|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co sądzicie o takim sposobie odżywiania?
a więc przez bardzo długi czas jadałam
nieregularnie, często do 17 nic, potem obiad i sporo na kolacje. od wakacji przybyło mi ok 6kg. i chciałabym je zrzucić. zależy mi by zgubić ok 6-8kg, i na pewno nie w miesiąc bo to po prostu nie realne, chyba ze przy jakiś durnych głodówkach. strata 0,5 - 1kg w przeciągu tygodnia to będzie sukces. chciałam was zapytać co myślicie bym zaczęła tak jadać: śniadanie (ok 6-7) 1. mleko z chrupkami + herbata/kawa bez cukru lub 2. kanapka z białym serem + herbata/kawa bez cukru II śniadanie (ok 12) jakieś owoce obiad (17) 1. zupa lub 2. mięso z warzywami kolacja (19-20) jakieś owoce i jeśli chodzi o ćwiczenia to nie mogę poświęcać na nie więcej jak godziny dziennie. myślę że wystarczy ok 1h kręcenia hula-hopem, w weekendy trochę pojeździć na rowerze treningowym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: co sądzicie o takim sposobie odżywiania?
Raz to za mało tego jedzenia jest, a dwa, na kolacje owoców nie jedz, bo to raz, że nie jest posiłek, a dwa, że najlepsza jest kolacja białkowa.
![]() |
![]() |
#3 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Owoce na drugie śniadanie, hm. Ostatecznie. Ja bym dorzuciła np. garść orzechów, albo tę kromkę z białym serem, owoca możesz przegryźć dodatkowo. Między 12 a 17 coś powinno być, 5 godzin bez jedzenia to sporo, jak zamierzasz się zapchać samymi owocami na drugie śniadanie. Ja po owocach szybciutko jestem głodna. Możesz np. zjeść na drugie śniadanie kanapki z żytniego chleba z białym serem, a po 2-3 godzinach owoce. Obiad - mięsko i warzywa - ok. Grunt, żebyś się najadła, a mięcho było beztłuszczowo robione. Ewentualnie, na przykład, na oliwie - ważne źródło NNKT, których u Ciebie zupełnie nie widać. Owoce na kolację? Nie, nie. Cukier. Dobrą kolacją jest na przykład jajecznica, omlet, serek wiejski, tuńczyk. Białko, które nie odłoży się, jeżeli go nie spalisz. Pamiętaj, żeby nie obcinać więcej jak 300-400 kcal z dziennego zapotrzebowania, ćwiczyć, jeść regularnie...i takie tam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dziękuję za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam!
a może powinnaś spróbować diety polegającej na odżywianiu komórkowym? jest w 100% skuteczna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.