Praca w sklepie Diverse - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-11, 14:58   #1
panna_nikttt
Raczkowanie

Praca w sklepie Diverse

Witam Was serdecznie
Jest to mój pierwszy post na forum ponieważ do tej pory tylko je podczytywałam a teraz spotkała mnie sytuacja w której chcę się Was poradzić

Otóż miesiąc temu roznosiłam CV w centrum handlowym ale nikt nie oddzwaniał więc uznałam, że trudno nie udało się.

Dzisiaj dzwoniła do mnie pani ze sklepu Diverse czy jestem nadal zainteresowana pracą bo jeśli tak to zaprasza mnie na 5 godzin próbnych.
Bardzo się ucieszyłam więc się zgodziłam na to.

I teraz się zastanawiam jak to będzie bo słyszałam o wielu sytuacjach gdzie takie 'godziny próbne' były zwykłym wykorzystywaniem.

Dodatkowo tez Pani powiedziała, że chodzi o to jak sobie radze z klientami czy się ich nie boję itd. A niestety nie mam żadnego doświadczenia...
Nigdy też nie podpisywałam żadnej umowy o pracę i szczerze trochę mnie to przeraża.
Bardzo Was proszę o jakieś rady, opinie i z góry dziękuję

Edytowane przez panna_nikttt
Czas edycji: 2012-07-11 o 15:01
panna_nikttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-11, 21:44   #2
panna_nikttt
Raczkowanie

Dot.: Praca w sklepie Diverse

Nikt nie pomoże... ?
panna_nikttt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 00:03   #3
nellady
Zakorzenienie

jak dla mnie 5 godzin to zdecydowanie za dużo mogłabym iść na godzinkę dwie to już naprawdę góra, ale 5 podchodzi mi pod wykorzystywanie

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 10:15   #4
blueania
Zakorzenienie

Szczerze nie polecam pracyw tym sklepie. Kilka lat temu zostałam zaproszona na dzien probny i chyba było to najdluzsze 12 godzin w moim zyciu (tak,tak stałam tam caaaly dzien). Nawet gdy sklep jest pusty ciagle musisz cos robic. Głównie ukladac wciaz te same ubrania,poprawiac wieszaki. Masakra. Zaluje,ze nie ucieklam stamtad po godzinie
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:10   #5
TOMORROW
Zakorzenienie

zgódź się, ale powiedz, że najpierw chcesz zobaczyć umowę ( w tym wypadku zlecenie) i ją podpisać
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 11:26   #6
201604181004
Konto usunięte

Jak byłam na próbnych w różnych sklepach to raz dostałam wypłatę za wypracowane godziny za pokwitowaniem, drugim razem problemu nie było bo mnie przyjęli i dopisali mi to do godzin w grafiku ;p więc nie wiem pogadaj na miejscu jak jest.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-12, 12:20   #7
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nellady Pokaż wiadomość
jak dla mnie 5 godzin to zdecydowanie za dużo mogłabym iść na godzinkę dwie to już naprawdę góra, ale 5 podchodzi mi pod wykorzystywanie
ale coz za glupote sie placi np ja w pewnej drogerii w tym roku przepracowalam za friko 2 dni- jeden prawie 12h a drugi 8h... bo oczywiscie kierowniczka, zastepca kierowniczki i inni musza zobaczyc jak pracuje szkolenia zero, od razu masz towar rozkladaj, rob cenki, doradzaj ludziom ze taka bylam zamulona ze sie nie sczailam co jest grane... i to ktoras moja praca juz miala byc, oczywiscie po weekendzie zadzwonimy powiedziec na ktora masz przyjsc w poniedzialek.... taaa.... nie zadzwonili a od nowego tygodnia kolejne dziewczyny tak wykorzystywali

takze uwazajcie- jak ktos ma zobaczyc jak pracujesz to wystarczy mu godzina-dwie a nie cala zmiana, bez przesady ale ja to wiem, po swojej glupocie- ze jak osiol zaiwanialam 2 dni za darmo, do tego regaly im pomylam nawet
do dzis jestem wsciekla na siebie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-12, 12:23   #8
nellady
Zakorzenienie

na drugi raz będziesz mądrzejsza

Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku,
bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze, niż spokój!
Na kolanach, po kamieniach, póki tylko jest sens.
nellady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 17:28   #9
inri
Przyczajenie

poczytajcie sobie też tutaj http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠pl/opinie_czytaj,12186 tam napisałam więcej o mojej przygodzie z tym sklepem..
inri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości