|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
perlowe, rozswietlone powieki
Czesc Dziewczyny!
Od dluzszego czasu szukam jakis cieni do powiek, ktore daja efekt "mokrej" powieki. Chodzi mi o cienie w kolorze skory z perlowym efektem, tak aby oko wygladalo naturalnie ale rozswietlone. Mam nadzieje ze mozecie mi cos polecic. Zastanawialam sie juz nad pigmentem MACa w kolorze vanili, moze ktoras z was juz probowala. Niestety mieszkam za granica i nie mam dostepu do polskich kosmetykow. Dodaje jeszcze dwie fotki. Chodzi mi wlasnie o takie cienie tylko moze bardziej rozswietlajace. Tylko nie z mocnym brokatem! Edytowane przez LittleFairy Czas edycji: 2010-10-12 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: perlowe, rozswietlone powieki
Szczerze mowiac, ze zdjec nic nie widze, ale moim zdaniem powinnas szukac matowych cieni w odcieniu bezu z delikatnymi drobinkami.
Na pewno ma takie Inglot, a z wyzszej polki piateczki Diora, np Ready to glow (tam jest taki brzoskwiniowym opalizujacy kolor, wychodzi bardzo delikatnie na powiece i rozswietla oko).
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na pierwszym i ostatnim zdjęciu to poprostu jakieś błyszczące cienie. Na drugim to ewidentnie matowe
![]() Z twojego opisu jednak wynika, że nie szukasz perłowego cienia, a takiego który daje lakko błyszczący efekt mokrej powieki - wydaje mi się, że metaliczne cienie w kremie to coś co może Ci się spodobać. Miss sporty ma coś takiego Be Connected, odcień Sublime - nieco metaliczny, kolor taki jak wspomniana przez Ciebie Vanilla z MACA. Rozświetla powiekę, daje "mokry efekt" w naturalnym kolorze jeśli nałożymy go oszczędnie. Jakość może nie powala, ale ja jestem w miarę zadowolona, kosztuje mało edit:doczytalam, że nie masz dostępu do polskich kosmetyków - nie wiem niesety co z wymienionych jest polskie a co nie ![]() Edytowane przez kleopatre Czas edycji: 2010-10-13 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.