| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-01-11, 18:34 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | jak sobie ustalić limit.

witam wszystkie forumowiczki   od razu mówię, jestem tutaj pierwszy raz i jeśli dubluję temat to nie jestem tego świadom  chciałbym się mianowicie zapytać w jaki sposób ustalić sobie dzienny limit kalorii, które można spożyć. dodam, że chodzi mi o odchudzanie. | 
|     |   | 
|  2010-01-11, 19:58 | #2 | 
| Copyraptor Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Dot.: jak sobie ustalić limit.

Hm, musisz to oszacować na podstawie swojej obecnej wagi, wzrostu, płci, i aktywności fizycznej (dziennej)   Hm, uświadomiłam sobie właśnie, że możesz pytać o dwie rzeczy. Jak ustalić liczbę kalorii (podstawową), i jak ustalić liczbę kalorii do odchudzania. Od liczby kalorii którą spożywasz normalnie powinieneś odjąć ok. 300-400-500 kcal, ale weź pod uwagę ile ćwiczysz, na przykład - żeby się nie zagłodzić. 
				__________________ Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2010-01-11 o 20:01 | 
|     |   | 
|  2010-01-11, 20:26 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-10 Lokalizacja: WAW 
				 | 

Dot.: jak sobie ustalić limit.

Policz BMI (strony gdzie mozna to wyliczyc znajdziesz wpisując BMI w googlu).  I koniecznie poczytaj o najczęściej popełnianych blędach. I miej świadomość, ze kaloria kalorii nierówna. I pamiętaj o białku. I o ulubionym sporcie   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.