|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
przerwa w braniu tabletek po 2 latach jest konieczna?
Od 2 lat biore tabletki Harmonet i nie odczuwam skutkow ubocznych, czuje sie dobrze. Nie planuje tez dziecka przez najblizsze pare lat. Mimo to , moja Pani doktor powiedziala ,ze powinnam zrobic przerwe od tabletek min na 3 cykle, ze wzgledu na odpoczynek watroby i pozniej moge do nich wrocic.
Przeszukalam troche siec i okazuje sie, ze niektorzy zalecaja tez "przerwe" zeby sprawdzic czy organizm wroci do naturalnego cyklu. Inna szkola mowi natomiast, ze taka "przerwa" jedynie jeszcze bardziej rozreguluje caly uklad hormonalny. Jestem wiec rozdarta ![]() Co o tym sadzicie? Jakie jest zdanie Waszych lekarzy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przerwa w braniu tabletek po 2 latach jest konieczna?
Mój lekarz nie proponowal żadnych przerw ,uwaza to nie potrzebnym wlasnie rozregulowaniem cyklu .
Jesli pigulki sa dobrze dobrane bez skutków ubocznych ,badania ok to ufam swojemu lekarzowi. ja bym sie nie zdecydowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
to lepiej zrob sobie komplet badan, przede wszystkim proby watrobowe, jesli ostatnie mialas dosc dawno. na pewno wyjdzie Ci to na lepsze- uspokoisz sie ze wszytsko jest oki, i nie bedziesz sie musiala stresowac spozniajaca miesiaczka;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a jakie masz wyniki alat i aspat?
jeżeli są podwyższone to przerwa może okazać się potrzebna. jeżeli w normie, to ja bym jej nie robiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() badania krwi mialam robione jakis rok temu i bylo wszystko w normie, ale teraz na pewno je znow zrobie i skonsultuje sprawe z bardziej kompetentym lekarzem zeby miec spokoj. Czuje sie dobrze, wiec mam nadzieje, ze przerwa nie bedzie konieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.