|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Siłownie dla kobiet
Cześć Dziewczyny!
Chciałam zapytać co sądzicie o siłowniach tylko dla kobiet? Lepsze czy gorsze od koedukacyjnych? Chodziłyście na taką? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Siłownie dla kobiet
Hej, ja chodze na silownie tylko dla kobiet, ale nie mam porownania z koedukacyjna niestety. Dla mnie jest super, bo na ta koeukacyjna w moim miescie chodzi wiekszosc facetow z mojej pracy i przejmowalam sie tym ze beda mnie widziec taka spocona, czerwona i to mnie powstrzymywalo przed chodzeniem. Wiem ze nie powinnam sie przejmowac bo wszyscy jednakowo poca sie na silowni, ale jednak z kobietami jest inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
z tego co zauważyłam na kobiecych są mniejsze możliwe obciążenia, lżejsze kettlebell'y np. Osobiście lubię te typowo damskie, jakoś lepiej się tam czuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja chodziłam i na jedną, i na drugą. Obecnie pozostaję przy koedukacyjnej, bo dla osób, którym zależy na rzeźbie, sprzęt jest lepszy (większe obciążenia, sztangi etc.). Ale pewnie nie jest to regułą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja wolę siłownię tylko dla kobiet, swobodniej się tam czuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mówcie co chcecie, ale mnie obecność facetów motywuje do intensywnego treningu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Chyba dobrze jeśli można mieć wybór pomiędzy siłownią dla wszystkich a taką tylko dla kobiet.ja lubię siłownie typowo męskie,bo jest na nich odpowiedni dla mnie sprzęt.I chyba wolę jednak ćwiczyć w towarzystwie facetów.Kobiety za dużo gadają zamiast ćwiczyć.A wszystko zależy od indywidualnych preferencji
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Jest tu może jakaś kobietka z Poznania? Szukam towarzyszki na siłownię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Po co Ci towarzyszka? To nie kawiarnia.Idziesz poćwiczyć,a częstoobecność koleżanki bardziej przeszkadza niż pomaga
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Nie szukam towarzyszki do pogadania na siłowni. Jestem zdeterminowana i chcę ćwiczyć. Chodzi o to, że po raz pierwszy tak naprawdę zacznę chodzić regularnie na siłownię i po prostu myślę, że z kimś byłoby mi raźniej i łatwiej zacząć. Dosyć dużo zaczęłam ćwiczyć w domu, ale myślę, że wykupienie karnetu bardziej zmotywowałoby mnie do regularności ćwiczeń i uzyskania wymarzonej sylwetki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
DOMator
|
Ja mam doświadczenia z różnymi siłowniami i jednak swobodniej czuję się na siłowni dla kobiet. Mniej jest tam kobiet, które sprawiają wrażenie, że zależy im bardziej na wyrwaniu faceta, niż na treningu (takich, co w szatni przed treningiem stylizują się kwadrans, a po dwóch godzinach krążenia pomiędzy sprzętami nadal wyglądają nieskazitelnie
![]() Na moją siłkę chodzą kobiety w każdym wieku - od nastolatek, po emerytki. Z racji tego, że poza trenerami nie ma tam facetów, to jest więcej skupienia na treningu, niż na zgrabnych męskich tyłkach ![]() Na siłkach koedukacyjnych nie przeszkadzają mi większe ciężary, bo ciągłe pakowanie bicepsa 2 kg różowym hantlem, to nie dla mnie - wolę bardziej wymagający trening, ale nie lubię zapachu spoconych facetów. Mężczyzna na diecie białkowej ma okropny, kwaśny zapach potu, a jeśli jeszcze nie dba o higienę i zakłada przepocone koszulki na kolejny trening, to robi się z tego masakra ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Elfia4 - no niestety,takie są "uroki" siłowni czy zapach potu itp.Ja raczej na swojej nie widuję zgrabnych męskich tyłków,a raczej zwyczajnych facetów,walczących o lepszą sylwetkę,więc raczej nikt mnie nie dekoncentruje
kiki93 - rozumiem i popieram Twoją determinację.mam nadzieję,że znajdziesz kogoś,kto z Tobą poćwiczy
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie bez dwóch zdań lepsze są siłownie gdzie chodzą zarówno panie jak i panowie. Tak jest po prostu naturalniej. To absolutnie nie krępuje, i facet i kobieta walczą tak samo na treningu... A atmosfera jest jak dla mnie najlepsza w mieszanych grupach. Osobiście nie przepadam za babińcami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
też wolę siłownię tylko dla kobiet. Jakoś tak swobodniej wtedy jest
![]() nie trzeba się martwić, że się wygląda jak mysz po bieganiu na kołowrotku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.