|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Niedowład nerwu VII
Bradzo prosiłabym o pomoc wszystkich, którzy wiedzą cos na temat leczenia i rehabilitacji niedowładu nerwu twarzowego. Jakieś pół roku temu dowiedziałam się że mam guza mózgu o charakterze nerwiaka. Jedyną skuteczną metodą leczenia w takim przypadku jest operacja, oczywista sprawa że poddałam się jej i pozbyłam się tego dziadostwa, niestety usunięcie guza wiązało się z pewnymi konsekwencjami, m.in. z niedowładem nerwu twarzowego prawostronnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Niedowład nerwu VII
Nie zauwazyłam wcześniej ale jak widze podobny wątek jest już w tym dziale
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej ja teraz tylko krótko,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jestes pod opieka neurologa?
Z jakiego miasta jestes? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Można powiedzieć, że jestem z Warszawy i do tej pory nie byłam pod opieką neurologa. Wogóle to się ostatnio strasznie wkurzyłam. W czwartek byłam na badaniu kontrolnym EMG (po jakichs czterech miesiącach od operacji) i dopiero tam dowiedziałam się przypadkiem od pewnej pani doktor, że na takie schorzenie jest kilka zabiegów rehabilitacyjnych które powinno się wykonywać, między innymi zastrzyki z wiatminy b i jakieś naświetlania, a nie tylko ćwiczenia, o których wiedziałam od lekarza neurochirga i pani rehabilitantki z tego właśnie oddziału. Więc można powiedzieć, że się troszke załamamałam bo straciłam cztery miesiące. Nie wiem co dalej będzie, muszę się tego cholerstwa pozbyć bo wpadnę całkiem w jakąś depresję, wogóle przestanę pokazywać się ludziom bo strasznie się siebie wstydze. Czy są jeszcze jakieś szanse?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej juz pisze
![]() cos mi sie tu nie zgdza skoro miałas operacje ze tak powiem na głowke ![]() kurcze dziewczyno dziwie sie ze nikt ci nie powiedział o rehabilitacji, ale moze to konieczne zeby odczekac po operacji... moge jedynie przedstawic ci moja historie, jesli ci pomoze to bardzo sie bede cieszyc ![]() ![]() ![]() w sumie pierwse obajawy paralizu zaczeły schodzic po miesiacu...ale tak powolutku troche to trwalo ze 3-4 miesiace, dzisiaj niestety ale zostały mi pewnie pamiatki ![]() poza tym poznałam babke która tez to miała,ale nie zostawiło to u niej sladu, poznałam chłopca który podobnie jak ty miał to jako wynik pooperacyjny, niestety u niego objeło to równiez czesc ciała, tyle ze jemu sie nie chce rehabilitowac wiec to dziadostwo sie nie cofa... pamietaj przede wszystkim zeby zaczaąc sie rehabilitowac, dowiedz sie jak mozesz to robic, zeby nie zrobic sobie krzywydy, opatulaj buzie zeby nie narazac jej dodatkwo na roznice zimno-ciepło, i cwicz rozne cwiczenia w domu -marszczenie czoła, rozne małpie miny zeby pomoc rozruszac sie tym miesniom ![]() ![]() jesli bedziesz potrzebowała rady albo wsparcia to chetnie słuze pomoca, nie jestes sama z takim kłopotem ![]() na zakonczenie moge dodac-bo sie rozpisałam jak nie wiem ![]() Pozdrawiam ciepło mam nadzieje ze nie zasnełas od takiej ilosci tekstu, buziaki i ciepłę pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziekuję Ci bardzo Aranel
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Krótko mówiąc rehabilitacja jest mozliwa i pokrywana przez NFZ, ale powinien wypowiedzieć się i wypisać skierowanie lekarz, specjalista prowadzący Panią.
Niedowładów, porażeń przyczyn jest wiele, u pani sytuacja jest nieco wyjątkowa, ale rehabilitanci z oddziałów neurologicznych w Pani mieście powinni być w temacie. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam! I jak twarzyczka wróciła do normy? Też mam porażenie lewostronne ponad 4 m-ce i teraz dopiero delikatnie ruszył policzek. masakra. Najbardziej dokucza mi oko bo nie mruga i się nie domyka więc wysycha ciągle kropie kropelki. Polecili mi żeby zaklejać na noc ale ono i tak się otwiera. Rehabilitacji to już miałam tyle że na samą myśl robi mi się słabo, tyłek od zastrzyków puchnie. ja już mam dosyć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No twarzyczka jeszcze nie wróciła do normy
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Eewelina jeszcze tak apropo rehabilitacji, słyszałam, że co za dużo to niezdrowo. Podobno nie można z tym za mocno przesadzać bo mięśnie twarzy są malutkie i bardzo szybko się męczą, a jak je za bardzo przeforsujesz to po prostu zbuntują się i odmówią Ci posłuszeńtwa. No i oczywiście najważniejsze są ćwiczenia, 2-3 razy dziennie po 15-20 minut, i dużo uśmiechu
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Jestem Paulina i 4 dni temu dostalam porażenia nerwu VII.Wiem ze rozmawialiscie o tym juz dawno ale prosze powiedzcie mi ile to wszystko u was trwalo? Jakie ciwczyłyscie te mięsnie twarzy? Jakie zabiegi miałyście? Mi lekarz powiedzial zeby żuć gume ale o innych cwiczeniach nic nie wspomnial. Kazał też siedziec cale 2 tygodnie w domu (w cieple)a po uplywie tego czasu zalecil rehabilitacje...Jak wspomniałam mam to juz 4 dni a nie widze efektow...biore witaminy z grupy B i "Doxycykline". Bardzo sie boję ze tak mi juz zostanie. Pomóżcie ;(((((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez niasza Czas edycji: 2008-12-04 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hej! Mnie tez spotkało to szajstwo! Dostałam porazenia nerwu VII w styczniu tego roku i do teraz sie z tym męcze.... juz nie mam sił ani nadzieji ze bedzie dobrze. Moje porazenie jest troche bardziej skomplikowane. bo okazalo sie ze to za sprawa ukąszenia kleszcza( mam borelioze) Nerw czaszkowy zostal dosc mozno uszkodzony. Zastanawiam sie teraz nad operacja....Czy moze ktos z Was spotkał sie z taka sytuacja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.