| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-03-02, 15:50 | #1 | 
| Zakorzenienie | poszukuję - słodkie, białe kwiaty

Witam!  Kochane wizażanki-wiem że znacie sie na perfumach więc wielka prośba z mojej strony-poszukuje czegos co będzie pachniało białymi kwiatami,słodkiego a zarazem orzeźwiającego,cena tez nie za wysoka  podpowiedzcie coś bo szukam i szukam..... | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 16:05 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Dot.: Pilnie poszukiwane!!!!!

np. Jesus del Pozo In White    | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 16:20 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

Dzieki ale wolałabym EDP   | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 16:26 | #4 | 
				 | 

najlepiej przejrzyj stare wątki, pełno takich tematów już było edp masz np.Christian Dior, Pure Poison  | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 16:29 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Więc może Pleasures Estee Lauder? To EDP własnie, lekki, bardzo "noszalny"i powszechnie akceptowany zapach z nutami frezji, jaśminu, bzu, lilii i konwalii. 
				__________________ Jedynie skóra rozlicza zapach... | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 16:36 | #6 | 
				 | 

o i może Pure White Linen, Estee Lauder też edp | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 17:12 | #7 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-02, 18:06 | #8 | 
| Zakorzenienie | 

Cacharel Anais Anais mi sie wydaje biale kwiatki   
				__________________ 08.11.2010-Rzucil palenie  ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 18:37 | #9 | 
| Zakorzenienie | 

Kochane jesteście a  może jeszcze cos konkretnego co posiada nutki tuberozy i jaśminu   | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 19:18 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-12 
				 | 

Trucizny: Klasyczna i Hypnotic (ale to nie są orzeźwiające zapachy) Wspomniane już Anais Anais. Klasyczna Organza, też niezbyt orzeźwiająca. Aromatics Elixir 5th Avenue 
				__________________ Jedynie skóra rozlicza zapach... | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 19:30 | #11 | 
				 | 

najładniejszy jaśmin wg mnie jest w Alienie edp  uwielbiam  w Aqua Allegoria Flora Nymphea też jest jaśmin z kwiatem pomarańczy edt, ale bardzo trwałe  | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 20:59 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-01 
				 | 

Pure Poison   edp, białe kwiaty, wiosenny. | 
|     |   | 
|  2011-03-02, 21:35 | #13 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Cytat: 
  świeżo, słodko, niedrogo i do tego jaśmin z tuberozą  ktoś już napisał - i ja się zgadzam - że najładniejszy jaśmin jest w Alienie. Ale Alien ani świeży ani słodki ani tani. Możesz spróbować tuberozowej Prady albo Poisonów -  z zastrzeżeniem takim samym jak do Aliena... Jedyne co mi przychodzi pod nos to mało popularna w nas brytyjska marka PENHALIGON'S i ich Ellenisia...są białe kwiatki z jaśminem i tuberozą, jest świeżość i trochę słodyczy, jest wiosna i czystość...tylko cena powala   | |
|     |   | 
|  2011-03-02, 21:42 | #14 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Niemcy 
				 | 

jeśli chodzi o białe kwiaty to czuc je w przepięknej kompozycji Burberry london

| 
|     |   | 
|  2011-03-02, 21:47 | #15 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: London, UK 
				 | 

White Patchouli Forda

__________________ FUNDACJA EMIR - Pomoz Psinie!!! http://fundacja-emir.pl/index.htm None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe  EVOL | 
|     |   | 
|  2011-03-03, 13:10 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: jestem warszawianką 
				 | 

Dot.: poszukuję - słodkie, białe kwiaty

Tuberoza raczej kłóci się ze świeżością- lepiej powybierać jaśminy ogólnie- niż zawężać do tuberozo- jaśminu

__________________ Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ | 
|     |   | 
|  2011-03-03, 13:18 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Tuberoza i swiezosc to tylko Fracas Pigueta albo nowe Beauty C.Kleina, ale ceny bardzo wysokie. Slodkie i jasminowe to jasmin night scented Floris, ale tez raczej drogie, bo 250 zl/50 ml, a z zimnych jasminowych Ophelia J.Heeley (ale 550 zl za setke). Kurcze, same drozyzny. Ale polecam Pleasures - slodko-zimny zapach, same biale kwiaty  Aha, swoja droga tez mnie wczoraj wzielo na jasmin, bo dostalam probke zelu jasminowego pod prysznic marki Korres - boski! Szukam teraz podobnych perfum i chyba wlasnie Jasmin night scented jest w tym klimacie   | 
|     |   | 
|  2011-03-03, 21:51 | #18 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: Niemcy 
				 | 

Dostałam dzisiaj próbke Diesel unlimited-kompozycja z białych kwiatów-niespotykane   | 
|     |   | 
|  2011-03-03, 22:15 | #19 | 
| JESTEM ONA Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

Niedrogi jaśminowy Splendor E. Arden.

__________________  . | 
|     |   | 
|  2011-03-03, 22:22 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Byc może Twoje oczekiwania spełni Dance with Givenchy - do sprawdzenia w Sephorach. Przetestowałam je wczoraj zupełnie przypadkiem... dla mnie zbyt słodkie, ale w nutach, jak znalazł: kwiat pomarańczy, jaśmin, ylang-ylang.  Moją drugą propozycją jest klasyczny Marc Jacobs - niestety rzadko widuję testery tego zapachu w sieciówkach. Białe kwiaty (gardenia, tuberoza, jaśmin) w wydaniu bardziej orzeźwiającym. Moim osobistym fawortem w tym klimacie jest Un Matin d' Orage Annick Goutal - białe kwiaty w wydaniu mokrym  na pewno nie słodkie. Ale to już tzw. nisza - do powąchania w perfumerii Quality (jeśli gdzieś jeszcze, to proszę mnie poprawic) Udanych łowów!   
				__________________ Próbki na wymianę - aktualizacja 03.2020 | 
|     |   | 
|  2011-03-03, 23:41 | #21 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

A.Goutal - Gardenia Passion : tuberoza, jaśmin, wanilia, kwiat pomarańczy, gardenia; Nasomatto - Narcotic Venus : tuberoza, jaśmin, lilia, przyprawy z tańszych zapachów : Naomi Campbell : magnolia, kwiat pomarańczy, kokos, mandarynka, pimento, brzoskwinia, anyż, bergamotka, tuberoza, jaśmin, heliotrop, konwalia, róża, drzewo sandałowe, bób tonka, ambra, opoponax, piżmo, benzoin, wanilia, karmel, cedr; del Pozo - Halloween : bergamotka, jaśmin, limonka, lipa, banan, frezja, fiołek, magnolia, tuberoza, gardenia, konwalia, różowy pieprz, drewno sandałowe, kadzidło, wanilia, mirra | 
|     |   | 
|  2011-03-04, 08:30 | #22 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cacharel Liberte!  Jest to woda toaletowa, ale trwaly i wielowymiarowy jak EDP. W nucie serca ma w sobie białe kwiaty. W nucie głowy cytrusy. Musisz go sprawdzić na swojej skórze. Na mnie pachnie białymi kwiatami (słodziutkimi) lekko odswiezonymi cytrusami.Inni czują glównie cytrusy, więc to wszystko subiektywne. Z tą trwałoscią też są różne opinie. Na mnie wystarczy jeden psik, zeby pachniał intensywnie (ale nie dusząco, czy drażniaco) i trwał przez kilka godzin wspaniale się rozwijając. Dlatego myślę,że warto zbadać  Do tego cena, szczegolnie na allegro jest bardzo bardzo atrakcyjna. Polecam poszukać go w osiedlowych perfumeriach, bo w Douglasach, Sephorach go nie ma... Głowa bergamotka, cytryna, gorzka pomarańcza, mandarynka, frezja Serce cukier, plumeria, gardenia, heliotrop, marmolada, miód Podstawa wetiweria pachnąca, paczuli, wanilia, przyprawy korzenne Edytowane przez newcat Czas edycji: 2011-03-04 o 08:41 | 
|     |   | 
|  2011-03-04, 14:17 | #23 | 
| BAN stały | 

A może Jesus del pozo-in white? -Mocne białe kwiaty z dużym dodatkiem jaśminu a i cena bardzo przystępna (ok100zł za 100ml)

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-05, 18:40 | #24 | 
| Zona najukochanszego Meza Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Matlock Island 
				 | 

Biale kwiaty to wg mnie DKNY Love from New York - nigdzie indziej az tylu bialych kwiatow nie czulam.  Cena srednia - ok 150 zl za 48 ml Mozna nabyc np. tutaj: http://www.e-glamour.pl/product-pol-...rfumowana.html 
				__________________ I  LOVE  MY  Husband!!! | 
|     |   | 
|  2011-03-05, 23:35 | #25 | 
| Szef ds. Wymianek  Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

hm, wszystko mi tez by pasowalo, poza tym, ze za nic nie rzeklabym, ze Pleasures jest slodkie, dla mnie (wielbicielki slodkosci) to taki surowy pod tym wzgledem zapach <mysli>

__________________ Rebecca Minkoff Bree Body Black (nowa, z metkami)  szuka nowego domu  . | 
|     |   | 
|  2011-09-27, 13:49 | #26 | 
| Zakorzenienie | 

Dzięki-Halloween J.Del Pozo to własnie to czego szukałam   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.