|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rafa koralowa w Tunezji
Hej! 30 lipca wybieram się do Tunezji (miasto Borj Cedria, położone niedaleko Tunisu). I oto moje pytanie: czy był ktoś może w tej okolicy?? jestem ciekawa, jak wygląda tam morze; czy jest czyste i krystaliczne jak w Chorwacji, czy może zabrudzone. Zależy mi na nurkowaniu, więc zastanawiam się również, czy Tunezja to na to dobre miejsce. Ale najbardziej mnie jednak ciekawi, czy w Tunisie lub Borj Cedria jest rafa koralowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rafa koralowa w Tunezji
Nie licz na jakąkolwiek rafę koralową bo niestety w Tunezji rafy nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
http://www.tunezja.com.pl/wybrzeze-koralowe.xml tu pisza ze jest... hm.. to ja juz nie wiem. A co z morzem? Jak wygląda w tych okolicach??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Byłam w Sousse i w Tunisie i rafy nie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A morze?? Jest czyste??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja bylam w Hammamet Yasmine i morze było ohydne- brzydziłam się do niego wejść. Pływające śmiecie i smród:/
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Tunezja jest krajem gdzie można również nurkować na rafie koralowej. W pobliżu porośniętej dębem korkowym tabarki - najbardziej zielonym i spokojnym z turystycznych miast Tunezji znajdują się ciekawe rafy.
w Tunezji, są rafy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
No w Tunisie rafy nie znajdziesz. Czystość morza zależy od tego gdzie się trafi. Są miejsca z czyściejszą wodą, ale daleko jej do krystalicznej.
Edytowane przez dorka1980 Czas edycji: 2010-08-04 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.