|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla mi³o¶ników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz siê wszystkiego o tym jak przygotowaæ siê do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 607
|
gdzie siê wybraæ na krótki wypad na narty?
Piêkna zima za oknem, dorad¼cie proszê, gdzie mo¿na by siê wybraæ na jeden dzieñ poje¼dziæ na nartach? Chodzi mi szczególnie o regiony w pobli¿u ¦l±ska. Próbowa³am teraz w Szczyrku, i... rêce opadaj±. Obawiam siê, ¿e w okolicach bêdzie podobnie. Trasy nie przygotowane, zarz±dcy stoków i wyci±gów bez wyobra¼ni i bez liczenia siê z klientami. Mo¿e kto¶ zna jaki¶ fajny o¶rodek?
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 81
|
Dot.: gdzie siê wybraæ na krótki wypad na narty?
A Korbielów próbowa³a¶? Swoj± drog±, ja czêsto je¼dzi³am do Szczyrku i nie narzeka³am. Mo¿e w tym roku co¶ siê zmieni³o? gdzie konkretnie je¼dzi³a¶?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 607
|
Cytat:
A jak w Korbielowie? Masz na my¶li Pilsko czy co¶ innego? Tam nie by³am, mówisz ¿e warto?
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 694
|
do³±czam sie do pytania... tylko nie na narty a na deskê i do tego pierwszy raz tak zwana pocz±tkuj±ca
![]() ![]() pozdrawiam ![]() P.S. A co mo¿ecie powiedzieæ na temat bia³ka kotelnica, bia³ka na bani (bania)?? pomó¿cie bo wyjazd planuje najpó¼niej na pi±tek... a nie mam pojêcia gdzie co ani jak ![]() Edytowane przez megusiaa Czas edycji: 2009-02-18 o 23:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
upp nikt nie pomoze???
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
ja wybieram siê do Wis³y, by³am juz w weekend walentynkowy by³o fantastycznie, pogoda dopisa³a, stok "klepki" naprzeciw Cienkowa (ten zreszta tez, ale niestety nie opanowalam jeszcze talerzykow takze wybra³am krotszy pod który mog³am wchodzic
![]() ![]() ![]() ![]()
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 694
|
wlasnie wrocilam hm pojechalam do ustronia czantoria to jedna wielka porazka dla poczatkujacych nie wiem kto mogl oznaczyc ten stok jako niebieski na samej gorze jest dosc stromo jak dla poczatkujacych przynajmniej dla mnie a w polowie stoku wjezdza sie w las waska sciezka po obu stronach drzewa a do tego z jednej storny przepasc!! w ogole nie zabezpieczone zadnymi siatkami niczym!! to jakas porazka!! na desce nie da sie tam zjechac jak ktos sie dopiero uczy tak wiec polowe stoku zjezdzalam na hamulcu bo stromo a druga praktycznie ciagnelam deske za soba bo za wasko no i zero zabezpieczen a na dol nie chcialam spasc!! wiec porazka... klepki w wisle fakt super stok ale... nie ma wyciagu krzeselkowego!! co dla mnie bylo podstawa... bo nie potrafie wjezdzac ani talerzykiem ani orczykiem wiec klepki odpada ale jak tkos potrafi to faktycznie super nie stromy szeroki super... soszow w wisle tez fajny stoczek ale nie ma krzeselka na niebieska trase wiec dla mnie odpadl... stok istebna wydaje sie spoko ale ludzi ze masakra a w wypozyczalni (bo chyba jest tylko jedna) zabraklo sprzetuu... no i te kolejki godzina jak nic do wyciagu! moze w tygodniu jest lepiej ja bylam w weekend wiec jak ktos nie ma sprzetu i zamierza tam w weekend sie wybrac to rowniez nie polecam...w koncu znalazlam sie w bialce tatrzanskiej i to byl strzal w 10!! kotelnica bialczanska bania stoki poprostu marzenie dla poczatkujacych szeroko nie stromo i przede wsyztskim sa chyba 3 albo 4 wyciagi krzeselkoweee do wyciagu nie ma za duzych kolejek nawet w weekdny poniewaz jest ich kilka wiec tlok sie rozladowuje... takze dla poczatkujacych polecam z reka na sercu bialke tatrzanska
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Cytat:
niestety...stoki w Polsce a stoki np we W³oszech czy w Austrii to bez porównania........ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
ja co weekend je¿d¿ê do Szczyrku bo jest du¿y wybór tras i du¿o wyci±gów.
czêsto i gêsto mo¿na spotkaæ dore bary, gdzie napijemy siê czego¶ ciep³ego i zjemy co¶ przygotowanego na ju¿. kolejek do wyci±gów nie ma takich strasznych a czê¶c tras jest na¶nie¿ana, wystarcyz poczytaæ. Nie narzekam bo w styczniu by³am w Zakopcu i widzia³am o wiele gorsze warunki - t³ok i ceny. Widaæ ka¿dy lubi i widzi to co chce. |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 470
|
Ja polecam na weekend Korbielów.
Ostatnio znajomi wspominali mi te¿ o Brennej. Podobno ciekawe stoki no i nie ma takich t³umów jak w Szczyrku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 470
|
![]() no fakt.... ale jak jedziesz z w³asna ekipa to chyba cos mozna samemu zorganizowac... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
BAN sta³y
|
By³am teraz w Austrii na krótki wypad i sami Polacy praktycznie. I gdzie ten kryzys w Polsce?...mo¿e nie dotar³ jeszcze....
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
najwyzszy czas podbic temat! jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Niech w koncu spadnie ten snieg, bo nowiutki sprzet juz czeka od miesiaca a ja sie nie moge doczekac go wyprobowac ; D
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
a ja na mikolaja dostalam nowiusienkie gogle... zimo nadchodz!;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
a gdzie sie wybieracie w tym roku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
gdzie ¶nieg bêdzie;-)
(a co tam, zaszalejê i te¿ wklejê ![]() 1-sze zjazdy na nartach - OTWARCIE SEZONU ZIMOWEGO ![]() ![]() OTWARCIE SEZONU ZIMOWEGO 2009/2010 i 1-sze zjazdy na nartach w pi±tek 18.12. po pó³nocnej stronie Chopku w JASNEJ za 1 € ! Stopniowo bêdziemy uruchamiaæ o¶rodki BIELA PÚ« i ZÁHRADKY. O sytuacji w o¶rodkach bêdziemy codziennie informowaæ... 11.12.2009 - armatki ¶nie¿ne ju¿ pracuj±! Armatki ¶nie¿ne na trasach Biela Pú», FIS i Vrbická zamieni³y na ¶nieg ju¿ ponad 5000 m3 wody ![]() ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 531
|
ja by³am rok temu w Rzeczce
![]() by³am pierwszy raz wiêc by³o wielkie ³a³ ![]() dlatego mogê poleciæ to miejsce
#21 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Ko³o Limanowej jest tak fajny, ma³y stok. Korbielów i Pilsko s± ¶wietne, a dla ucz±cych siê np. Zwardoñ. Nie polecam Zakopanego, wybitne dziadostwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
u was te¿ tak sypie jak u mnie? ;-) ciekawe kiedy polskie stoki rusz±, jak slowacy moga to i my tez przeciez!
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 327
|
A ja bardzo polecam Ma³e Ciche, stok do¶æ d³ugi i idealna wysoko¶æ, otwieraj± go 19.12.09.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Zgadzam siê Ma³e Ciche te bardzo urokliwe miejsce ^^ by³am tam ³adnych parê latek temu
![]()
Ludzie s± jak wiatr. Jedni lekko przelec± przez ¿ycie i nic po nich nie zostaje, drudzy dm± jak wichry, wiêc zostaj± po nich serca z³amane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wiej± jak trzeba. Tyle, ¿eby wszystko na czas mog³o kwitn±æ i owocowaæ. I po tych zostaje piêkno naszego ¶wiata...
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 844
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
a gdzie to Male Ciche? nazywa siê uroczo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 844
|
pomiedzy Murzasichlem a Bukowina Tatrzanska http://www.maleciche.com/taxonomy/term/5
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
to mi zupelnie nie po drodze;/ ale moj chlopak wygral karnety na nartyyyyyyyyyyy i jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Krasnobórd b±d¼ Ba³tów polecam !!!
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.