![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Odchudzamy się...
witam wszystkich! otóż mam taki problem.
![]() ![]() ![]() rodzina mi mowi, że jestem normalna ale ja uważam inaczej i nie mogę się pogodzić z tym jak wyglądam. moje koleżanka są równe wzrostem lub nawet niektore wyzsze i szcuzplejsze ![]() ![]() jest ktoś chętny do wspólnego odchudzania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzamy się...
Hej ja przy wzroscie 167 ważyłam 62 kilo zanim zaczełam dietę.
NIE JESTEM DIETETYKIEM ale powiem ci jak ja schudłam Raz na zawsze zapomnij o białym pieczywie. Jedz chleb-ale pełnoziarnisty razowy żółty ser, słodycze- dowidzenia słodkie napoje-goodbay kup sobie czerwona herbatę Pu-Erh i pij dziennie 4-5 kubków kolacje zjadaj z 2-3 godz przed snem lekką białkową np. jajka gotowane (ale same białko) serek wiejski... raczej cos w czym nie bedzie pieczywa Ja ograniczyłam kalorię do 1000. I chudłam 1 kg na tydz. Dziś waże 54 i chce zjechac do 50. a co do twego pyt. czy da to jak sie chcesz teraz odzywiac jakies efekty odpowiadam - NA PEWNO DA! JEŚLI na prawde wyelminujesz te słodycze .
61-48-47-46-45 ![]() To dziwne, że po niektórych mostach tak łatwo jest przejśc... a żeby wrócic wymaga to wysiłku, odwagi i trudu Edytowane przez milusia1991 Czas edycji: 2010-01-09 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Pewnie ze da jakies efekty...
![]() ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja jestem na diecie od poniedziałku
w poniedziałek było 85 a dziś 78kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() mam nadzieje ze przez jakieś 3 tyg. uda mi sie schudnąć 2-3 kg?! mam pytanie, co jeszcze oprocz rzeczy ktore wymeinila Milusia mozna jesc? ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- pulpecik80kg a co robisz?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
85-78 ? ?? yhmmmmm to NIE MOŻLIWE :p SORY ale jeśli to na pewno ważyłaś się jak byłaś najedzona a teraz po prostu twoje jelita się oczyściły... woda zeszła idt
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Możesz jeśc na kolacje np. ser biały, jag. naturalny, jakaś sałatka warzywna... z reguły chodzi o to żeby była lekkostrawna. Śniadania jadaj za to obfite. Tutaj jest miejsce na kanapki itd ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ahha dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jak byłam najedzona to ważyłam prawie 88
dlatego tego nie brałam pod uwagę ja bardzo szybko chudnę jeżeli się zaprę ale też szybko tyję ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- a co robie? nic szczególnego jem mniej więcej co 3-4 godz i duużo piję nawet ok 3-4 litrów dziennie ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- może i masz rację ale czy to możliwe że tyle wody i jedzenia ze mnie zeszło skoro sporo piję tak czy inaczej i jem śniadania, obiady itd w normalnych ilościach.. tylko słodyczy nie jem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ja też uwielbiam słodycze ale staram sobie przypominać o moim ideale XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Czy stracona waga w wysokości 40 kg przez 5 miesięcy to dużo??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
iii ogarniam się wtedy
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- hehe 40 kg przez 5 miechów? bardzo dużo ;p dla mnie przez 5 miechów realna waga to schudnąć 12-15 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No i jeszcze jedno.. Trzeba wziąć pod uwagę ze osoby z dużą nadwagą o wiele szybciej gubią wagę niż osoby z lekką czy bez nadwagi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
no z tym się zgodzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
W zeszłym roku straciłam tyle na wadze w takim okresie czasu chodziłam do dietetyczki itd, ale ważyłam ponad 100kg więc chyba jasne czemy tak szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
tak ok. ale od poniedziałku = 1kg na dzień. ŻEBY STRACIC 1KG trzeba stracic 7 tys kaloriia więc załóżmy że twoje zapotrzebowanie na kalorie to 3 tys na dzień. Dla normalnej kobiety jest to ok 2tys. zalezy od tego jaka prace wykonuje itd. a wiec jeśli nawet bys nic nie jadła podkreslam NIC!!! + jakas tam aktywnosc fizyczna w której straciłabys tys. kalorii to wychodzi 4 tys kalorii spalonych na dzien co wg mnie jest chyba w twojej syt. nie mozliwe.
a wiec 4 tys razy 6- bo tyle minęło dni od poniedziałku daje nam24 tys. kalorii 1 kg to 7 tys kalorii a wiec 24/7 = 3,4 kg!tyle max jestes w stanie zrzucic w ciagu 6 dni co ja osobiscie i tak uważam za zawyżone. ale skoro uważasz ze schudłas w ciagu 6 dni 7 kilogramów... to przeciez ci nie zabronie tak myslec
61-48-47-46-45 ![]() To dziwne, że po niektórych mostach tak łatwo jest przejśc... a żeby wrócic wymaga to wysiłku, odwagi i trudu Edytowane przez milusia1991 Czas edycji: 2010-01-09 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja stosuje od tygodnia dietę Montignaca, czyli jem produkty o niskim indeksie glikemicznym,a do tego codziennie godzinę ćwiczę. Na tej diecie jestem juz drugi raz, a to dlatego ze po pierwszym razie jakoś skusiłam się na słodycze i tłuste jedzenie. Dieta jest skuteczna, Za pierwszym razem w ciągu 2 tygodni straciłam prawie 4 kg. Teraz już po tygodniu widać efekty. Pozbyłam się uczucia ciężkości, brzuszek zrobił mi się wreszcie bardziej płaski i boczki gubię
![]() Przede wszystkim: - nie jem słodyczy - chleb tylko pełnoziarnisty lub razowy i wyłącznie na śniadanie - nie pije żadnych napojów w butelkach, za to dużo wody, herbaty zielonej i czerwonej Pu-erh - ostatni posiłek 18.30 - nie używam cukru i mąki białej, nie jem ziemniaków, białego ryzu i makaronów z mąki białej - jem makaron durum - jem niskotłuszczowe produkty - posiłki co 3 godz - godzina ćwiczeń dziennie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
NIE DENERWUJ SIĘ ODRAZU...
CZY JA POWIEDZIAŁAM ŻE SCHUDŁA?? WIEM ŻE STRACIŁAM NA WADZE 7KG ALE ZDAJE SOBIE SPRAWE ŻE SCHUDŁAM GÓRA 3 KGALE PRZYZNAJ SAMA,,, ZOBACZYC -7 NA WADZE TO MIŁO PRAWDA ZWŁASZCZA ŻE SĄ OSOBY, KTÓRE PO 2 TYG BYCIU NA DIECIE 1000 KALORI TRACI GÓRA 2 KG OD STANU POCZĄTKOWEGO WEŻ JESZCZE POD UWAGĘ ŻE WAŻE DUŻO A JESTAM NISKA ZAPOTRZEBOWANIE KCAL OSÓB GRUBYCH JEST WIĘKSZE A LICZ SPALANYCH KALORI W PORÓWNANIU ZE "ZWYKŁYMI" LUDZMI POTRAFI BYC NAWET 2xWIĘKSZA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Miniu dzieki, sprubuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Jak chcesz to mogę na maila przesłać ci wszystkie potrzebne info, które zebrałam. na początku wydaje się to ciężkie do zrealizowania ale wcale tak nie jest, trzeba się tylko przyzwyczaić
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Prześlij mi maila na PV bo jest tego dość sporo
![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witam! przeczytałam Wasze wszystkie wypowiedzi i zazdroszczę Wam, że z taką łatwością możecie zrzucić zbędne kilogramki. Bo ja walczę z moja nadwagą od pół roku i nie przynosi to żadnych rezultatów a czasami więcej przybiorę niż zrzucę
![]() ![]() I nawet nie wiem w jaki sposób tyle mnie przybyło jak odżywiam się tak samo jak kiedyś. No może żyję teraz w większym stresie bo studiuję okropnie stresujący kierunek i zawsze idę na uczelnię po uprzednim wypiciu tabletek uspokajających ![]() Proszę pomóżcie mi ![]() Jak ktoś stosował dietę która Wam pomogła to chętnie skorzystam z porad |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
Wyżej pisałam o diecie która polega na jedzeniu produktów o niskim indeksie glikemicznym. Na prawdę jest to skuteczna dieta. Może warto żebyś jej spróbowała. Na forum jest pełno na ten temat w internecie również. Może napisz co najczęściej jadasz
![]() ![]() Jeśli ułatwiło by ci to sprawę mogę codziennie pisać co ja jadam.
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
super!zawsze razem to jest większa motywacja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
![]()
Więc tak było dziś:
Rano na czczo jabłuszko ![]() Obiadek: Makaron durum(pisze zawsze na opakowaniu), kotlety sojowe w panierce (pychotka ![]() Podwieczorek: Zupka z kostki rosołowej z reszta makaronu z obiadku a kolacja o 19. I staram się jeść posiłki zawsze o tej samej porze i najpóźniej o 19. Poza tym nie piję nic na pól godz przed jedzeniem i dopiero pół godz po jedzeniu. a to dlatego ze przez picie przy jedzeniu bardziej rozcieńczają się soki żołądkowe i organizm dłużej trawi. To jest do wytrzymania ![]() I wieczorkiem dziś ćwiczę. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- A na śniadanie jadam chleb pełnoziarnisty żytni i tylko na śniadanie. Przeważnie z jakimś chudym białym serkiem, albo pomidorek, ogórek. rzodkiew. A później to ewentualnie pieczywo chrupkie żytnie. Nie jadam chleba z wędliną!!!! Z nabiałem i warzywami owszem ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a co wy na wizytę u dietetyczki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Wlasnie a nie mozna wedliny i bulki razowej?
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- mnie by dietetyczka wysmiala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
saru, słońce, ja jak poszłam do dietetyczki to ważyłam ponad 100kg przy 165 cm, a na obiad zjadałam chipsy i czekoladę..
![]() ![]() aaa wiecie że herbat zielonej i czerwonej nie wolno mieszać metalową łyżeczką?? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- a i jeszcze jak się schudnie 10 kg to należy zacząć pić wapno np, rozpuszczalne, żeby wyrównać równowagę, bo brak wapnia hamuje odchudzanie, a wapno przyspiesza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
spoko z tym wapnem ale watpie ze ja kiedys schudne 10 kg ;(
ej a czemu nie z ta lyzeczka? ogolem ja mam 166cm i waze 59 kg wiec chyba by sie zdziwila jakbym poszla xd Edytowane przez saru Czas edycji: 2010-01-10 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Saru na twoim miejscu to zjadłabym, ten jogurt naturalny z płatkami.
A pomysł na wspólne odchudzanie jest rewelacyjny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.