielu takich przypadkach. Poza tym boję się że nie dość że mu ta gula odrośnie to że odrośnie jeszcze większa. Jest sens to usuwać? Czy Wasze psiska miały podobny problem?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZAPALENIE KALETKI STAWU ŁOKCIOWEGO U PSA - co robić?
to rzadki przypadek, ale jeśli jakiś wet to zdiagnozował, to chyba zaoferował jakieś leczenie? mogę dać Ci namiar na dobrego ortopedę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ponoć u dużych i ciężkich psów (a mój jest duży) to dość częsta przypadłość (druga możliwość to modzele na łokciach). W sumie byłam już u 3 weterynarzy jeden chciał operacyjnie ciąć, od drugiego dowiedziałam się, że to po prostu chęć wyciągnięcia pieniędzy (operacja miała kosztować ok. 400 zł bo z narkozą) i jest inny sposób niż operacja, on też opowiedział mi o kilku przykładach kiedy jednemu psu kilka razy odciągano płyn, wpuszczano antybiotyk a po paru tygodniach wszystko odrastało i w końcu dali sobie spokój. No i jest trzeci (ten "prowadzący" psa od małego) który chce zabieg przeprowadzić ale potwierdza że zdarza się iż wszystko się powtarza.
No i co ja mam robić? Usuwać, zostawić??? ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
nie ma czegos takiego jak "ponoc" jesli chodzi o stawy ras duzych, bo to "ponoc" moze sie skonczyc tragicznie.
polecam kontakt z dobrym ortopeda.-szczegolnie, ze ktos moze ci dac namiar na takiego w twoim miescie. mam psy rasy duzej i nie wyobrazam sobie, zeby ktoras miala chodzic z gula na lokci, bo "ponoc to normalne". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo proszę o wypowiedzi Wizażanki, które mają pojęcie o co chodzi a ich psy miały zapalenie kaletki.
Nie mlaskać oczyma! /S. J. Lec/ Edytowane przez lunatique Czas edycji: 2011-12-02 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ja bym juz byla u ortopedy na twoim miejscu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A ja "na swoim miejscu" byłam u weterynarza który najlepiej zna psy tej rasy do której należy mój pies. To dobry specjalista polecony mi przez hodowcę. Gdyby stwierdził coś niepokojącego z pewnością by mnie o tym poinformował
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
to po co ci opinia wizazanek?
nie wiem co to za rasa. sama mam gordony. z doswiadczenia wiem, ze z podobnymi problemami warto chodzic do lekarza specjalisty. ja chce dla moich psow jak najlepiej i oceniam innych swoja miara. dlatego naprawde radze ci pojsc do ortopedy. jesli chodzi o rasy duze, to konsultacja ortopedyczna NIGDY nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Pytałam o opinie te Wizażanki których psy miały coś takiego. I nadal mam nadzieję na jakąś opinię popartą doświadczeniem...
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
po taka to najlepiej do ortopedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Swojej rady udzieliłaś. Odpuść już.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
to moze spytaj na dogomanii- myślę, że tam więcej ludzi zetknęło się z takim problemem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.