|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
powietrze w brzuchu
mam problem, ktory przeszkadza mi juz od dluzszego czasu ;/ a mianowicie uczucie powietrza w brzuchu...mam cos takiego na kazdej imprezie na ktorej tancze, smieje sie, jem i pije...nie wiem co jest nie tak bo inni znajomi robia to samo i sie dobrze czuja a mi po paru godzinach pojawia sie tzw "powietrze w brzuchu". Nie moge polykac sliny wtedy bo jest jeszcze gorzej, o piciu, tanczeniu nie ma mowy. Zadne tabletki mi nie pomagaja wtedy... nie wiem co robic bo zbliza sie sylwester i mam impreze wtedy i chce sie dobrze bawic... Pomocy ;(
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: powietrze w brzuchu
Dosyć dziwny ten opis.. podejrzewam, że poprostu dokucza Ci zgaga i/lub wzdęcie.
Tabletki pomogą tylko doraźnie np. przeciw zgadze: Ranigast czy Gasprid; przeciw wzdęciowo: Esputicon Poczytaj sobie o odpowiedniej diecie- za jej pomocą wyleczysz dolegliwości. Alkohol niestety odpada. pozdrawiam |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie to nie jest ani zgaga ani wzdecia ;/ to jest cos podobnego jak podczas plywania w basenie nałykasz sie duzo wody i pozniej Ci tak dziwnie w brzuchu ;/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Obce mi jest takie odczucie "nałykania wody". Może poprostu w takim razie z przejedzenia (przeładowania żołądka) masz takie uczucie. Wszak po posiłku nie wskazane są ćwiczenia
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Albo może to uczucie podobne jakby do takiego nałykania sie powietrza...kiedy wypijemy za dużo gazowanego napoju? no ja myślę że to po prostu wzdęcia ( bębnica ). Albo musisz ciągle ustami cofać powietrze albo popytać o jakieś leki w aptece. Więcej poszukasz na przykład na google.pl
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie niby nie jem za duzo...a gazowanych napojow w ogole nie pije. biore przed impreza espumisan ale niewiele to pomaga ;/
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ale to nie musi się brać z napojów i jedzenia.....Przyczyną gromadzenia się gazów jelitowych może być połykanie nadmiaru powietrza podczas szybkiego jedzenia, picia oraz rozmowy w czasie posiłku. Przyczyną może tu być też zwiększone wydzielanie śliny (np. u osób żujących gumę), a także stres psychiczny, lęk. Powietrze zalega wówczas w żołądku, skąd wydalane jest na zewnątrz w formie odbijania - część powietrza przechodzi jednak dalej, do jelit. Wraz z każdym aktem połykania do żołądka przedostaje się około 2-3 mililitry powietrza. Głęboki wdech może spowodować przemieszczenie do żołądka l-2 ml powietrza.
Jak można sobie pomóc? Otóż jest kilka sposobów. Najprostsze z nich to:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
właśnie na sylwestra jadłam powoli i nie rozmiawiałam podczas posiłków jak to zawsze robie, tańczyłam dużo i piłam goraca herbate czesto i nawet mi to pomogło bo było lepiej tylko pozniej jak napilam sie szampana to było gorzej bo to jednak gazowane ale gdyby nie on to byłoby całkiem dobrze
![]() dziękuje za pomoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.