![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Donatan & Cleo-My słowianie
Hey, niewątpliwie hitem ostatnio jest piosenka My słowianie, na yt ma już prawie 29mln. wyświetleń, piosenka jest fajna, super połączenie folku i hip hopu. Teledysk też super, jak myślicie skąd się zrobił taki szum wokół tej piosenki? Tekst piosenki również daje do myślenia opowiada o tym że słowianki są piękne a nie żeby się daleko oglądać za jakąś divą muzyki lub coś tam.
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Donatan & Cleo-My słowianie
Słyszę ją radiu od pewnego czasu bardo dużo. Dla mnie piosenka w rodzaju rytmicznych gangsta rapowych „shejk dad ass” .No i obowiązkowo teledysk z wdzięczącymi się lalami , a to laska w łózku z raperem, a to kobieta schyla się zamiatając i zbliżenie na dekolt
![]() ![]() Szkoda że do nas do przeszło bo te raperskie teledyski to jest bardzo przedmiotowy sposób ukazywania kobiet,maja się wieszak na raperze obowiązkowo być młode i pokazywać ciało No i muzyka jest typowo „czarna” wiec gdzie tu słowianie ![]() Choć wpada w ucho no i ten tekst 'budujący ' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Podobno o gustach się nie dyskutuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Miałam niebywałą przyjemność obejrzeć teledysk i posłuchać tesktu, i jeśli to "dobre bo polskie" w przypadku Polek obiera się na:
- cyckach, cyckach, cyckach (teledysk i cały sens tekstu. "Takie z tych Polek niezłe dżagi z wywalonym biustem".), - fajnym materiale na żony (coś tam było w tekście u szukaniu idealnych żon u nas. No bo po co innego kobiety po ziemi chodzą - żeby po przejściowym okresie dzieciństwa w końcu dobrymi żonami zostać. Najlepiej dla obcokrajowców, niech przyjeżdżają i przebierają w towarze.), to ja dziękuję... A dajcie spokój. Tekst denny, teledysk żenujący, muzyka - ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dla mnie jest to bardzo kiepski numer hip-hopowy. Jestem fanką tego rodzaju muzyki i nawet w polskim hip-hopie można odnaleźć muzyczne perełki. Ten utwór jest słaby w mojej opinii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie przeprowadzona interpretacja tego jakże skomplikowanego i wieloznacznego tekstu ![]() dobre bo polskie, tak, co tam takiego dobrego jest poza cyckami? ;> ja się nie utożsamiam z taką 'polskością'. ,,,,,,,,,,,,,,,,,- proszę, używaj do woli.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A mnie się podoba
![]() Takie oburzenie na cycki w teledysku, ale kto nie lubi sobie popatrzeć na ładną kobietę. Ja tam lubię ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Jestem neandertalem ale mi się PODOBA.
nie słucham takiej muzyki ale te dziewczyny są piękne piękne i jeszcze raz piękne. Te rumiane policzki, te buźki, duże oczka, pełne piersi i warkocze - no kurcze to jednak jest takie ładne i te suknie kolorowe. Mi się bardzo podoba. A cycki były są i będą, jeśli ktoś uważa że cycki to wyraz amerykanizacji i komercjalizacji muzyki, to się tylko ośmiesza. Cycki sprzedawały się już w jaskini Lascaux ![]() Co do piosenki - nie znam się, nie moje rytmy, w stylu hopsa hopsa zjadłam klopsa, rytmiczna owszem, fajnie że mówią o czymś naszym, o jakiejś tam kolorowej narodowej dumie, o wódce i o pięknych kobietach a nie o nienawiści do homoseksualistów (bo niestety "patrioci" często tak mają ![]() ![]() są seksowne młode dziewuszki smaczne i niesmaczne, cleo i donatan - coś co jest miłe dla mojego oka, coś powyżej - niezbyt ![]() http://i1.ytimg.com/vi/rpbccx8HF0M/maxresdefault.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jeżu, jakie znowu oburzenie
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Myśle " że ładne fajnie sobie popatrzyć " nie obejmuje całości tego teledysku
![]() Trudno żeby na teledysku którym sa kobiety nie bylo widocznego biustu w końcu to cześc ciała Niech i maja dekolty, To nie biusty są oburzające Tylko to że tutaj są bezosobowe lale pokazane jako zabawki ,do popatrzenia do zabawy i do posprzątania :/ co tam widzimy ; -jedna kobieta w łozku z raperem - tipsiary rodem z podmiejskiej dyskoteki -przychodzi jakaś lasencja juz wyprawiona przebiera je ( niby jest strój ludowy ale chodzi o gorset żeby kreska była , kamera prawie nurkuje w dekolt) - pokazuje im jak wykonywac prace domowe - urabianie masła, zamiatanie -prace domowe stworzone dla kobiet bo wtedy wyglądają jeszcze bardziej seksi ![]() -wymowna mimika przy ubijaniu masła polewanie się śmietana itp ![]() -siedzi jakies jury i wystawia im oceny Czy to nie jest seksisitowskie ? Ładne młode i chętne i wydekoltowane siedzą w chacie,szopie i robia znaczące miny Cytat:
Mnie to sie jakos dziwne widzi że piosenka o słowianach ma rytmikę i przakaz teldysku rodem z ghetta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te tipsiary są tylko dla kontrastu i natychmiast zamieniają się w ''słowiańskie dziołchy'', które (tak na marginesie) są bardzo ładne, a taka blondynka to już w ogóle przepiękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pharrel i jego blurred lines z modelkami pięknymi - seksizm jak nic 50 cent i jego mokre fotki - co jak nie seksizm my słowianie - seksizm who caaaaaaaaaaaaaaaaareeeeee eeeeees? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- ps nie wiem, może jestem ślepa, ale nie widzę tu ani jednego cycka w tle ani jednego ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- I teraz UWAGA NAGOŚĆ Teledyski gdzie są piękne i roznegliżowane kobiety niestety często są seksistowskie, wręcz zawsze. Choćby te blurred lines, spójrzmy http://64eiffel19.files.wordpress.co...n-e2808f-4.jpg http://cdn-static.hiphoplead.com/wp-...on-620x377.jpg http://www.link2party.com/nl/userfil...rred_Lines.jpg http://www.pagesdigital.com/wp-conte...rred-Lines.png babeczki cudek miodek jak je bozia stworzyła - a o czym jest piosenka? trzeba doczytać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
to że takie teldyski powstaja to nei znaczy że należy sie na nich wzorować i je kopiowac .Możnato zrobić tak tak ze są pokazane jako piękne i jednoczesnie z szacunkiem
Tak samo jak mo samo jak mozna odpowiadać wypoowiadac bez zlośliwości i przekąsu ![]() widizlas pocztąk teledysku w ogóle ? ![]() ![]() btw na il lat one wam wyglądają na tych zdjeciach ? Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-22 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A ty rozumiesz ten motyw w teledysku w ogóle xD?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
na przekór do celu
|
Ja myślałam, że pokazanie tych tipsiar to jasny zabieg z oczywistym celem, one miały tam przeszkadzać, nie pasować, zniechęcać itp.
Coś jak pokazanie brzydkiego kaczątka, zanim stało się łabędziem ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2013-12-23 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Cycki są wszędzie, nie da się tego uniknąć, wiadomo że nagość, seksualność człowieka są dźwignią showbiznesu. Są jeszcze bardziej seksistowskie teledyski niż ten, "zapoznajcie się ze słowem ironia" , "jeżeli cierpisz na uwiądz starczy nie oglądaj tego teledysku"
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- [QUOTE=olenkasz;44261878]świetnie przeprowadzona interpretacja tego jakże skomplikowanego i wieloznacznego tekstu ![]() dobre bo polskie, tak, co tam takiego dobrego jest poza cyckami? ;> ja się nie utożsamiam z taką 'polskością'. Ja mam swoje zdanie na temat tej piosenki, co osobowość to inne gusta, nie spodobała mmi się ta piosenka z powodu cycków, ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
bardzo płtka interpretacja - chyba nie zastosowalś się do zaleceń słowa sarkazm - świetnie by bylo, gdyby polska tak była sprzedawana za granicą - połaczenie tradycji z nowoczesnością i jednocześnie dystansem do siebie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że tyle w nich cycków. co do piosenki donatana... Tekst denny, ale piosenka jest chwytliwa i lubię jej słuchać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Słaba to produkcja jest niestety.
Czapy też słabe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
piosenka może nie jest najwyższych lotów, ale wpada w ucho, ja ją bardzo lubie
![]() teledysk...ok, są piersi, nawet dużo, ale jakoś mnie nie zniesmacza i w przeciwienstwie do wielu innych produkcji, zwłaszcza zagranicznych, mi jako kobiecie ogląda sie go przyjemnie i nie jest wulgarny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
nieoficjalna wersja blurred lines (nie wiem czy dobrze to pisze) gdzie latają kompletnie gołe panienki, albo zagraniczne hiphopowe piosenki gdzie murzynki trzęsą posladkami na zbliżeniu, w stringach, które nie zakrywaja praktycznie nic. to jest dla mnie wulgarne, nie duże dekolty..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
wiadomo, każdy z nas ma inną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Dla mnie blurred lines są śliczne
![]() ale masz rację 50 centy itp dla mnie są bardzo wulgarne. aaa ta cała luxuria w teledysku jest po prostu mocno erotyczna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam tą piosnkę i teledysk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Piosenka ogólnie średnia choć wpadająca w ucho, a sam teledysk jest zrobiony całkiem ze smakiem, bardzo ładne głębokie dekolty, wiele lepiej to wygląda niż murzynki trzęsące wszystkim co mają
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
utworek pokazuje mentalność coponiektórych młodych ludzi dla których się liczy tylko lans bauns i dupcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.