|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pas Vibroaction w ciąży?
.
Edytowane przez Millerna Czas edycji: 2013-03-04 o 08:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pas Vibroaction w ciąży?
Nie szkoda ci pieniedzy na takie "cuś" ?(i nie wstydzisz sie tego ?)
pomysl jak mialaby to zaszkodzic dziecku ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
w żadnym wypadku, z tego co kojarzę, wszystko co "trzęsie" może zaszkodzić dziecku!
"Przeciwskazania VIBROACTION nie powinien być stosowany tylko w następujących przypadkach: przez osoby chore na serce, chorobę wieńcową lub z wszczepionym rozrusznikiem serca, przez kobiety w ciąży. Dodatkowo nie należy umieszczać urządzenia na wrażliwych częściach ciała, bliznach, znamionach." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Uważam że taki pas jest absolutnie niewskazany w czasie ciąży, nawet na uda czy pośladki, a to dlatego, że zakładając go na pośladki - będzie opasać również podbrzusze, a nawet zakładając na uda - to pas który działa przez wibracje, i to konkretne, więc napewno będzie oddziaływać na brzuch i okolice. W mniejszym bądź większym stopniu - ale będzie.
I jeśli tylko byś spróbowała - czego nie polecam - użyc go, Twoja macica szybko przypomnialaby Ci o tym, że tego nie wolno robić w takim stanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To nie są wibracje, tylko moim zdaniem uczucie kopania prądem, że niby impulsy idą
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No to faktycznie idealne w ciąży <hahaha>
Nie rozumiem, dlaczego kobieta w ciąży za wszelką cenę stawia swoje ciała i swoją wagę nad dobro dziecka? Rozumiem bycie zadbaną, rozsądek w jedzeniu, utrzymanie dobrej wagi - ale logiczne, że się tyje, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie. Kobiety w ciąży nie mogą nawet prowadzić dużych pojazdów, w których "Trzęsie", skakać i biegać też nie mogą silnie. Z tego, co wiem
![]() A pas vibroaction, to wibracje (wiem, bo sama posiadam) ; "kopią prądem" tzw. motylki na brzuch. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W zdrowej ciazy mozna robic wszytsko.
zapytaj lekarza. nie wiem co wydziela pas ale nie sadze aby dzialal na cokolwiek oprocz kieszeni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W żadnym wypadku! Nie mozesz poczekac, i zaczac dbac o siebie po porodzie? No wtedy to sie przyda. Poza tym i tak Ci teraz nie pomoże...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja po prostu mam problem z ogromną nadwagą i mój lekarz powiedział, że taki pas może pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Vibroaction nawet z moją małą nadwagą nic nie zrobił. NIC. Najlepiej w tym wypadku chyba iść do dobrego dietetyka, który dobierze diete do Twoich potrzeb, biorąc pod uwagę i nadwage i ciąże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Chodzi głównie o prąd a także wibracje. Jak ciąza jest zdrowa, to niech taka zostanie, dietetyk jest najlepszym wyjściem, spacery, odpowiednia gimnastyka dla ciężarnych. Na ostrzejsze metody przyjdzie czas później.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-01-06 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.