|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Standard - jakie dodatki do sukienki:)
Witajcie wizażanki
![]() Sytuacja wygląda tak - idę na sylwestra w klubie--> alternatywny sylwester się nazywa ![]() Sukienkę mam z poprzedniego sylwestra, z tym, że poprzednio założyłam do niej czarne rajtki, czarne buty i jakby narzutkę. Efekt był taki, że wyglądałam dość pogrzebowo ![]() ![]() ![]() Koleżanka mówiła, aby podoszywać takie mini-różyczki przy dekolcie w kolorze dodatków, można je znaleźć w pasmanteri. Czy to dobry pomysł? Może jakieś kolorowe rajtki i dodatki w takim kolorze?? Nie będzie się to gryzło jakoś?? ![]() Kiecka jak widać czarna, z dość ciekawym krojem więc boję się cos naszywać, żeby nie przedobrzyc... Sukienka oprócz tych "marszczeń" widocznych z przodu przylega do ciała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Standard - jakie dodatki do sukienki:)
duże, zwracające uwagę kolczyki, np. z piór
albo kolorowe kryjące rajtki albo mega intensywna czerwień na ustach (tylko wówczas rajtki bym jednak wybrała cieliste - będzie bardziej elegancko)
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I dziękuję oczywiście za radę ![]() Qrcze, kolczyki z pawiego pióra taaaak mi się podobają!! Edytowane przez tildi Czas edycji: 2009-12-27 o 13:42 Powód: dopiski:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o rajstopy to bym nie założyła do tej sukienki.. pomysł z piórkami, np. pawimi (piękne są w Mohito jeżeli masz dostęp to tego sklepu) jest świetny. Choć osobiście spięłabym włosy w elegancki kok, zadymiła oko i byłoby pięknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Możesz ubrać jakiś fajny kolor do tych różyczek, może to ciekawei wyglądać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co myślicie o takich ostrzejszych dodatkach typu bransoletka z ćwiekami? Na chwilę obecną wg rad Carpaibex ( ![]() ![]() Ja jak nie zobacze na sobie wszystkiego razem to nie wiem czy to będzie gralo czy nie... A czasami nawet jak zobacze to nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
z tymi kryjącymi kolorowymi rajtkami, to jest tak, że trzeba je dopasować do stylu i do samego siebie. nie każdemu pasują, po prostu.
super wyglądają do małej "małej czarnej" to jest wersja ekstremalne mini i długie nogi. z wysoką szpilką - bosko. jeśli natomiast kiecka długością zbliża się do kolanka, to noga może wyglądać po prostu ciężko i nawet 12 cm obcas tego nie odmieni. to musisz sama wyczuć, zobaczyć się. co zaś do ćwieków i tego typu dodatków - są fajne i mogą wyglądać fajnie. ja bym chyba jednak pograła dodatkami - albo bardzo szykownie i np. w stylu audrey hepburn, albo może nieco bardziej ekstrawagancko, ale jednak w dalszym ciągu w kierunku elegancji. zanim wybierzesz jakiś konkret pomyśl jaki jest twój styl, jak się w nim czujesz i na jak wielkie szaleńtwa modowe pozwalasz sobie na codzień. owszem, sylwester to taka trochę niecodzienna impreza, ale jeśli jesteś raczej konserwatywna i stonowana w kwestii ubioru - ćwieki i skóry mogą spowodować, że będziesz się czuć jak w teatralnym kostiumie. podobnie osoba o raczej sportowym charakterze, która porywa się na wysokie szpile choć nie umie w nich chodzić i sama ma o sobie poczucie, że wygląda jak panienka lekkich obyczajów.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-12-29 o 01:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
PaniSmith to ja rezygnuje definitywnie z kolorowych rajtek
![]() ![]() I byłam wczoraj po pracy w Mohito i ostała się jedna biedna wystrzępiona broszka z pawim piórkiem:/ Dzisiaj pojdę na poszukiwania ćwieków chyba ![]() Przyjemnego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nie przekreślaj kolorowych rajtek totalnie, ale zanim założysz je na okazję typu sylwester, gdzie chcesz wyglądać w każdym calu pięknie i olśniewająco, wybadaj, jak się w tym w ogóle czujesz. co by nie mówić, to raczej dla odważnych dziewczyn.
ja sama na codzień do pracy chodzę ubrana raczej elegancko. jestem asystentem na uczelni, poza tym prawnikiem, i strój zobowiązuje. mam jednak 25 lat i nie uważam, bym musiała się ubierać mega-zachowawczo. dlatego nie rezygnuję z kolorowych rajtków. ale noszę je niemal wyłącznie z kozakami na obcasie. to świetny sposób, moim zdaniem, by zobaczyć, czy dobrze się w tym czujesz - no i nie wymagający ultra mini. kolorowy akcent jest, ale nie na całej nodze, co "odciąża" strój i dla tych mniej odważnych, do których siebie też zaliczam, zdecydowanie dyskretniejszy. poza tym nie kłóci się nawet z bardziej formalną górą (ja zazwyczaj noszę do czarnych sukienek princesek, których posiadam chyba z 5).
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-12-30 o 02:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.