|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
problem, dziwny.
Witajcie
![]() Mam 10letniego kundelka. Od jakiegoś czasu ma pewien problem.. Nie wiem czy to już ze względu na wiek. Co jakiś czas występuje u niego dziwne 'burczenie' w brzuchu. Jest bardzo głośne. Wówczas nie chce nic jeść. Zaczyna dopiero po powrocie ze spaceru gdy jest w pełni wypróżniony. Czym może być to spowodowane? Druga sprawa. Na wiosnę pies był odrobaczony, ale w formie tabletkowej. I teraz czasami zdarza mu się 'jeździć na tyłku'. Powinnam jeszcze raz pójść do weta? Liczę na Waszą pomoc ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem, dziwny.
Cytat:
moze ma zatkane kanaliki koło pupy i czas je wyczyścic? czasami to sie zdarza. Najlepiej niech wet obejrzy pupe
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do burczenia... Może ma gazy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy problem tkwi w tych gruczołach (skąd by się brało to burczenie?) ale wet powinien się przyjrzeć 'tylnej okolicy' psa. A co psiak je? może niewlasciwy pokarm powoduje to burczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze burczenie to jeden problem, odbyt drugi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
motylek też mi się tak wydaje, bo wtedy gdy występują te 'jazdy brzuszne' to pies jest taki osowiały, leży non stop, nawet szynki nie chce gdy mu podsuwam. Dopiero przełom następuje po spacerze.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc nie wiem co moze byc z brzuchem, ale na moje oko mozesz mu dac siemię lniane (fajnie jakby zjadł tego gluta) bo to na pewno nie zaszkodzi, jesli nie pomoze
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
zmień ten syf czym go karmisz to po pierwsze, bo psia dieta składa się z mięsa i warzyw/owoców, a nie z nasion i zbóż.
Stąd pewnie problemy z żołądkiem (burczenie w brzuchu). Niestrawność, zaparcia... a jeżdżenie tyłkiem to albo robaki, albo zapchane gruczoły okołoodbytowe |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Chantell więc podaj mi przykłady karmy
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Firm jest dużo. Te najlepsze to Acana, orijen. Potem jest husse... brit care... jest dużo możliwości i opcji 'senior' poszperaj w tych dwóch pierwszych, bo to na prawde są super jakościowo karmy. Ponad 90% mięsa, a reszta to owoce i warzywa. Łatwo przyswajalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
To poszukaj karm belcando lub bento cronen ewentualnie, arion.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Bosch,Brit tez jest w podobnym przedziale.Ariona moge spokojnie polecic.Sama nim karmie a kolega tez ctry karmi nim i psy zadowolone.Wlos piekny,zero uczulen,dobrze toleruja karme.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
No proszę. Chappi jest droższy od brita.
Weź wypróbuj brit senior. Na pewno lepszy od tego świństwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
no ok, ale purina dog chow to też marketówa z 4% podrobów mięsnych, bo nawet nie mięsa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Elwirka-Elmirka :D
|
Jeden z moich psów też ma taki problem...Też był ''odrobaczany''- tzn: tabletkę dostawał, po której niestety wymiotuje
![]() Też będę musiała się wybrać z nim do weta...
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
a ja nie wiem,to zależy od psa, oczywiście mówię o normalnych karmach,nie marketówkach, ja swojemy psu zmieniłam purine,bo niby taka niedobra na acane, po tym pies tył,miał problemy z załatwianiem, zmieniłam na arion, zaczął mieć rozwolnienie, sierść była bez połysku i strasznie zniszczona,na razie się nie bawię w eksperymenty, bo purina jej służy, dostaje ja i od czasu do czasu puszkę caro (?) i gotowane, może jakąś karmę dla niej znajdę,ale po tym jak tyła, potem chudła i się męczyła to boje się eksperymentować, bo purina jej służy i na niej mam radosnego,normalnie załatwiającego się psa, z normalną wagą i sierścią i widać po niej zmianę jak wróciłam do tej karmy,po tym jak zasugerowałam się tym,że jest zła,więc wszystko zależy od psa,nie ma tyle chemii co te marketówki,więc na pewno jest lepszą opcją niż tamte
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.