|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwszy raz ;)
Cześć dziewczyny
![]() Postanowiłam samodzielnie nauczyć się nakładać akryl. Poczytałam, poczytałam i oto pierwszy efekt. Czekam na opinię (będę zrównana z ziemią, wiem). Nie mam kasy na kurs, a po przeliczeniu bardziej ekonomiczne wydało mi się kupienie zestawu niż robienie pazurków za każdym razem u stylistki bo robię to tylko na własne potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy raz ;)
całej tej masy 10 x za duuużo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Co do skórek to ja mam z nimi problem i dlatego też są czerwone dookoła. Natomiast lakier jest dlatego że widać spod akrylu że tipsy (przeźroczyste) nie do końca się przykleiły. No i tu pytanie, bo z tym miałam podstawowy problem, klej nie chciał wiązać jak powinien. Jaki jest najlepszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja mam klej od DR z i-nails i jest super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A może źle przykładałaś tego tipsa i się zapowietrzał? Jeżeli masz problem ze skórkami to do dermatologa powinnaś się wybrać, bo nieciekawie wyglądają.
Generalnie efekt kiepski, nie podobają mi się ![]()
Moje skarby: Joasia, Janusz, Justynka ![]() Dukan, start 06. 01. 2012 (89 kg) już było 67,8 i się zmyło. Szukam siły... Mój pazurkowy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863 Edytowane przez zlota jagoda Czas edycji: 2011-03-06 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
po pierwsze jak już wyżej zostało wspomniane... odsuń skórki i najlepiej wytnij je cążkami bo wygląda to wręcz brzydko, potem wystarczy już regularne odsuwanie... dobrze że nie używasz tipsów french tylko próbujesz robić frencha sama...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak czy inaczej dużo pracy jeszcze przed Tobą ![]()
Moje skarby: Joasia, Janusz, Justynka ![]() Dukan, start 06. 01. 2012 (89 kg) już było 67,8 i się zmyło. Szukam siły... Mój pazurkowy wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863 Edytowane przez zlota jagoda Czas edycji: 2011-03-06 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
dzięwczyny wszystko już napisały także bez sensu powtarzać ... - a moje pytanie dotyczy nieco innej aczkolwiek istotnej kwestii ... skoro zdecydowałaś się, ze sama będziesz niszczyć sobie paznokcie ( bo bez dobrego przygotowania teoretycznego i praktycznego niestety ale robisz swoim paznokciom "a kuku "- bynajmniej na początku przygody paznokciowej ) czy wiesz jak o nie zadbać i jak przedłużać aby nie wyhodować sobie np. grzybka ??
moje pytanie nasunęło się po wizycie u mnie takiej właśnie początkującej , która zdecydowała się na kurs ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
skórki brzydkie i pazurki do poprawy
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ze wszystkimi wypowiedziami sie zgadzam, a dodac tylko moge, ze jesli bedziesz chciala miec paznokcie w miare ladne, to bedziesz musiala wlozyc w to tyle staran i pieniedzy tez, ze wcale nie oplaci Ci sie bardziej niz wizyty uu stylistki. Ale probuj, sama z czasem sie przekonasz.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.