|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dieta dla nastolatki.
Witam.
![]() Mam prawie 15lat. Chcę schudnąć 4kg... w czasie max 1,5 mies. Jaka dieta będzie dla mnie odpowiednia? Chodzi mi o max ilośc kalorii. Co myślicie o 1300-1400 kcal? Dodam też tyle, że w czasie tej dietki będe troche ćwiczyła ![]() ![]() Edytowane przez Alisse Czas edycji: 2009-08-22 o 00:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta dla nastolatki.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Uważam, że liczenie kalorii nie będzie zbyt efektywne. Powinnaś zwracać większą uwagę na skład produktów, które jesz. Chodzi o to abyś dostarczała organizmowi odpowiednią ilość składników mineralnych. Inaczej może się to skończyć niedoborem witamin i aminokwasów, w konsekwencji wypadaniem włosów, problemami z cerą i paznokciami. Radzę zasięgnąć opinii dlekarza lub dietetyka. Życzę powodzenia w osiągnięciu celu. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
nie lepiej stosować dietę MŻ-WR?
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dużo się ruszasz, więc myślę, że spokojnie możesz nawet więcej, tylko koniecznie zwróć uwagę w jakiej postaci te kalorie są dostarczane
![]() Chodzi o to, żebyś tak jak pisze Megan, dostarczyła swojemu organizmowi wszystko co niezbędne, ale nie dostarczała nic co wnosi same kalorie bez żadnych wartości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aktualnie codziennie jadam jakieś 4 posiłki. Rano ciemna bułeczka z ziarnami, z białym serkiem kanapkowym lub pomidorkiem, za jakieś 3-3,5h obiad.. tu róznie. później jakiś owoc, np nektarynka i na kolacje przeważnie jadam jogurt (100kcal) z otrębami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym - proponuję na tą bułeczkę nie albo serek albo pomidorek tylko jedno i drugie. A najlepiej zastąp ten serek nornalnym twarogiem - możesz go rozgnieść z jogurtem naturalnym (zamiast śmietany) i wkroić koperek, rzodkiewkę itp. A jak nie masz czasu to po prostu serek wiejski albo grani. A jak masz więcej czasu to zamiast kanapki proponuję urozmaicenie - np. owsiankę - z owocami, z orzechami i z czym jeszcze lubisz ![]() ![]() Poza tym ten jogurt z kolacji przerzuciłabym na drugie śniadanie, oczywiście naturalny, nie owocowy ![]() A na kolację zamiast jogurtu - kawałek mięska albo ryby z jakimś warzywkiem ![]() ![]() I wtedy będą rzeczywiście 4 posiłki, bo ta nektarynka to posiłkiem nie jest, raczej przegryzką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w technikum zywieniowym ![]() ![]() Napisalas co mniej wiecej spożywasz, aktualnie wciagu dnia ,nie wiem jak wyglada obiad ale wydaje mi sie ze jest tu mniej niz 1300-1400kcal ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Ale wieczorkiem tym sie zajme bo zaraz pedze na rowerek (tez sie odchudzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak jak napisałam to jem od niedawna. Od jakiś 2-3 tygodni. Wcześniej wcinałam dużo słodyczy i fast foodów. Obiady jem zazwyczaj obfite, np. ziemniaki, sos koperkowy, filet z dorsza, warzywa na patelni. Lub pierś z kurczaka, ziemniaki, fasolka zielona. nieraz jakaś zupka albo naleśniki.. naprawdę różnie. ale tak na oko moj obiad ma zawsze ok 500-600kcal. Cytat:
![]() Te bułki, które jadam wydaja mi się "prawdziwe" pełnoziarniste. Nie ma kilka ziarenek tylko cała bułeczka jest w ziarnach (sezam, siemie lniane, troche slonecznika i jakies tam inne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dodaję zdj mojej figurki, bo pewnie myślicie, że wymyślam z tym tłuszczem na brzuchu ;P
Brzuch jest okropny. Nogi wydają mi się całkiem OK. Jak myślicie, mam szansę na płaski brzuszek i ładne wciecie w talii? edit: Data zła, zdjęcia byly robione dzisiaj ![]() Edytowane przez Alisse Czas edycji: 2010-03-28 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
wg mnie masz całkiem fajny brzusioo
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No kurza stopa nie wiem czy ci cos pomoge boje sie ze tylko ci namieszam
![]() PPM-podstawowa przemiana materi-obejmuje wszystkie wydadki energetyczne niezbedne do podtrzymania funkcji zyciowych czlowieka bedacego w calkowitym spoczynku. Upraszczajac oznacza to ile twoj organizm potrzebuje energi gdy np caly dzien sobie lezysz. Twoj organizm w stanie calkowitego spoczynku spala 1144kcal. Ale podkreslam tyle spala organizm gdy jestes w stanie spoczynku. Gdy siedzisz , chodzisz , czytasz , ogladasz tv wtedy wiecej o wiele wiecej. BOZE napewno ci pogmatfalam ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- OJ OJ mam jeszcze tabele. Ktora ukazuje ile organizmowi w twoim wieku i o twojej wadze przy umiarkowanej aktywnosci nalezy dostarczyc kalori. jest to 2350!!!! dOKLADNIE jesli wierzyc tej ksiazce. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- O DZIZYS!!! Jakie nogi !! Super!! I ogólnie ładna figura. Naprawde gdybyś maila jakieś sadło ![]() ![]() ![]() ![]() Cwicz podrostu mięśnie brzucha ,dalej zdrowo sie odżywiaj , więcej sportu na pewno trochę schudniesz!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, odżywiam się zdrowiej od 3tyg, schudłam 1kg... dodam jeszcze tyle, że w weekendy raczej zdrowo sie nie odżywiałam, bo w weekendy codziennie był grill i wtedy jedzenia sobie nie żałowałam ![]() Ruchu miałam tak średnio, bo w wakacje raczej nie mam co robić. A propo mojej figury to bardzo dziękuję że mi tak komplementujesz ![]() ![]() Dziękuję za pomoc ![]() OK, czyli - kalorii nie liczę, jem zdrowo, posiłki co 3 godzinki, dużo ćwicze. Mam nadzieje, że efekty będą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze uważam że wcale nie masz dużego brzucha i to na pewno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem wystarczy robić brzuszki ![]() ![]() ![]() ![]() I zdrowe odżywianie jest najważniejsze ![]() ![]() Powodzenia życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Spróbuj i daj znać za jakiś tydzień czy są rezultaty ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mam tyle lat co Ty i ten sam problem..
Zaczynam od jutra i zdrowe odżywianie i więcej ruchu!! A że się tak wtrącę: hula hop daje efekty. Ja kiedyś kręciłam dziennie około 20 minut do tego 8 min abs, a jaki potem był brzusio... ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
witam
![]() ja tez zaczełam i stosuje dietę tzn. nie łączenie...tzn np na obiad mieso i pomidory bez zieminiakow...chleb z maslem... i duzo roznych ;-) tak da sie schudnac + ruch oczywiscie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
mam radę spróbuj jak ja nie jeść słodyczy i kolacji a na obiad jedną porcje bez dokładek u mnie to i 2 h jazdy na rolkach tygodniowo + jakieś spacerki i trochę biegania dały efekt prawie 4-5 kg w 3 tygodnie
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
jak chcesz miec plaski brzuszek to się lepiej zabierz za cwiczenia i odstaw slodycze i inne paskudy organizmowe i bedzie dobrze
uwazj co jesz czyli jedz zdrowo - ale moim zdaniem nie masz powodow zeby ograniczac kalorie, jedz normalnie i cwicz a zoabczysz ze brzusi sie zrobi plaski i zgrabny a co najwazniejszze wycwiczony
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej! Tak samo jak wy chciałabym zrzucić trochę kg. Mam 150 cm wzrostu i ważę 48. Inni mówią mi, że nie mam nadwagi. Mam jednak wielki brzuch i grube nogi. Proponujecie mi jakieś ćwiczenia?
Codziennie robię około 120 'półbrzuszków'. Staram się dobrze odżywiać. Wiem, że może jestem za mała na odchudzanie (6 klasa). Niech to będzie 'styl życia' ![]() Koleżanki mówią mi, że jestem gruba, że mam grube nogi. Wkurza mnie moje ciało i chcę coś z tym zrobić. Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
♥
|
Kara jestes za młoda na jakąkolwiek diete odchudzajaca. w twoim wieku to przede wszystkich nie jesc słodyczy, fast foodów i tłustych potraw.
Postaw na sport. nie wiem co lubisz, moze rower , biegi ? nie rób tyle brzuszków wystarczy 3x20 powtórzeń półbrzuszków - ogolnie brzuch ćwiczy pod czas innych ćwiczen wiec nie trzeba go jakos szczególnie ćwiczyc a to czy bedzie płaski czy nie zalezy od odzywiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Hehe tak czytam ten mój wątek i chce mi sie śmiać...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.