|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
15kg w 2miesiące
Hej! Mam na imię Ewelina! Mam 19lat i chciałabym schdunąć 15kg w 2 miesiące. Moją dietę zaczęłam od wczoraj, jak narazie jest okey, ale chciałabym jakiegoś wsparcia, może ktoś się przyłączy? A mianowicie jem 500kcal dziennie i ćwiczę 2godziny dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: 15kg w 2miesiące
Miłego pobytu w szpitalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hey. Mysle ze 15kg w dwa miesiace to za duzo. Przyjmij sobie 10 kg w dwa miesiace. Bedziesz zle sie z tym czula jak Ci sie nie uda. Lepiej zakladac o wiele mniej niz o wiele wiecej bo pozniej beda wyrzuty sumienia itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Heh... jak się nie znasz to może i byś wylądowała w szpitalu, ale ja na pewno nie
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
A sądzę, że jest to możliwe zwłaszcza, że 500kcal to tylko przez pierwsze 20dni przez kolejne 20- 300kcal no i przez ostatnie 20dni- już tyko 100kcal. Najbardziej się obawiam ostatnich 20dni, ale wydaję mi się, że jak zobaczę efekty po tych 40dniach to dam radę... Bo wolę przecierpieć te 2miesiące ![]() Ale dziękuję za radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
500cal dziennie i cwiczenia ![]() skad wiesz czy dobrze komponujesz posilki tak aby byly w nich wszystkie niezbedne witaminy ![]() szkoda wlosow,zebow i ogolnie zdrowia . kup sobie jakis zestaw witamin . chcesz szybko i w miare zdrowo schudnac to siegnij po diete cambridge . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Wybacz, ale specjalnie umieściłam tutaj ten wątek, bo nie chcialam czytać że to nie zdrowo itp. Ja poprostu za wszelką cenę chce szybko schudnąć, a wśród znajomych nie mam oparcia, ponieważ nikt nie ma na tyle odwagi by powiedzieć żebym tyle nie jadła, albo poćwiczyła. Chciałabym, żeby ktoś poprostu ze mną popisał od czasu do czasu i pogadał na ten temat. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
hmm.. a ile ważysz teraz i ile masz wzrostu?
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
no wlasnie
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- mozesz rowniez podzielic sie swoim jadlospisem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
ważę 68kg mam 165cm wzrostu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- ważę 68kg mam 165cm wzrostu ![]() ![]() A co do jadłospisu to zależnie od tego co mam w domu. Najczęściej jest to gotowana fasolka szparagowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak mam ochotę na coś słodkiego to zawsze robię sobie jakąś małą galaretkę. Edytowane przez nikana81 Czas edycji: 2010-02-02 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
10kg ? no to faktycznie wyczyn . napisz co jesz ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja też mam 165cm wzrostu z tym, że teraz ważę 53-54 kg i schudłam z 61kg w ciągu 1,5 miesiąca na diecie 1000 kcal.
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
nie chcę Cię odwodzić od pomysłu itd, ale musisz zdać sobie sprawę że jeśli będziesz jadła ZA MAŁO to po prostu nie starczy energii na ćwiczenia. a 500 kcal, czy nie daj Boże 100 (bo chyba dobrze przeczytałam) to nie wystarczająco do zwykłego funkcjonowania, i Twój organizm po prostu może odmówić Ci posłuszeństwa. Nie mówię o długotrwałych skutkach, tylko tym, co może się stać w trakcie diety. I wcale nie schudniesz tak szybko jak byś chciała, bo nie wytrzymasz tych 2 miesięcy, no i nie można pomijać efektu jojo który dopadnie Cię BARDZO BARDZO BARDZO szybko.
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
wazny jest metabolizm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
bede sledzila ten watek ,ciekawa jestem jak ci pojdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No ale to Twoje zdrowie i sama je sobie chcesz zepsuć, więc co mi do tego ![]() Ćwiczenie 2 godziny dziennie to też głupota, jak powiesz że machasz setki brzuszków to się załamię... więc powiedz, co ćwiczysz? Zresztą jedząc tak mało szkodzisz sobie ćwiczeniami, spalasz mięśnie, a organizm każdą dostępną rezerwę ( o ile taka jest przy 500 kcal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moja przyjaciółka odchudzała się podobnie jak Ty - w ciągu miesiąca schudła około 10 kg. Ma ponad 170 cm wzrostu i ważyła 65 kg. Spowodowało to u niej poważne problemy zdrowotne - zanik miesiączki, zaburzenie gospodarki hormonalnej, osłabienie organizmu, wylądowała w szpitalu na ponad miesiąc. I mimo, że od tego zdarzenia minął ponad rok, do dziś odczuwa skutki... Ma problemy z cerą i zębami, a do tego bardzo łatwo łapie wszelkie przeziębienia, grypy, anginy i często mdleje... Nie wiadomo czy będzie mogła mieć dzieci. Ale za to jest bardzo szczupła. Czy było warto zapłacić za to taką cenę? Ona dziś uważa, że nie, choć wtedy tak samo jak Ty była przekonana, że jest silna i da radę.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem lepiej więcej zjesc a nadrabiac cwiczeniami. Wiecej co nieznaczy tlusto i kalorycznie, wrecz przeciwnie ma byc przede wszystkim zdrowo. Rowniez jestem bardzo ciekawa Twoich poczynan nikana81
![]() 1.zblizajaca sie wielkimi krokami studniowka 2.juz niedlugo natana cieple dni a ja znowu przechodze cale lato w spodniach ![]() od trzech tygodni trenuje regularnie na rowerze, przy czym jem normalnie, bardziej zalezy mi na przybraniu masy miesniowej nog i zarazem wysmukleniu nuz na chorobliwym wychudnieciu, wiem z wlasnego przykladu ze wazac te upragnione 52kg przy glodzeniu nie wygladalam najlepiej, kosci miednicy az upijaly w czasie lezenia. Zastanawia mnie jedynie fakt dlaczego przy tak intensywnym wysilku waga nie leci w dol, dziennie nie przekraczam 1500 kcal, i zaczely wypadac wlosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
beznadziejny pomysł.. wytrzymasz te 2 tygodnie na 500 kcal, to potem zwiększ do 700 kcal. a najlepiej nie licz kalorii tylko jedz dużo surowych warzyw do każdego posiłku. Nie obraź się, ale nawet jeśli Ci się uda, to Twoja waga nie będzie odzwierciedlać Twojego wyglądu, przy tych 53 kg możesz nawet wyglądać na 60, bo uwierz nie będziesz miała siły ćwiczyć!!! Jeśli jakimś cudem uda Ci się, to w ciągu kolejnych 2 miesięcy będziesz spowrotem ważyć 68 kg albo i więcej...
Po co się katować skoro schudniesz tyle samo jedząc więcej, a później nie będziesz miała efektu jojo..Polecam cie 1200-1300 kcal. No te minimum to 1000 kcla. ale uwierz, zę już przy 1000 kcal organizm się przestawia na tryb oszczędny. Przetestowałam na sobie. A tak przy okazji poczytaj o diecie montignac. można jeśc prawie wszystko, tylk odpowiednio łączyć. Chudnie się bez jojo na początku 2-3 kg na tydzień, potem 1 kg na tydzień. Pozdrawiam ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja od trzech dni jestem na diecie 500kcal ale planuje jeść tak tylko przez tydzień, w kolejnych chce dodawać po 100kcal. Z ćwiczeń to tylko jakieś ujędrniające...ja zdaje sobie sprawę z tego, że mój pomysł jest trochę "chory" ale muszę szybko 8 kg zrzucić. No ale schodzenie poniżej tego 500 na 2 miesiące to już totalne przegięcie...
#23 |
Raczkowanie
|
no cóż, powiem tylko: o rany!
takie plany to dla kamikadze, ale trzymam kciuki żebyś sobie nie zaszkodziła |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Ahh może nie zdrowo, ale i tak się odchudzać będę
![]() ![]() ![]() Dzisiaj 4 dzień jest super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale zaczną się kłopoty z włosami (wiem z doświadczenia, mam na głowie 1/3 włosów z tego co miałam przedtem), zaczną się osłabienia, omdlenia. Ale robisz to na własne ryzyko. My możemy Ci tu pisać i tłuc do głowy, a Ty i tak zrobisz swoje. Więc trwaj w przekonaniu, że Twoja dieta jest cudowna i ochroni Cię przed jojo. Ale pewnego dnia się pobudzisz i przyznasz, że miałyśmy rację, tyle, że kilogramy bedą wtedy nieubłaganie wracały. No to życzę powodzenia. Mam nadzieję, że unikniesz jojo. Jakimś cudem. Pozdrawiam.
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
jej podziwiam* Ja tez chce miec tego mniej... taak z 7 kg ale... jestem zbyt leniwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Już nawet pomijam głupotę diety, ale w beznadziejny sposob również ćwiczysz, pól godziny porzadnego interwalowego treningu by było dużo skuteczniesze niż 2-3 godziny tego co Ty robisz. No ale i tak przecież nie słuchasz żadnych rad, prawda?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
jak Ci idzie?
#29 |
Przyczajenie
|
Jak narazie to idzie super
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Dziwię się, że nadal w to brniesz, naprawdę... my tutaj chcemy Ci pomoc, a nie zaszkodzić...
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.