![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Garnier "Czysta skora", L'oreal "Pure zone" i Nivea "Young"-którą serię wybrać?
Ostatnio bylam u kosmetyczki na oczyszczaniu cery. Polecila mi ona kilka serii kosmetykow, ktore powinnam teraz uzywac..tylko ze nie wiem na ktora mam sie zdecydowac! Zalecila: Garnier "Czysta skora", L'oreal "Pure zone" i Nivea "Young". Niestety zadnej jeszcze nie uzywalam, dlatego chcialam poprosic o jakies opinie na temat tych kosmetykow! Co polecacie, a co nie?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nie wiem ktore wybrac?!Pomozcie!:)
Ja polecam Loreala Pur Zone,( chodzi mi o tą nową serie isobacter? z kwasem salicylowym) Mam żel głeboko oczyszczający i krem, użwam ich tylko na noc a widze już poprawe cera jest lepiej oczyszczona i dużo gładsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nivea ma ładny zapach i ogólnie kosmetyki fajne, ale mało skuteczne
![]() jeśli chodzi o Garniera to nie przepadam za kosmetykami tej firmy i z tego co wiem też nie są zachwycające. Więc pozostaje tylko L'oreal... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Szczerze powiem,ja bym żadne z tych nie wybrała.Już o niebo lepsza od tych wszystkich razem jest seria AA Young.Osobiście wybrałabym coś aptecznego:LRP,SVR,Avene, są dużo skuteczniejsze,ale niestety troszkę droższe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa indywidualna,poprostu trzeba próbować.Może być i tak,że założycielka tego wątku będzie ogromnie zadowolona z serii Garnier czy Loreal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z doświadczenia też wiem,że w przypadku cery tłustej,ze skłonnością do trądziku lepiej sprawdzają się kosmetyki delikatne niż typowo przeciwtrądzikowe,które bardzo wysuszają cerę,wtedy produkuje ona więcej sebum,powstają wypryski-błędne koło.Mnie dermatolog poradził używać żele,toniki do cery wrażliwej,natomiast kremy mogą być silniejsze.Ważne,aby nie dopuścić do wysuszenia cery.Seria Pure Zone jak i Garnier bardzo wysuszają cerę,Nivea jest dosyć delikatna,ale mnie ona wogóle nie pasuje,nie działa (dawno temu używałam)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
A firma Dermedic?! Wlasnie buszuje po recenzjach kosmetykow..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na dzień dzisiejszy jedynym rozwiązaniem jak dla mnie jest chyba wizyta u dermatologa... Anato widzę że trochę się na tym znasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre kosmetyki mają niezłe,warte polecenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żel jest bardzo fajny ma super konsystencje i choc sie nie pieni dobrze myje i napina buzie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam KWC, wszystkie trzy serie maj recenzje
![]() Uwazaj na Loreala i Garniera, zawieraja alkohol.
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Bedac dzis w sklepie, kupilam zel do twarzy L'oreal PURE ZONE i tonik Dermedic..zobaczymy jak pojdzie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie Garnier jest super. mam tonik czysta skora i rozjasniajacy, krem matujacy i zel gleboko oczyszczajacy z serii czysta skora i jestem z nich bardzo zadowolona. ani nie wysuszaja mi skory ani nie podrazniaja, za to bardzo fajnie oczyszczaja i odswiezaja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
osz kurcze, a ostatnio zastanawiałam się nad Tym tonikiem Nivea i wybrałam jednak garniera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja póki co testuje zel nivea i jestem baaaaaaaaaaaaaardzo zadowolona
buzia odświeżona totalnie. zero pryszczy ;D póki co ok. ale boję się co bedzie jak odstawie go. wszystko wroci? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja uzywam 2 miesiace juz calej serii Garniera Czysta Skora i mam ladna cere
wczesniej uzywalam Nastolatek i rowniez polecam pisalam juz kiedys, ze wedlug mnie wazne jest zeby regularnie i wedlug zalecen uzywac calej serii przeznaczonej do pielegnacji (zel,tonik,krem,peeling) a jaka firma, to juz chyba mniej wazne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja od dłuższego czasu używam Garniera i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Dot.: Garnier "Czysta skora", L'oreal "Pure zone" i Nivea "Young"-którą serię wybrać?
Zdecydowanie Loreal-mam zel do mycia twarzy,tonik i krem.Kiedys zanim zaczelam ich uzywac mialam ciagle jakiesmaleczewone krostki na twarzy a teraz zero
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Dot.: Garnier "Czysta skora", L'oreal "Pure zone" i Nivea "Young"-którą serię wybrać?
Nivea w ogóle nie działa, poza tym, że przyjemnie pachnie. Garniera nie polecam- bardzo wysuszył mi skórę, L'oreal nie używałam, natomiast z czystym sumieniem mogę ci polecić najlepszą serię, a próbowałam już tak wielu kosmetyków, że ho
![]() Iwostin hypoalergiczny do cery wrażliwej i trądzikowej. Są to kosmetyki apteczne (choć nie takie drogie), ale zgadzam się, że tylko takie działają, nie żadne mazidła z drogerii. Więc jeżeli nie będziesz zadowolona z działania zwykłych- pielęgnacyjnych, zainwestuj w iwostin właśnie- jeżeli pomógł na moje pryszcze, to chyba każdemu pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jestem mocno starszawą panią ale mam młodą cerę
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie wybrała żadnej serii. Doszłam do wniosku że lepiej kupować produkty apteczne
![]() Garnier --> jeszcze bardziej mnie wysyfiło, strasznie czuć chemię Nivea Visage --> po roku używania całej serii, kosmetyki te uczuliły mnie a pod odstawieniu stan mojej cery się pogorszył Pure zone --> miałam z tego krem na niedoskonałości, nic nie zdziałał a jedynie wysuszył mi skórę Polecam żel-piankę Vichy Purete Thermale. Mam problemy z cerą ponieważ jest mieszana (tłusta w strefie T), wrażliwa, naczynkowa i alergiczna. Kupiłam ten żel pod wpływem recenzji na KWC i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja mialam Loreala i bylam zadowolona-zero krostek.Teraz zmienilam na Garniera i tez jestem zadowolona.Zaden z nich nie sciagal mi skory ale moze dlatego ze ja kupuje z Anglii a nie z Polski.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ja używam Nivea V.Y.
Nie chcę używać kosmetyków dla kobiet dorosłych bo mam dopiero 14 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
a ja znow wrocilam do toniku nivea i znow jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
nie polecam nivea visage young, mam tłustą cere, rozszerzone pory i od czasu do czasu wypryski, jest on dla mnie widocznie za słaby. ostatnio zastanawiam się nad kupnem żelu loreal pure zone(tego w tubie), tylko nie jestem pewna czy zamyka on pory?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
z tych trzech to tylko L'Oreal chyba jest najlepszy....ja lubie uzywac wszystko z firmy Clean& Clear....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.