|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Minkowe dekupowanie
Różne prace na różnych nośnikach i na różne okazje. Czekam na opinie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Minkowe dekupowanie
Bardzo wesołe prace. Witaj wśród pozytywnie zarażonych.
Podoba mi się pomysł pierwszej pracy- szkatułki? Bardzo fajnie wkomponowałaś motywy, ale jest na niej zdecydowanie kilkanaście warstw lakieru za mało. I brak szlifowania.Widać papier, widać nieznaczne zmarszczenia i musisz to zgubić pod warstwami przeszlifowanego lakieru. Zmieniłabym też napis z ręcznego na wydruk, skoro jest to (jak się domyślam) w prezencie ślubnym, ale to już jest kwestia gustu. Druga praca - deseczka - bardzo ładna. Na górze widać nieznacznie brzeg motywu, mogłaś troszkę wyżej domalować tło albo to również mogłabyś zgubić pod lakierem i po szlifowaniu pracy pomiędzy lakierowaniem ![]() Kielich z papieru ryżowego bardzo ładny, ponieważ zdjęcie jest z zapaloną świeczką to trudno go ocenić ale zapalony wygląda bardzo ładnie. Wałek - uwagi takie same jak do poprzednich prac - zbyt mało lakieru i brak szlifowania, widać marszczenia motywu które spokojnie mogłaś zatuszować. Ale generalnie jak dla mnie prace bardzo ciekawe, fajnie dobrane motywy i starannie wykonane - tylko brak im wszystkim wykończenia ![]() ![]() ![]() Jeśli bierzesz do rąk poprawnie wykonany w decu przedmiot, to musisz mieć wrażenie, że motyw jest namalowany. Przeciągając ręką po powierzchni nie możesz czuć ani naklejonej serwetki ani tym bardziej papieru. To ma być absolutny monolit ![]() Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-01-20 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Minkowe prace
Jak Wam się podoba na pomysł na zdjęcia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Minkowe prace
Nie mogłam znaleźć więc zamieściłam raz jeszcze. Sorry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Osiołek z zakątka :)
|
Poproś moderatora, żeby Ci połączył wątki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dot.: Minkowe dekupowanie
Zgadzam się ze wszystkimi uwagami. Zdjęcia były wycinane z gazety, chodziło tylko o pomysł więc nie szlifowałam wcale. Wałek jest w fazie robót, bo będą jeszcze nad gołąbkami imiona Młodych. Dziękuję za wyczerpujący komentarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.