![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Magiczna Kartka - Galeria moich prac, str.3 2.11.2011
Witajcie
![]() Jako że przez przypadek "wdepnęłam" jak się okazało na prywatny wątek przemiłej kobietki lexor, postanowiłam założyć osobny wątek ze swoimi nowo powstałymi pracami ![]() Swoją przygodę w "karteczkowym świecie" zaczęłam dopiero tydzień temu - i dlatego bardzo proszę o wyrozumiałość ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() Edytowane przez SuNailsArt Czas edycji: 2011-11-02 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kreacja Papieru - moje skromne karteczki
Mi podobają się bardzo karteczki świąteczne ale wszystkie fajne i pomysłowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie mieć swój własny wątek, prawda?
![]() Jak już pisałam - kartki bardzo mi się podobają. Najładniejsza według mnie jest druga, świąteczna, tylko fale się w niej nieco postrzępiły. ![]() Już ciekawa jestem następnych kartek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne - takie kolorowe. Te z jajcami i motylkiem podobają mi się najbardziej.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ciekawe pomysły na kartki i fajny sposób ich prezentacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CraftMod
|
Witam kolejną kartkująca kobietę. Mnie bardzo spodobała się kartka nr 2, 4 też mi się podoba.
Drobna uwaga odnośnie kartki 5, kurczak jest przeuroczy, ale napis mógłby być bardziej widoczny |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj, bardzo fajne karteczki, te króliczki na 2 kartce są rozbrajające
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Świetne karteczki,a jak jeszcze dodasz napisy to już nic im nie będzie brakować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ciekawe pomysły i kompozycje. Mnie coś w oko wpadła ta ostatnia-taka mała, skromna, a przyjemna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Kobietki, dziękuję Wam bardzo za miłe powitanie
![]() Kaarioka - super mieć swój wątek. Obiecuję, że Was nie zawiodę i wątek mam nadzieje będzie się rozwijał przez bardzo długi czas. Karteczki są kolorowe bo przecież wiosna w pełni wokół Nas, a życie niekiedy bywa takie ponure - warto więc wtopić w to życie troche kolorków i radosnych akcentów, a od razu dzień staje się weselszy i człowiekowi radośniej ![]() ![]() Dodam tylko, że nie zakupiłam ani jednego zestawu papierów proponowanych w sklepikach artystycznych - mimo, że są fantastyczne, to bardzo bardzo drogie. Wszystkie papiery z których są zrobione karteczki wynalazłam gdzieś po kątach swojego domu, w pracowni graficznej mojego męża, w garażu, w hurtowniach papierów (ścinki), no i u kolegi który zajmuje się wyklejaniem samochodów (tu głównie folie samoprzylepne również ścinki) ![]() ![]() ![]() Oglądam różne Wasze prace i karteczki i jestem po prostu zachwycona. Pewnie prędzej czy później też zakupie sobie te prześliczne papiery, ale na razie nie posiadam na to funduszy. Marzę jeszcze o zakupie stempli i kolorowych tuszy (tylko niebardzo wiem gdzie mogłabym znaleźć jakieś w miarę fajne, najbardziej przydatne i niekosztujące 50zł za sztukę ![]() ![]() Pozdrawiam PS. Dzisiaj nie wrzucam fotki, chociaż mam dwie nowe karteczki. Ale wróciłam właśnie z pracy po 12h i jestem padnięta, więc proszę o wybaczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witaj wsrod nas.
Twoje prace sa bardzo pomyslowe.Najbardziej spodobala mi sie 2 karteczka. Mam malutka uwage co do pierwszej. Twoja kokardka wydaje mi sie niewymiarowa i przez to troszke znieksztalcona.Mysle, ze wygladalaby lepiej, gdyby te "uszy" bo nie wiem jak to nazwac, byly krotsze niz te luzno zwisajace czesci. A jesli chodzi o warsztat pracy, to mysle, ze kazda z nas tak zaczynala. Wspomnialas o stemplach. To prawda sa drogie, ale moze moglabym Tobie cos podpowiedziec. Kiedys natrafilam na taki filmik w internecie, i tam pokazane bylo, ze wadrukowany na folii do dokumentow obrazek czy tez napis (uwaga!!! jako odbicie lustrzane, szczegolnie jesli chodzi o napis i tylko w drukarkach atramentowych), nalezy jak najszybciej przylozyc na miejsce, gdzie ma sie znajdowac pieczatka i za pomoca np.linijki kilkakrotnie przejechac po powierzchni folii tak, aby nasza pieczatka oddusila sie na kartce. Nie daje to moze w 100% takich efektow jak przy normalnych stemplach, ale moze warto sprobowac. Zycze duzo zabawy przy tworzeniu kartek.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie,
Do pokazania mam kolejne swoje obiecane już wcześniej prace ![]() ![]() PS. Karteczka numer 1 w tym poście nie jest moja, lecz postanowiłam ją Wam pokazać, ponieważ zrobiła ją córka mojego męża właśnie dla niego i teraz stoi u nas w domu, na honorowym miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
witamy kolejna kartkomaniaczke
![]() Twoje poczatki sa naprawde swietne ![]() kazda z Nas zaczynala od malej ilosci "przydasi" i kazda z Nas po malu dokupuje coraz wiecej rzeczy ![]() ![]() bardzo podobaja mi sie Twoje karteczki - masz mnostwo pomyslow ![]() czekamy na wiecej ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jejku jak na początek to suuuper prace
![]() Masz w sobie naprawde talent ![]() I karteczka córki męża wcale nie wygląda na prace takiej malej dziewczynki spokojnie dorównuje Twoim dziełom ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
aniasmi87
No i tutaj jest mały problem. Bo "przydasi" oprócz właśnie papierów ozdobnych posiadam dość dużo jak na sam początek. Sęk jest właśnie w tym, że jak się nakupuje wszystko na raz, to chyba nie ma aż takiej radości i zachwytu jaką ma się wtedy, kiedy kupuje się np co miesiąc pare przyborów ![]() ![]() Pokażę Wam co mam, może powiecie mi, co można dodatkowo zrobić z różnymi przyborami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
I kolejna galeria "przydasi", przyborów i innych takich tam, bo w jednej wiadomości się nie zmieściło
![]() Aha, taka mała uwaga. Te kobietki które są w posiadaniu maszynki "Joy" (na zdjęciu powyżej), od razu ostrzegam, że wykrojniki do Sizzixa do niej nie pasują ponieważ mają za wysokie noże, i po prostu przez tą maszynkę nie przechodzą. Wydałam 180zł na te dwa wykrojniki Sizzixa no i cóż.... teraz cierpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
CraftMod
|
fajnie to wygląda! jeszcze brakuje zdjęcia Twojego kącika
![]() Córka Twojego męża bardzo ładnie sobie poradziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ok. Oto moje miejsce pracy (jak dobrze że wczoraj wysprzątałam :P)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
CraftMod
|
ale super masz regalik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wiesz nirshya.dwbh, jak się mieszka tylko w jednym pokoju (duży bo 35m2), ale tylko w jednym i trzeba w nim pomieścić pracownię, sypialnię, salon plus kota, dwa króliki i dwa myszoskoczki, to właśnie takie meble się najlepiej sprawdzają
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Karteczki bardzo ładne i kolorowe. Najbardziej mi się podoba Twoja pierwsza kartka.
![]() I widzę, że masz konkurencję w rodzinie. ![]() Co do przydasi to nic nie powiem, tylko sobie zzielenieję z zazdrości. A stanowisko pracy... Yyyy... Nie chcesz wpaść do mnie posprzątać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
łoooooooo matko ile przydasi
![]() ![]() ![]() ![]() hmm szkoda, ze aktualnie jestem za granica, ale ok sierpnia wracam to jestem baaaaaaardzo chetna na spotkanie ![]() ![]() ![]() ![]() no i masz piekny kacik scrapowy ![]() oj zazdraszczam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Kobietki, no co Wy mówicie.... jak na razie to tylko ja mogę zzielenieć z zazdrości przy Waszych pracach
![]() ![]() aniasmi87 spotkanie czemu nie, od razu jestem chętna i się zapisuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
wielkie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a gdzie kupowałaś wykrojniki?
Jestem w wieku, w którym głupstwa popełniam świadomie i z przyjemnością ![]() papierowe twory włóczkowo-kordonkowe dziergałki blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI Preferencje Edytowane przez Monika_75 Czas edycji: 2011-03-30 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Super kacik, ja tez bym taki chciala.
Jak na razie rozkladam wszystko na kuchennym stole, i jak koncze to najpierw chwytam sie za glowe i jakies 15-20 min. zajmuje mi uprzatniecie tego balaganu. Ale chyba niedlugo przeniose sie do sypialni.Tylko musze zorganizowac taki regal jak Ty , bo mam juz dosc upychania tego wszyszkiego w kartony i rozkladania za kazdym razem.
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
przyłaczam się do podziwu dla Twoich prac ;D i również zielenieję z zazdrości widząc Twój warsztat i przydasie
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Witam,
bardzo ładne kartki! Najbardziej podoba mi sę ta eko - zawsze lubiłam takie szare tekturki i tylne oładki z bloków ![]() I dołączam oczywiście do chóru głosów zazdroszczących kącika i przydasi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Dziękuje kobietki za Wasze przemiłe słowa uznania. Miło mi, że komuś spodobały się moje prace.
Z góry bardzo przepraszam, że nie było mnie już tutaj jakiś czas, ale przydarzyła się w moim życiu straszna krzywda - mianowicie śmierć mojego ukochanego kotka no i jakoś nawet na dzień dzisiejszy nie mogę się jeszcze z tej rozpaczy pozbierać, przez co też trochę odsunęłam swoje pasje tworzenia na bok ![]() Monika_75 Witam Cię, odpowiadając na Twoje pytanie, wykrojniki kupowałam w różnych sklepach internetowych (najwięcej w Świat Pasji, później w Scrap Pasji, Craft Store, i Art Pasje oraz w Kreatywnym Świecie).... naprawdę już nie pamiętam które gdzie.... No i trzymam kciuki za urządzenie Twojego kącika w nowym domu ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.