|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Rosyjskie filmy
Witam! biorę udział w olimpiadzie języka rosyjskiego i jestem w trakcie przygotowywania się, które polega na opracowaniu 15 tematów. Niestety mam problem z jednym- dotyczy on rosyjskiego filmu, który mi się podoba i uważam go za arcydzieło (czyli wszelkie telenowele out
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosyjskie filmy
Cytat:
![]() Z mojej strony, z ostatnich lat rosyjskiego kina polecam Powrót Zwiagincewa- na pewno można go określić jako dzieło, pokusiłabym się nawet, że arcy.
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
więc jednym ze sławniejszych filmów rosyjskich jest z pewnością :
-"Spaleni słońcem" (swoja drogą świetny film) -"Mała Moskwa"(również obejrzałam go z wielkim zainteresowaniem) -"Wnuk Gagarina"( film,jak to się mówi "nie do rymu, nie do taktu" jak dla mnie totalne dno no ale rosyjski) Jak by coś to pisz, postaram się pomóc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jeśli mowa o kinie rosyjskim, to nie można zapomnieć o Tarkowskim
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mnie bardzo podobał się "Ostrov"
http://www.youtube.com/watch?v=oyaTJE2e7q0 Chciałabym też obejrzeć "Podróż ze zwierzętami domowymi", ale nie bardzo wiem skąd go wziąć http://www.youtube.com/watch?v=Eyz_K8OTV8A |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.