|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wstrzymywanie kupy przez 2latke
Witam, mam problem z moją córką, Martyna ma 2 lata i 3 miesiące, ok kilku miesięcy korzysta juz z ubikacji i na początku wszystko było ok ale od kilku tygodni pojawił się problem z kupą. Mała nie wiadomo z jakich powodów zaczęła wstrzymywać kupę. Czasem jest tak że przez kilka dni idzie na kibelek i bez problemu robi a czasem jest tak że chodzimy z nią po 30 razy i nic nie zrobi albo usiądzie na tapczanie włoży rączki miedzy nogi z całej siły wstrzymuje. Nie wiem już co robić bo kupy nie są ani wielkie ani twarde a na pytanie dlaczego nie chce zrobić mówi że nie lubi. Nie pomaga proźba, groźba ani przekupstwo. Jestem już wykończona dlatego proszę o radę może któraś z was ma jakieś pomysły. Wiem że są jakieś syropki ale boje się że mała może się do nich przyzwyczaić i tylko dzięki nim robić kupe a to nie rozwiązanie. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wstrzymywanie kupy przez 2latke
To czesta przypadlosc 2 latków.
przejrzalas wyszukiwarke bo temat zdaje sie byl . z mojej strony powiem tak :dac sie podejrzec dziecku w czasie wizyty ,pooglądac pieski,zwierzaki,probowac posadzic i zabawić (jest ksiązka o kupie ![]() Jesli dziecko normalnie je i rozwija sie ,nie ma bólu brzucha ,nie ma objawów biegunki lub problemów z wypróznieniem probowac ww sposoby. Jeśli sprawa bedzie sie pogłebiac warto pojsc do pediatry ,byc moze samemu aby przy dziecku nie rozwijac historii bo moze ja to stresować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wstrzymywanie kupy przez 2latke
Moja Zosia też to przechodzila, ale pomogło najpierw trzymanie jej - przytulała siędo mnie i robiłą kupę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.