Dieta dla nastolatki. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-22, 00:35   #1
Alisse
Raczkowanie

Dieta dla nastolatki.

Witam.
Mam prawie 15lat. Chcę schudnąć 4kg... w czasie max 1,5 mies. Jaka dieta będzie dla mnie odpowiednia? Chodzi mi o max ilośc kalorii. Co myślicie o 1300-1400 kcal?
Dodam też tyle, że w czasie tej dietki będe troche ćwiczyła - czyt - codziennie 5 km marszu, 30-40min na rowerku stacjonarnym, 10-20 min hula hop. W szkole wf codziennie

Edytowane przez Alisse
Czas edycji: 2009-08-22 o 00:37
Alisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 00:41   #2
Oldziunia
Rozeznanie

Dot.: Dieta dla nastolatki.

Cytat:
Napisane przez Alisse Pokaż wiadomość
Witam.
Mam prawie 15lat. Chcę schudnąć 4kg... w czasie max 1,5 mies. Jaka dieta będzie dla mnie odpowiednia? Chodzi mi o max ilośc kalorii. Co myślicie o 1300-1400 kcal?
Dodam też tyle, że w czasie tej dietki będe troche ćwiczyła - czyt - codziennie 5 km marszu, 30-40min na rowerku stacjonarnym, 10-20 min hula hop. W szkole wf codziennie
ja tam sie nie znam tak profesjonalnie, ale moim zdaniem przy takich cwiczeniach jakie planujesz to 1500-1600kcal spokojnie 1,5 miesiaca to okolo 6 tygodni. a taka dozwolona norma to 1 kg w tydzien. Ty mozesz pozwolic sobie na niepelne kilo na tydzien, wiec tym bardziej Ci sie uda powodzenia zycze

Oldziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 08:38   #3
Megan19
Rozeznanie

Uważam, że liczenie kalorii nie będzie zbyt efektywne. Powinnaś zwracać większą uwagę na skład produktów, które jesz. Chodzi o to abyś dostarczała organizmowi odpowiednią ilość składników mineralnych. Inaczej może się to skończyć niedoborem witamin i aminokwasów, w konsekwencji wypadaniem włosów, problemami z cerą i paznokciami. Radzę zasięgnąć opinii dlekarza lub dietetyka. Życzę powodzenia w osiągnięciu celu. Pozdrawiam.
Stary 2009-08-22, 08:59   #4
Monx
Rozeznanie

nie lepiej stosować dietę MŻ-WR?

UX designer

Monx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 12:35   #5
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Megan19 Pokaż wiadomość
Uważam, że liczenie kalorii nie będzie zbyt efektywne. Powinnaś zwracać większą uwagę na skład produktów, które jesz. Chodzi o to abyś dostarczała organizmowi odpowiednią ilość składników mineralnych. Inaczej może się to skończyć niedoborem witamin i aminokwasów, w konsekwencji wypadaniem włosów, problemami z cerą i paznokciami. Radzę zasięgnąć opinii dlekarza lub dietetyka. Życzę powodzenia w osiągnięciu celu. Pozdrawiam.
Oj wiem wiem... zwracam uwagę na skład produktów, które jem. Lecz chciałam wiedzieć ile mogę zjeść kalorii najwiecej... zawsze licze sobie tak na oko. czyli 1500kcal może być?
Stary 2009-08-22, 13:50   #6
mara30
Zadomowienie

Dużo się ruszasz, więc myślę, że spokojnie możesz nawet więcej, tylko koniecznie zwróć uwagę w jakiej postaci te kalorie są dostarczane Czyli chude mięsko (najlepiej gotowane albo pieczone), jajka, twarożek, chleb pełnoziarnisty (ale nie barwiony na brązowo, tylko taki naprawdę z mąki razowej i z ziarnami), świeże warzywa, owoce - ale nie za dużo. Absolutnie zero słodkich napojów, chipsów, ciasta itepe. Jak ryż to tylko brązowy i nie za dużo, jak sos do sałatki - to absolutnie nie gotowy, tylko własnej roboty - np. vinegret albo jogurtowy.
Chodzi o to, żebyś tak jak pisze Megan, dostarczyła swojemu organizmowi wszystko co niezbędne, ale nie dostarczała nic co wnosi same kalorie bez żadnych wartości
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 14:06   #7
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Dużo się ruszasz, więc myślę, że spokojnie możesz nawet więcej, tylko koniecznie zwróć uwagę w jakiej postaci te kalorie są dostarczane Czyli chude mięsko (najlepiej gotowane albo pieczone), jajka, twarożek, chleb pełnoziarnisty (ale nie barwiony na brązowo, tylko taki naprawdę z mąki razowej i z ziarnami), świeże warzywa, owoce - ale nie za dużo. Absolutnie zero słodkich napojów, chipsów, ciasta itepe. Jak ryż to tylko brązowy i nie za dużo, jak sos do sałatki - to absolutnie nie gotowy, tylko własnej roboty - np. vinegret albo jogurtowy.
Chodzi o to, żebyś tak jak pisze Megan, dostarczyła swojemu organizmowi wszystko co niezbędne, ale nie dostarczała nic co wnosi same kalorie bez żadnych wartości
Dziękuję bardzo kochana

Aktualnie codziennie jadam jakieś 4 posiłki. Rano ciemna bułeczka z ziarnami, z białym serkiem kanapkowym lub pomidorkiem, za jakieś 3-3,5h obiad.. tu róznie. później jakiś owoc, np nektarynka i na kolacje przeważnie jadam jogurt (100kcal) z otrębami moze byc?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 14:22   #8
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję bardzo kochana

Aktualnie codziennie jadam jakieś 4 posiłki. Rano ciemna bułeczka z ziarnami, z białym serkiem kanapkowym lub pomidorkiem, za jakieś 3-3,5h obiad.. tu róznie. później jakiś owoc, np nektarynka i na kolacje przeważnie jadam jogurt (100kcal) z otrębami moze byc?
Eh, te ciemne bułeczki nie wiem jakie Ty jadasz, ale często są tylko barwione na ciemno i wrzucone parę ziarenek przyjrzyj się jej i ewentualnie zastąp ją np. grahamką, albo zwykłym razowcem.
Poza tym - proponuję na tą bułeczkę nie albo serek albo pomidorek tylko jedno i drugie. A najlepiej zastąp ten serek nornalnym twarogiem - możesz go rozgnieść z jogurtem naturalnym (zamiast śmietany) i wkroić koperek, rzodkiewkę itp. A jak nie masz czasu to po prostu serek wiejski albo grani.
A jak masz więcej czasu to zamiast kanapki proponuję urozmaicenie - np. owsiankę - z owocami, z orzechami i z czym jeszcze lubisz , albo placuszki owsiane (właśnie dzisiaj testowałam przepis z innego wątku - pycha tutaj jest: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=88
Poza tym ten jogurt z kolacji przerzuciłabym na drugie śniadanie, oczywiście naturalny, nie owocowy
A na kolację zamiast jogurtu - kawałek mięska albo ryby z jakimś warzywkiem albo jajecznica, albo jajko w jakiejś innej postaci - np. sałatka z makrelą
I wtedy będą rzeczywiście 4 posiłki, bo ta nektarynka to posiłkiem nie jest, raczej przegryzką
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 14:47   #9
Malczi
Raczkowanie

Cytat:
Witam.

Jestem w technikum zywieniowym jesli chcesz to podaj wzrost i wage oblicze ci ile przy twoich wymiarach powinnas sporzywac kcal dziennie. Chyba nawet jmam tabelke jakas. Jesli chcesz schudnąć to bedziesz musiała spożywać ok 1ookcal mniej. wiadomo ze to taka metoda pi razy oko, ale mniej wiecej bd wiedziec.

Napisalas co mniej wiecej spożywasz, aktualnie wciagu dnia ,nie wiem jak wyglada obiad ale wydaje mi sie ze jest tu mniej niz 1300-1400kcal

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Ale wieczorkiem tym sie zajme bo zaraz pedze na rowerek (tez sie odchudzam:ehe m:
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 15:23   #10
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość
Jestem w technikum zywieniowym jesli chcesz to podaj wzrost i wage oblicze ci ile przy twoich wymiarach powinnas sporzywac kcal dziennie. Chyba nawet jmam tabelke jakas. Jesli chcesz schudnąć to bedziesz musiała spożywać ok 1ookcal mniej. wiadomo ze to taka metoda pi razy oko, ale mniej wiecej bd wiedziec.

Napisalas co mniej wiecej spożywasz, aktualnie wciagu dnia ,nie wiem jak wyglada obiad ale wydaje mi sie ze jest tu mniej niz 1300-1400kcal

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Ale wieczorkiem tym sie zajme bo zaraz pedze na rowerek (tez sie odchudzam:ehe m:
Mam 163 cm i 53kg. Niby idealnie, ale moja figurka nie jest wcale taka idealna (spory brzuszek) i dlatego chciałabym zrzucić parę kg.

Tak jak napisałam to jem od niedawna. Od jakiś 2-3 tygodni. Wcześniej wcinałam dużo słodyczy i fast foodów.
Obiady jem zazwyczaj obfite, np. ziemniaki, sos koperkowy, filet z dorsza, warzywa na patelni. Lub pierś z kurczaka, ziemniaki, fasolka zielona. nieraz jakaś zupka albo naleśniki.. naprawdę różnie. ale tak na oko moj obiad ma zawsze ok 500-600kcal.

Cytat:
Eh, te ciemne bułeczki nie wiem jakie Ty jadasz, ale często są tylko barwione na ciemno i wrzucone parę ziarenek przyjrzyj się jej i ewentualnie zastąp ją np. grahamką, albo zwykłym razowcem.
Poza tym - proponuję na tą bułeczkę nie albo serek albo pomidorek tylko jedno i drugie. A najlepiej zastąp ten serek nornalnym twarogiem - możesz go rozgnieść z jogurtem naturalnym (zamiast śmietany) i wkroić koperek, rzodkiewkę itp. A jak nie masz czasu to po prostu serek wiejski albo grani.
A jak masz więcej czasu to zamiast kanapki proponuję urozmaicenie - np. owsiankę - z owocami, z orzechami i z czym jeszcze lubisz , albo placuszki owsiane (właśnie dzisiaj testowałam przepis z innego wątku - pycha tutaj jest: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...0&postco unt=88
Poza tym ten jogurt z kolacji przerzuciłabym na drugie śniadanie, oczywiście naturalny, nie owocowy
A na kolację zamiast jogurtu - kawałek mięska albo ryby z jakimś warzywkiem albo jajecznica, albo jajko w jakiejś innej postaci - np. sałatka z makrelą
I wtedy będą rzeczywiście 4 posiłki, bo ta nektarynka to posiłkiem nie jest, raczej przegryzką
Dziękuję bardzo za rady
Te bułki, które jadam wydaja mi się "prawdziwe" pełnoziarniste. Nie ma kilka ziarenek tylko cała bułeczka jest w ziarnach (sezam, siemie lniane, troche slonecznika i jakies tam inne )
Stary 2009-08-22, 19:02   #11
Alisse
Raczkowanie

Dodaję zdj mojej figurki, bo pewnie myślicie, że wymyślam z tym tłuszczem na brzuchu ;P

Brzuch jest okropny. Nogi wydają mi się całkiem OK.
Jak myślicie, mam szansę na płaski brzuszek i ładne wciecie w talii?

edit: Data zła, zdjęcia byly robione dzisiaj

Edytowane przez Alisse
Czas edycji: 2010-03-28 o 13:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 19:07   #12
Vacuous
Rozeznanie

wg mnie masz całkiem fajny brzusioo
Stary 2009-08-22, 19:12   #13
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vacuous Pokaż wiadomość
wg mnie masz całkiem fajny brzusioo
Dziękuję , niestety mnie on nie zadowala
Stary 2009-08-22, 19:30   #14
Malczi
Raczkowanie

No kurza stopa nie wiem czy ci cos pomoge boje sie ze tylko ci namieszam

PPM-podstawowa przemiana materi-obejmuje wszystkie wydadki energetyczne niezbedne do podtrzymania funkcji zyciowych czlowieka bedacego w calkowitym spoczynku. Upraszczajac oznacza to ile twoj organizm potrzebuje energi gdy np caly dzien sobie lezysz.
Twoj organizm w stanie calkowitego spoczynku spala 1144kcal.
Ale podkreslam tyle spala organizm gdy jestes w stanie spoczynku. Gdy siedzisz , chodzisz , czytasz , ogladasz tv wtedy wiecej o wiele wiecej.

BOZE napewno ci pogmatfalam powiedzialas ze od 3 tygo starasz sie zdrowo odzywiac , a udalo ci sie w tym czsie cos schudnac

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

OJ OJ mam jeszcze tabele. Ktora ukazuje ile organizmowi w twoim wieku i o twojej wadze przy umiarkowanej aktywnosci nalezy dostarczyc kalori. jest to 2350!!!! dOKLADNIE jesli wierzyc tej ksiazce.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

O DZIZYS!!! Jakie nogi !! Super!! I ogólnie ładna figura. Naprawde gdybyś maila jakieś sadło , powiedziałabym ci to bez skrupułów
Cwicz podrostu mięśnie brzucha ,dalej zdrowo sie odżywiaj , więcej sportu na pewno trochę schudniesz!!
Malczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 19:52   #15
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malczi Pokaż wiadomość
No kurza stopa nie wiem czy ci cos pomoge boje sie ze tylko ci namieszam

PPM-podstawowa przemiana materi-obejmuje wszystkie wydadki energetyczne niezbedne do podtrzymania funkcji zyciowych czlowieka bedacego w calkowitym spoczynku. Upraszczajac oznacza to ile twoj organizm potrzebuje energi gdy np caly dzien sobie lezysz.
Twoj organizm w stanie calkowitego spoczynku spala 1144kcal.
Ale podkreslam tyle spala organizm gdy jestes w stanie spoczynku. Gdy siedzisz , chodzisz , czytasz , ogladasz tv wtedy wiecej o wiele wiecej.

BOZE napewno ci pogmatfalam powiedzialas ze od 3 tygo starasz sie zdrowo odzywiac , a udalo ci sie w tym czsie cos schudnac

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

OJ OJ mam jeszcze tabele. Ktora ukazuje ile organizmowi w twoim wieku i o twojej wadze przy umiarkowanej aktywnosci nalezy dostarczyc kalori. jest to 2350!!!! dOKLADNIE jesli wierzyc tej ksiazce.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

O DZIZYS!!! Jakie nogi !! Super!! I ogólnie ładna figura. Naprawde gdybyś maila jakieś sadło , powiedziałabym ci to bez skrupułów
Cwicz podrostu mięśnie brzucha ,dalej zdrowo sie odżywiaj , więcej sportu na pewno trochę schudniesz!!
Nic mi nie pomieszałaś Wszystko rozumiem. Czyli jakbym przeleżała cały dzień w bezruchu mój organizm potrzebowałby te 1144 kcal, a gdy się ruszam, chodze, biegam to potrzebuje wiecej

Tak, odżywiam się zdrowiej od 3tyg, schudłam 1kg... dodam jeszcze tyle, że w weekendy raczej zdrowo sie nie odżywiałam, bo w weekendy codziennie był grill i wtedy jedzenia sobie nie żałowałam Kiełbaski, kurczak, wieprzowina itp. Byłam także na urodzinach i troche słodkości się najadłam. Gdyby nie to to pewnie schudłabym więcej.
Ruchu miałam tak średnio, bo w wakacje raczej nie mam co robić.

A propo mojej figury to bardzo dziękuję że mi tak komplementujesz ale ja jestem perfekcjonistką... i mi się te sadełko bardzo nie podoba i muszę je zrzucić
Dziękuję za pomoc

OK, czyli - kalorii nie liczę, jem zdrowo, posiłki co 3 godzinki, dużo ćwicze. Mam nadzieje, że efekty będą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-22, 23:07   #16
anahia
Raczkowanie

Po pierwsze uważam że wcale nie masz dużego brzucha i to na pewno ja mam o wiele większy i też próbuję go zrzucić ale ciężko mi to idzie dlatego stosuję dietę ONZ i mam nadzieję że to mi pomoże i Tobie też polecam gdyż jest ona dla wszystkich bez względu na wiek
anahia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 12:44   #17
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
Dodaję zdj mojej figurki, bo pewnie myślicie, że wymyślam z tym tłuszczem na brzuchu ;P

http://i30.tinypic.com/2i0yrfc.jpg
http://i26.tinypic.com/okcw0o.jpg
http://i25.tinypic.com/34njxjk.jpg
http://i32.tinypic.com/k4a70l.jpg
http://i28.tinypic.com/3reyx.jpg
http://i31.tinypic.com/29mk5et.jpg

Brzuch jest okropny. Nogi wydają mi się całkiem OK.
Jak myślicie, mam szansę na płaski brzuszek i ładne wciecie w talii?

edit: Data zła, zdjęcia byly robione dzisiaj
[nie wiem, czy nie za późno piszę, jeśli tak, przepraszam za spam]
Moim zdaniem wystarczy robić brzuszki Mam bardzo podobną do twojej budowę Tylko ciut 'masywniejsze' łydki No i 200 brzuszków przy diecie ( m.in. brak mąki) dało całkiem przyzwoity efekt po 3 dniach
I zdrowe odżywianie jest najważniejsze A raz w tyg. chyba nie zaszkodzi jakiś wyskok
Powodzenia życzę
PsilocybeGarden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-23, 17:37   #18
Alisse
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PsilocybeGarden Pokaż wiadomość
[nie wiem, czy nie za późno piszę, jeśli tak, przepraszam za spam]
Moim zdaniem wystarczy robić brzuszki Mam bardzo podobną do twojej budowę Tylko ciut 'masywniejsze' łydki No i 200 brzuszków przy diecie ( m.in. brak mąki) dało całkiem przyzwoity efekt po 3 dniach
I zdrowe odżywianie jest najważniejsze A raz w tyg. chyba nie zaszkodzi jakiś wyskok
Powodzenia życzę
Ojj u mnie brzuszki odpadają nie cierpie ich robic, zdecydowanie wole hula hopa
Stary 2009-08-23, 17:53   #19
PsilocybeGarden
Raczkowanie

Cytat:
Ojj u mnie brzuszki odpadają nie cierpie ich robic, zdecydowanie wole hula hopa
No to też dobre -chyba, bo jak zrobię 5 naraz to jest dobrze xD nie potrafię używać hula hop Ale mam plan, żeby wsypać jakieś ziarenka do środka, żeby było cięższe, wtedy będzie się ponoć lepiej kręciło... I może dłużej -
Spróbuj i daj znać za jakiś tydzień czy są rezultaty Bo chciałabym wiedzieć czy warto się nauczyć Pozdrawiam
PsilocybeGarden jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-24, 18:58   #20
~*~Kejsi~*~
Raczkowanie

Mam tyle lat co Ty i ten sam problem..
Zaczynam od jutra i zdrowe odżywianie i więcej ruchu!!
A że się tak wtrącę: hula hop daje efekty. Ja kiedyś kręciłam dziennie około 20 minut do tego 8 min abs, a jaki potem był brzusio...

~*~Kejsi~*~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 21:46   #21
margolitaa
Przyczajenie

witam
ja tez zaczełam i stosuje dietę tzn. nie łączenie...tzn np na obiad mieso i pomidory bez zieminiakow...chleb z maslem... i duzo roznych ;-) tak da sie schudnac + ruch oczywiscie wczesniej cwiczylam ale jakos przestalam ale dzisiaj znowu zaczelam cwiczyc przy muzyce i biegac.. ;-) mam nadzieje że kazdy osiagnie wage taka jaka pragnie miec
margolitaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 18:18   #22
alex24112
Zadomowienie

mam radę spróbuj jak ja nie jeść słodyczy i kolacji a na obiad jedną porcje bez dokładek u mnie to i 2 h jazdy na rolkach tygodniowo + jakieś spacerki i trochę biegania dały efekt prawie 4-5 kg w 3 tygodnie

Walczę z pcos, nt i io. Walczę o siebie!
alex24112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 14:21   #23
eyo
Zakorzenienie

jak chcesz miec plaski brzuszek to się lepiej zabierz za cwiczenia i odstaw slodycze i inne paskudy organizmowe i bedzie dobrze

uwazj co jesz czyli jedz zdrowo - ale moim zdaniem nie masz powodow zeby ograniczac kalorie, jedz normalnie i cwicz a zoabczysz ze brzusi sie zrobi plaski i zgrabny a co najwazniejszze wycwiczony

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 19:10   #24
Kara566
Przyczajenie

Hej! Tak samo jak wy chciałabym zrzucić trochę kg. Mam 150 cm wzrostu i ważę 48. Inni mówią mi, że nie mam nadwagi. Mam jednak wielki brzuch i grube nogi. Proponujecie mi jakieś ćwiczenia?
Codziennie robię około 120 'półbrzuszków'. Staram się dobrze odżywiać. Wiem, że może jestem za mała na odchudzanie (6 klasa). Niech to będzie 'styl życia'
Koleżanki mówią mi, że jestem gruba, że mam grube nogi. Wkurza mnie moje ciało i chcę coś z tym zrobić. Pomożecie?
Kara566 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 19:26   #25
anniaa

Kara jestes za młoda na jakąkolwiek diete odchudzajaca. w twoim wieku to przede wszystkich nie jesc słodyczy, fast foodów i tłustych potraw.
Postaw na sport. nie wiem co lubisz, moze rower , biegi ? nie rób tyle brzuszków wystarczy 3x20 powtórzeń półbrzuszków - ogolnie brzuch ćwiczy pod czas innych ćwiczen wiec nie trzeba go jakos szczególnie ćwiczyc a to czy bedzie płaski czy nie zalezy od odzywiania

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 22:43   #26
Alisse
Raczkowanie

Hehe tak czytam ten mój wątek i chce mi sie śmiać... ) bo miałam schudnąć 3-4kg, a zamiast tego przybrałam z 1 - 1,5kg masy tłuszczowej ech ta zimowa bezczynnosc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości