|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ciąża rozstępy dziwna dolegliwość
Witam
Otóż mam problem ginekolog ma urlop o czym oczywiscie niewiedzialam bylam umowiona a dzis przychodze i sobie wisi karteczka z urlopem...Na rostępach pojwaiły mi się dziwne pomarańczowe grudki i swędzą okropnie staram sie nie drapać ale już poprostu niemogę:/Przesyłam w linkach zdjęciach jeśli któraś z Was wie co to moze być to proszę o pomoc ![]() http://www.speedyshare.com/files/20032577/DSC01668.JPG http://www.speedyshare.com/files/20032629/DSC01669.JPG ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża rozstępy dziwna dolegliwość
Nie wiem co to jest, ale nie wygląda za ciekawie. Lekarz nie przyjmuje to migiem na izbę przyjęć do szpitala. Jesteś w ciąży a te okropne coś jest na brzuchu, nie bagatelizuj tego!
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, jak się to zwało, ale koleżanka miała pod koniec ciąży takie coś, drapała się wszędzie, w końcu wylądowała w szpitalu. Migiem do lekarza na ostry dyżur.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam tak wyglada moj brzuch
http://www5.speedyshare.com/data/474...6/DSC01681.JPG swedzi,piecze,boli....Lek arz powiedzial ze to normalne ale mnie to na normalne nie wyglada...na rostpeach zrobily mi sie pomaranczowe narosle jak widac pierwsze swedza potem pieka a na koncu bola nowo wychodzace przesuwa mi sie to coraz wyzej brzucha...Nie spie po nocach nikt nie jest wstanie mi pomoc...Jesli ktos cos wie na ten temat prosze o odpowiedz.Kazda informacja bardzo potrzebna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Niedawno rozmawiałam z mamą na temat rozstępów. I powiedziała mi, że nieodpowiednio traktowane, te nowiutkie właśnie, mogą często doprowadzić do różnych zakażeń skóry.
Moja mama osobiście tego doświadczyła. Niestety nie pamiętam co dokładnie na to stosowała, ale wiem, że czegoś używała. Nie wiem czy to coś z czym trzeba od razu iść do lekarza czy szpitala, ale jako iż jesteś w ciąży, to ja bym się wybrała.. Ale ja się wybieram do szpitala zawsze, gdy coś mnie niepokoi i kończy się na tym, że trace czas, bo wszystko w porządku. Ale mimo wszystko, może wybierz się do szpitala?? Powiedz, że lekarz nic nie poradził, a swędzenie jest nieznośne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.