|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy można tak karmić??
Drogie Wizażanki, mam do Was pytanie, czy któraś z Was miała tak,że karmiła dziecko i swoim mlekiem i modyfikowanym??? Chodzi mi o to czy może nie zaszkodzić np żeby brzuszek nie bolał, wizyte mamy za tydzień u lekarza i wtedy wypytam, ale chciałam wiedzieć jak u Was z tym było. Bo synek urodził się duży i potrzebuje dużo jeść i ciągle siedział by przy cycku, ja na nic nie mam wtedy czasu ani wyprać ani obiadu zrobić nawet i całyt dzień by ssał i ssał. Doradźcie mi co robić....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy można tak karmić??
Można. Ja tak karmiłam, nie miałam aż tyle mleka, aby cały dzień pociągnęła na piersi bo musiałaby co chwilę dojadać. Dlatego w na noc i raz w dzień dokarmiałam butlą. Zazwyczaj tyle mi wychodziło potrzebnego sztucznego mleka.
W końcu przeszłam całkiem na butelkę, bo brakowało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Można. To się nazywa karmienie mieszane. na początku też miałam ten problem i dokarmialam małą ale sztuczne jadła coraz mniej chętnie i w końcu przeszlam tylko na pierś. Po 2 tygodniach z córką niemal cały czas przy cycu pokarmu miałam bardzo dużo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Karmię tak od 4 miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nawet nie wiedzialam ze tak sie da
![]() Ja jak doslownie raz dokarmilam dziecko z butelki, i juz cycka nie tknął. Nie wiem, czy mleko lepsze, czy łatwiej leciało, czy cycki mu sie nie podobały - nie chciał. jesli bedzie chetnie pil, to jak najbardziej, czemu nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a jak karmicie i piersią i butelką to dajecie witamine K??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dziecko jest bardzo bardzo małe a ty konsultujesz podawanie leku na forum ?
masz pediatrę ,polozna srodowiskową ? nie wierze ze na wizyte w przychodni trzeba czekac tydzien. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
można i wcześniej, ale z urlopu wraca nasza lekarka, jejku jak coś Ci się nie podoba to się nie udzielaj, ja pytam te dziewczyny które mi wcześniej odpisały na posta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jest zasada, że liczy się przewaga mleka... Jeśli przewaga jest tego z piersi to owszem.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-07 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dzięki serdeczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja do 4 miesiąca karmiłam piersią a potem (miałam z a3 mies wrócić do pracy) więc zaczęłam dokarmiać modyfikowanym i synek tak się zachłysnął mlekiem sztucznym ,że do końca je wcinał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
moja sszwagierka tak karmi swojego 7 miesiecznego syna tyle ze mu tylko na noc daje flaszke.. ale juz mowila ze cyca nie zabardzo chce.. dzieci sie szybko odzwyczają wlaszcza wtedy gdy dostają coś oprócz cycka. moj dostaje na noc grysik do picia i zauważylam ze w ciagu dnia nie zabardzo chce cycka ale problem w tym jest ze jak je to tylko z jednej piersi... tą mniejszą staram mu sie dawać w nocy ale i nie zawsze z niej chce jesc.. najgorsze jest to ze one sie od siebie dosc mocno roznia wielkościa
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja przez pierwsze 4 miesiace dawałam tylko cycka, ale miałam coraz mniej mleka a mały nie przybierał odpowiednio, wiec jedno karmienie -przedspacerkowe- zastąpiłam modyfikowanym. Bardzo mu to odpowiadało i nie robił problemów. Generalnie kolki to on miał na moim mleku tez, ale wiekszych dolegliwosci nie zaobserwowałam. Potem jak miał 6 miesiecy to czasem mu na wieczór butelke dawałam, a jak miał 8, to całkiem zrezygnował z cycka i leciał na butli.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja narazie dokarmiam na noc butelką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn przy moim cycku potrafił i 3 godziny wisieć . I ciągle był głodny.
Wysłałam męża po mleko w proszku. Młody dostał butelkę i spał po niej bite 5 godzin. Chodziliśmy co chwile sprawdzać czy dycha ![]() A ja w końcu mogłam coś w domu spokojnie zrobić. Mój cycek stał się tylko odskocznią aż w końcu odszedł w zapomnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Właśnie ja dokładnie mam tak samo, pierwszym razem jak dostał butelkę to przespał 4,5 godz aż się zdziwiliśmy, nawet jak braliśmy młego kąpać to na pół śpiąco leżał w wanience. W dzień mało sypiał, a jak dostaje butle to śpi o wiele więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moja córeczka w dzień jedzie na cycku, a na noc dostaje cycka+flachę. I czasami flachę jak mnie w dzień nie ma. I nic się jej nie dzieje
![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja karmie cycem, (juz cale 12 dni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak na marginesie, to wasze dzieci tez tak duzo prukaja? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja też na początku odciągałam,ale trzeba się namęczyć solidnie i dałam sobie spokój
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a co do karmienia mieszanego, to moje dziecko jest tak z dwa dni w tygodniu u teściów i tam dostaje modyfikowane i nie odrzuca piersi ,problemów brzuszkowych nie miewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi Drogie Wizażanki jakie mleczko dajecie swoim pociechom bo ja dawałam Enfamil bo taki poleciła mi lekarka gdy wychodziłam ze szpitala, synek juz tego nie chce pic, nie dziwie sie jak skosztowałam to mi też nie smakuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój synek na początku był na Enfamilu ale potem nie chciał go już jeść i przeszliśmy na Bebilon i wcinał go do końca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Enfamil posiada kwasy,które korzystnie wpływają na rozwój umysłu dziecka(wspomaga rozwój mózgu,pamięć,zdolności poznawcze m.in.)ale nic na siłę jak nie smakuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.