|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Moje paznokcie. Help!!!
Witam. Biorę Belissę na paznokcie, używam utwardzacz to paznokci z Eveline i smaruje balsamem Herba Studio. Już nie rozdwajają się ale za to słabo rosną a chciałabym mieć długie paznokcie. Jak oceniacie moje paznokcie i czy można coś z nimi jeszcze zrobić??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje paznokcie. Help!!!
To moje paznokcie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A i dodam że nigdy nie obgryzałam paznokci i przepraszam za skórki
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm moze wina tego ze slabo rosna tkwi w odzywianiu? jestes na jakiejs diecie?
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
myśle ze utwardzacz tu nic nie pomoze, bo ma za zadanie utwardzic a nie odżywić paznokcie, spróbuj odzywki keratynowej w kapsułkach lub wibo z wit C
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Paznokieć rośnie plus/minus 1 mm na tydzień, więc musisz uzbroić się w cierpliwość. Wcieraj ten balsam systematycznie, odsuwaj skórki, smaruj odzywką keratynową wymiennie z balsamem, mocz w ciepłej oliwie z oliwek z dodatkiem kilku kropel cytryny i zobaczysz, że bedzie efekt.
Szkoda że założyłaś nowy temat, bo o słabych pazurkach jest tutaj wiele i wszystko to co napisałam powyżej jest już chyba po stokroć na forum wymieniane ![]() Najłatwiej odpowiedzi szukac w googlu i wyciągnąć średnią
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
tak racja, też stawiam na podgrzaną oliwę z oliwek
sama staram się stosować codziennie, bo zapuszczam paznokcie i muszę powiedzieć, że jakoś idzie ![]() a i też możliwe że to coś z dietą.. może brak jakichś witaminek?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam lakierów z linii Sally Hansen-dla moich paznokci to było zbawienie, nie dośc,że szybciej rosną to w końcu udało mi sie je zapuścić, na allegro mozna kupic dobra odżywkę juz za 19 zł
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Masz bardzo ładne pazurki
wszytsko co do tej pory wymieniły dziewczyny jest dla pazurków dobre. Ważne jest również dostarczanie witamin od wewnątrz - własciwa dieta, albo chociaż jakieś witaminki w tabletkach, bierzesz belissę wieć zawsze to cos Mozesz tez sprobowac jakiejs odżywki w lakierze (jest kilka o które znajdziesz duzo na wizazu). Polecam też wcieranie olejku rycynowego albo wit A+E w kapsułkach w skórki. Ale balsam Herba jest ponoć bardzo dobry więc też powinien zadziałać. Najważniejsze to cierpliwie i wytrwale czekać, a na pewno w końcu ruszą powodzenia
Edytowane przez AnulaPPP Czas edycji: 2010-02-19 o 18:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.