|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ból gardła u dziecka
Okres przeziębień i grypy jeszcze się nie skończył, więc myslę, że może to być temat bardzo na czasie, bo wiele mam boryka się z tą dolegliwością u ich pociech. Jakie macie sposoby na ból gardła u Waszego dziecka? Chodzi mi o taki środek czy też lek, który jest zarówno dobrze przyjmowany, jak i skuteczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ból gardła u dziecka
Dziecko ma lat ile ??
bo to dosc istotna sprawa. U nas spray do gardła lub chlorchinadin lub takie szweckie z alg morskich lub jakis innych potworow morskich ,nie pamietam nazwy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
A czy któraś z Was stosowała może Ibum Zawiesinę? W ulotce jest napisane, że stosuje się go w przypadku bólu głowy, bólu gardła, bólu zębów, bólu po ekstrakcji zębów, bólu na skutek ząbkowania, stawów, mięśni oraz bólu pooperacyjnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
My przy bólach gardła zawsze używaliśmy Tantum Verde w tym spray'u. I nic więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U nas (2,5 roku) odpada płukanie, ssanie.
Psikamy jedynie hasco-septem (ponoć składnik leczniczy ten sam co w tantum a środek o połowę tanszy). Raz dostała nystatynę w zawiesinie, ale to już leczenie a nie działanie przeciwbólowe. A Ibum chyba nie ma działania miejscowego?
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-01-08 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Zapytałam o to znajomej farmaceutki i Ibum Zawiesina posiada w składzie ibuprofen, który ma takie właściwości - działa miejscowo w miejscu stanu zapalnego i tam ukierunkowuje swoje działanie. To tak jakby ta substancja szukała punktu zapalnego i tam uderza. Oczywiście nie chodzi tu o płukanie gardła ibumem zawiesiną, ale o to, że jak już się wchłonie, to likwiduje ból. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytam z ciekawosci, bo moja córa i tak takowych nie przyjmuje, w gorączce ratują nas czopki. Jeśli nie ma innych objawów u dziecka jak tylko ból gardła/drapanie np. przy katarze działamy tylko miejscowo.
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-01-08 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Trochę stary temat ale pewnie wiele mam do niego trafia tą samą drogą co i ja.. : )
Mojemu synowi najbardziej pomagają tabletki z Fiordy, nie ma ich we wszystkich aptekach, na 100% je znajdziecie w DOZ, tam je zawsze zamawiam. Tabletek dla dorosłych z tej firmy nie brałam, ale te z Fiorda Junior są naprawdę świetne ze względu na szybkie działanie (w porównaniu do Cholinexu lub Choliseptu). Skład mają bardzo dobry, szczególnie dla dzieciaków cierpiących na alergię. Tutaj znajdziecie skład: http://fiorda.pl - trzeba zjechać na sam dół☠strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A u nas najszybciej pomaga syrop bobolen można go podawac już powyżej 1 roku życia dla mojego maluszka idealny, rozrabiam mu z herbatka i bardzo mu smakuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.