|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Czy interesujesz się ,co ludzie mówia na Twoj temat? | |||
Zawsze się tym interesuje![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 5,34% |
Lubie posłuchac plotek na mój temat i biore je sobie do serca. |
7 | 5,34% |
CZasmai coś tam podsłysze i czasmai biore to pod uwagę. |
67 | 51,15% |
Niehc sobie mówia, co chcą, mnie to i tak wisi![]() |
50 | 38,17% |
Głosujący: 131. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Co ludzie powiedzą?
Witam
![]() Na początku jak zwykle prolog, czyli co mnie skłoniło do założenia wątku. Często dochodzi do sytuacji, że ktoś nas krytykuje lub ktoś wmawia nam, że on by postaiłby inaczej, gdyby był na naszym miejscu. I niestety krytyka ta bywa zwykle ukąśliwa i nie na miejscu, niejednokrotnie nasze zachowanie bywa tematem plotek. Bardzo to wdiac w mąłych aglomeracjach ludzi- jak wesele, to żeby poł wsi widziaąło, nie może być za skromne, bo Kowlaski mniej zarabia a zrobił wielkie przyjęcie - " bo co ludzie powiedzą", jak samochód to nowy, itd ![]() Na forum również można się spotkac z niezbyt miła krytyka jesli powie się swoje zdanie, z goła odmienne od naszego. Chcemy postępowac często inaczej niż wszyscy dookoła, mamy inne poglądy i teraz pytanie: CZy interesuje CIe co ludzie powiedża na Twoj temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co ludzie powiedzą?
czy mnie interesuje?
w niektórych kwestiach tak. nie lubię być tematem plotek - chyba mało kto lubi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nawet na forum wizazu spotkałam się z tekstami:
-" Co ludzie powiedza jak pojdziesz na porodowke po 30?" -" Twoje myslenie jest infantylne- bo oczywiście rózni się od mojego. TO jest takie wg mnie na siłe wbijanie swojego stylu zycia innym, i zastanawia mnie to czy w swoim zachowaniu kierujecie się głupia gadaniną ludzi, czy własnymi odczuciami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
tylko ostatnia opcja
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
lemoorko - mysle ze kazdy choc ociupinke interesuje sie tym co ludzie moga powiedziec. Bo tak naprawde nikt nie lubi slyszec przykrych slow na swoj temat.
Jednak czy cale zycie podporzadkowane jest 'przypodobobania sie innym' lub chociaz niepodpadaniu to zalezy od jednostki. Osobiscie az tak bardzo mnie to nie obchodzi - zyje wlasnym zyciem, postepuje zgodnie z wlasnym sumienie jednoczesnie zdajac sobie sprawe ze wiele z moich wyborow spotkac mogloby sie lub spotkalo z krytyka. Jednak ja zyje dla siebie, dla moich bliskich i skoro ludzie nie daja mi chociazby pieniedzy to dlaczego np mialabym wydawac swoje czy naciagac rodzicow na wiesniacka potupanke zwana wesele bo 'kazdy ma' I na tej samej zasadzie mozna by mnozyc przyklady. Ludzie mowili, beda mowic i nic tego nie zmieni - od nas tylko zalzy czy to gadanie zdominuja nasze zycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
CZasmai coś tam podsłysze i czasmai biore to pod uwagę.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja wybrałam przedostatnią opcję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Był fajny angielski serial pt."Co ludzie powiedzą"
![]() Co do podanego przykładu z weselem, no cóż, to jedna z rozrywek na wsiach. Plotki i ploteczki. Z czasem zapominają i przenoszą się na kogoś innego. Ale tego się nie uniknie. Przecież do mnie też często ktoś przychodzi i opowiada, że tamta to tamto... Nie wygonię takiego gościa ![]() A, i nieraz dochodziły mnie słuchy, co gadają o mnie na osiedlu. Podobno mój TŻ mnie bije! Serdecznie się wtedy uśmiałam ![]() Na Wizażu? Szczerze mówiąc, musiało to umknąć mojej uwadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
kiedys może sie i przejmowałąm, ale teraz mogę zaznaczyc tylko jedna, ostatnią opcje - po prostu mi to wisi
nie przejmuję sie tym, co mówią inni na mój temat a niestety - mam sąsiadów, którzy lubią sobie pogadać, niby rodzinka na wysokim poziomie, a nosa w czyjeś sprawy potrafią wścibiać niech sobie gadaja co chcą, a mieszkam właśnie w małej mieścinie, gdzie każdy ma o każdym cos do powiedzenia no i chyba tylko to mi w tym miejscu przeszkadza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
oo przykład z weselem.
moja najlepsza koleżanka wychodzi właśnie za mąż. zaprosiła 180 osób. ani ona ani narzeczony nie mają pieniędzy. jej rodzice (nie zamożni tata na rencie mama dorabia) biorą jakiś kredyt (coś w stylu provident), żeby zrobić wystawne wesele. na pytanie dlaczego: bo tak wypada, bo ona marzyła o weselu, bo jak to, wszyscy będą mówić, że jej nie stać ![]() (i to nie wieś tylko miasto ok. 50 tyś) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię słuchać plotek na swój temat, ale się nimi nie przejmuję ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Czasami coś tam podsłysze i czasmai biore to pod uwagę.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie bulszit. Wiecie - ja mam kolezanke - wydala na wesele kupe kasiory (na szcescie w wiekszosci wlasnej zarobionej) i pytam mnie ostanio 'czy uwazasz ze 4 tysiace funtow za wesele to duzo?' ja - wsciekla bo zdanie me co do wesel zna odpowiedzialam 'mnie szkoda by na to bylo 100 funtow moich ciezko zarobionych pieniedzy' troszke sie obruszyla. a jedna znajoma rodzinka mojej mamy ma 4 dzieci - i kazde wesele urzadzane jest za kredyt - jeden sie splaca, drugi zaciagany bo kolejne dziecie wychodzi za maz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
w czajnikach i tosterach - otworzy sobie sklepik agd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() no i nie mogę do niej iść na to wesele, na które jestem namolnie zapraszana, bo wiem, że oczekuje tego, że ja ją też zaproszę. a ja zrobię tylko obiad dla rodziców i rodzeństwa. będzie obrażona, że jej nie zapraszam. ech... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja olewam.
To znaczy tak: owszem, interesuje mnie, co ludzie powiedzą, ale olewam to i robię i tak po swojemu ![]() Zresztą gdybym się miała przejmować to np nie chodziłabym na gotyckie imprezy, no bo jak to? przejść przez miasto z "takim" makijażem, w "takich" ciuchach, wyglądając na "taką i owaką"? ![]() Odkąd pamiętam zawsze byłam inna, nie pasowałam do ogółu, więc zawsze się znalazł ktoś, komu się nie podobało to, co robię. No i niestety, przez to też straciłam trochę znajomych. Ale dzięki temu teraz mam takich znajomych, którzy mnie akceptują, ja ich, a co powie reszta świata? Olewam ![]() Aczkolwiek staram się nie prowokować do dyskusji i nie wyrażać swojego zdania wszędzie tam, gdzie mogę. Przykładowo - gdybym miała wyrażać swoje zdanie na temat mody zwykłej czy ślubnej, to w 80% bym stwierdziała, że mi to nie pasuje. No i co? I tylko byłby powód do sprzeczek i dyskusji. Dlatego czasem siedzę cicho, chociaż jak się patrzę na niektóre foty, to brrr, tak mi się coś nie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Albo wystawi na allegro
![]() ![]() Wesele to był przykład i nie mowie, że tylko na wsi, bo u mnie tez boom,ze na sale 2 lata się czeka, a kredycik pana stefczyka oferuje korzystne raty ![]() Mieszkam w wiekeszj wsi jak ja to mawiam, a dodatkowo jescze na osiedlu domów, mniejsza anonimość i kazdego można podglądnac, obgadać. Niejednokrtonie idac ulica podsłżysząłam teksty, a wie Pani,że tak Kowalska ( nie o mnie) ma urojenia, bo to bo siamto ![]() A już szczytem plotkarstwa i upierdliwości była sytuacja z moją przyjaciołka- jakies 2, 3 lata temu jej rodzice wyjechali na wczasy, wiadomo chata wolna, ma się te 20 lat to sie robi imprzy, zaprasza się na noc chłopaka. jej rodzice nie zdazyli się rozpakowac, a usłyszeli od " zyczliwej" plotkary, że powinni zameldowac lokatora pod dach. Traf trafem " zyczliwa" sąsiadka rok poźniej została babcia z nieprawego łożą. jak to życie lubi się mścić. ![]() A o mnie no coż- tez jestem w ciązu urojonej, bo moj tz prawie u mnie mieszka, moja rodzina jakś nie teges skoro na to pozwala. A mi to rybka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ostatnia odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
ja tam się nie przejmuję, ale mieszkam w większej wsi (heh) i wiem, że plotki są na porządku dziennym. ja mieszkam w bloku, także nie jest jeszcze tak strasznie, ale mój tż w pobliskim osiedlu domków i tam każde wydarzenie jest sensacją !! ostatnio mia wypadek, był w szpitalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja również zaznaczyłam ostatnią odpowiedź.
Nie interesuje mnie co ludzie mówią czy myslą na mój temat. Wielokrotnie zauważyłam że zdanie mam inne od większości, inne opinie i sądy. Jestem osobą która wzbudza emocje ![]() Przejmować się gadaniem? NIGDY! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ostatnia opcja. Tylko i wyłącznie
![]() Plotek na mój temat owszem, słucham. Zawsze sie niemiłosiernie obśmieję, albo podchwycam temat i zaczynam się tak zachowywać i obserwuję, co się będzie działo. Ubaw mam serio po pachy (Mama mówi na mnie Podluch ![]() ![]() A co do wesela, to ja nie planuję. Nawet nad ślubem się mocno zastanawiam. Z resztą powiedziałam już mojej rodzinie. Jeśli już to max 30 osób (moich i potencjalnego męża gości), żadnych ciotek, które widzę raz na 10 lat, żadnych prezesów, kolegów itp., bo tak wypada. Mam to baaaaadzo głęboko w nosie. ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wesele to przykład- ale często można zauwazyć prześciganie się w posiadaniu rzeczy materialnych- musze miec lepszy samocho niz Kowalski, bo co ludzie powiedża
![]() Musze mięc taką kosiarke, żeby jej odgłos było słychac na pół osiedla, musze miec taki grill,żeby sąsiadów żoładki pościskało na widok mojej kiełbachy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym zaznaczyć odp. nr 4 ale muszę odfajkować 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Wybrałam opcję nr 3
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ucislijmy. Chodzi o to co calkiem mi obcy ludzie o mnie mowia (jesli mowia)?
Jesli tak, to odpowiedz czwarta. Ale biore pod uwage to co mowi pare osob ktore cenie. Przed podjeciem jakiejs decyzji biore ich zdanie pod uwage, szczegolnie jesli jest inne od mojego. Dobrze czasami spojrzec na cos z innej strony. ![]() A poza tym... wesela nie mialam i jakos nikt nie gadal. Na porodowke poszlam w wieku wskazujacym na dojrzalosc i tez nie slyszalam zadnych uwag... No, nie wiem. Na dobry kawalek spoleczenstwa chyba trafiam ![]() No i co do tego gadania, jest jeszcze druga strona medalu. Powinno byc jako pytanie nr 5. ![]() ![]() Sa ludzie, ktorzy zachowuja sie tak wlasnie zeby o nich mowiono. Zeby zaszokowac zachowaniem, strojem, pogladami itd Tak jak lubie i akceptuje rozne innosci, to mam alergie na pozerow, ktorzy zrobia wszytsko, zeby tylko ludzie gadali, niewazne czy to o ich czerwonych wlosach, czy o pogladach na kare smierci... Tacy to nawet hobby wybieraja sobie z premedytacja a nie kierujac sie zainteresowaniami. Zeby tylko ludzi zadziwic ![]() OBGADALAM ![]() ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ja zaznaczyłam odpowiedź czwartą.
potrafię wyrazić swoje zdanie i je obronić, nie interesuje mnie, co ktoś o mnie myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale tego chyba nie można podciągnąć pod plotkowanie, o którym mowa w wątku.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.