Ból gardła u dziecka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-07, 15:54   #1
Paletka44
Raczkowanie

Ból gardła u dziecka

Okres przeziębień i grypy jeszcze się nie skończył, więc myslę, że może to być temat bardzo na czasie, bo wiele mam boryka się z tą dolegliwością u ich pociech. Jakie macie sposoby na ból gardła u Waszego dziecka? Chodzi mi o taki środek czy też lek, który jest zarówno dobrze przyjmowany, jak i skuteczny.
Paletka44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 19:17   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Ból gardła u dziecka

Dziecko ma lat ile ??

bo to dosc istotna sprawa.
U nas spray do gardła lub chlorchinadin lub takie szweckie z alg morskich lub jakis innych potworow morskich ,nie pamietam nazwy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 12:51   #3
gosiaosa
BAN stały

A czy któraś z Was stosowała może Ibum Zawiesinę? W ulotce jest napisane, że stosuje się go w przypadku bólu głowy, bólu gardła, bólu zębów, bólu po ekstrakcji zębów, bólu na skutek ząbkowania, stawów, mięśni oraz bólu pooperacyjnego.
gosiaosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 13:00   #4
edytcia
Zakorzenienie

My przy bólach gardła zawsze używaliśmy Tantum Verde w tym spray'u. I nic więcej.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 13:02   #5
taszkin
Zakorzenienie

U nas (2,5 roku) odpada płukanie, ssanie.
Psikamy jedynie hasco-septem (ponoć składnik leczniczy ten sam co w tantum a środek o połowę tanszy).
Raz dostała nystatynę w zawiesinie, ale to już leczenie a nie działanie przeciwbólowe.
A Ibum chyba nie ma działania miejscowego?

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2010-01-08 o 13:12
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-08, 13:47   #6
gosiaosa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
A Ibum chyba nie ma działania miejscowego?

Zapytałam o to znajomej farmaceutki i Ibum Zawiesina posiada w składzie ibuprofen, który ma takie właściwości - działa miejscowo w miejscu stanu zapalnego i tam ukierunkowuje swoje działanie. To tak jakby ta substancja szukała punktu zapalnego i tam uderza. Oczywiście nie chodzi tu o płukanie gardła ibumem zawiesiną, ale o to, że jak już się wchłonie, to likwiduje ból.
Stary 2010-01-08, 14:35   #7
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaosa Pokaż wiadomość
Zapytałam o to znajomej farmaceutki i Ibum Zawiesina posiada w składzie ibuprofen, który ma takie właściwości - działa miejscowo w miejscu stanu zapalnego i tam ukierunkowuje swoje działanie. To tak jakby ta substancja szukała punktu zapalnego i tam uderza. Oczywiście nie chodzi tu o płukanie gardła ibumem zawiesiną, ale o to, że jak już się wchłonie, to likwiduje ból.
Czyli nie różni się od każdej innej zawiesiny przeciwbólowej/przeciwgorączkowej dla dzieci zawierającej ibuprofen? (np nurofen).
Pytam z ciekawosci, bo moja córa i tak takowych nie przyjmuje, w gorączce ratują nas czopki.

Jeśli nie ma innych objawów u dziecka jak tylko ból gardła/drapanie np. przy katarze działamy tylko miejscowo.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2010-01-08 o 14:43
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 15:40   #8
gosiaosa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Czyli nie różni się od każdej innej zawiesiny przeciwbólowej/przeciwgorączkowej dla dzieci zawierającej ibuprofen? (np nurofen).
Pytam z ciekawosci, bo moja córa i tak takowych nie przyjmuje, w gorączce ratują nas czopki.

Jeśli nie ma innych objawów u dziecka jak tylko ból gardła/drapanie np. przy katarze działamy tylko miejscowo.
Sprawdzam właśnie skład i w składzie Ibumu jest 100 mg ibuprofenu na 5 ml zawiesiny. Podobnie w przypadku Nurofenu. Leki sa więc podobne, plusem na korzyść Ibumu może byc jednak niższa cena.
Stary 2017-02-22, 18:49   #9
kingafalkowska
BAN stały

Trochę stary temat ale pewnie wiele mam do niego trafia tą samą drogą co i ja.. : )

Mojemu synowi najbardziej pomagają tabletki z Fiordy, nie ma ich we wszystkich aptekach, na 100% je znajdziecie w DOZ, tam je zawsze zamawiam.

Tabletek dla dorosłych z tej firmy nie brałam, ale te z Fiorda Junior są naprawdę świetne ze względu na szybkie działanie (w porównaniu do Cholinexu lub Choliseptu).
Skład mają bardzo dobry, szczególnie dla dzieciaków cierpiących na alergię. Tutaj znajdziecie skład: http://fiorda.pl - trzeba zjechać na sam dół☠strony
kingafalkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-01, 08:45   #10
Darkana
Raczkowanie

A u nas najszybciej pomaga syrop bobolen można go podawac już powyżej 1 roku życia dla mojego maluszka idealny, rozrabiam mu z herbatka i bardzo mu smakuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170207_080356.jpg (78,3 KB, 7 załadowań)
Darkana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości