|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zaburzenia hormonalne a problemy z ciążą
Witam! Dwa lata temu dowiedziałam się, że cierpię na zaburzenia hormonalne, miałam testosteron ponad normę (dokładnie nie wiem ile, ale chyba 2x); objawiało się to wypadaniem włosów, zanikiem miesiączki i nadmiernym owłosieniem. Dostałam roczną terapię tabletkami antykoncepcyjnymi dwuskładnikowymi, w kwietniu zeszłego roku minął rok, a przez ten czas podczas jednej z wizyt u doktora rodzinnego ten powiedział mi, że mogę mieć problem z zajściem w ciążę. Czy jest to prawda? I jeśli tak, to jak duże jest prawdopodobieństwo? Nadal biorę tabletki tyle, że już nie Diane , ktore mialam na leczenie, a Yaz w celu zabezpieczenia. Kiedy odstawiałam Diane to miałam już hormony w normie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: zaburzenia hormonalne a problemy z ciążą
moim zdaniem lekarz Cię nastraszył. teraz są takie metody leczenia, że ja bym się nie martwiła... moja koleżanka z jednym jajnikiem już ma dwójkę dzieci, druga z pcos, inna z hashimoto...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
też mi tak się wydaje, że kobiety z większymi problemami zachodzą w ciążę... mam nadzieję, że wszystko będzie okk i normalnie bez problemu będę mogła mieć dzieci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.