|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje początki...:)
To są moje pierwsze prace. Na zdjęciach widać że nie wychodzą mi jeszcze loopy.
Ale proszę oceńcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje początki...:)
Loopy faktycznie trzeba troszkę wyprostować, ale z moimi na początku było jeszcze gorzej (i w sumie dalej jest
![]() ![]() Oraz zgrzyta mi coś w tych z ostatniego zdjęcia, z brązowymi serduszkami - 2 i 3 - tylko nie do końca umiem się wysłowić, co. Za to błękitne łódeczki - śliczne, piękne, ach i och. A co do cen, to tu chyba jest gdzieś osobno wątek służący do wyceniania prac. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Lubię szkło weneckie
![]() ![]() Sprawy techniczne jak loopiki zawsze potrzebuja czasu i wprawy ![]() Ogólnie pozytywne wrażenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jak na początek bardzo ładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dodaję nowe prace i także proszę o ocenę - co nie pasuje itd.
![]() Ten wrzut to głównie na łańcuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Loopy zdecydowanie do poprawy. Są krzywe, niedomknięte i drucik zmasakrowany. I używaj przekładek i kuleczek - nie będzie widać dziurek i kolczyki nie będą wyglądać jak niedokończone
![]() Najbardziej podobają mi się 2 kolczyki, tylko te serducha mi nie podchodzą. I ostatnie fajne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jest w nich takie ukryte piękno
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i czekam na więcej :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Następne
![]() Przepraszam za jakość zdjęć,ale kolczyki były już zapakowane do sklepu. Tak się złożyło, że spodobały się pani w kwiaciarni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Co do cen możesz pytać w tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=152765
Początki jak początki, każdy chyba zaczyna podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() Co do loopow, warto je robić od razu nad koralikiem, tak żeby nie zostawał goły drucik, będzie wyglądać "bardziej profesjonalnie". Zastanawia mnie jeszcze ten zacisk w kołach "pajęczynce" ![]() ![]() Ogólnie początki bardzo obiecujące, czekam na następne prace, grunt to Cwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. Powodzenia ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Proszę o więcej opini .;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Początki początków:)
Witam, jestem tu pierwszy raz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Właściwie wszystko napisały już wczesniej dziewczyny wiec ciężko coś dodać. Loopy na pewno musisz poprawić. Lepiej by wyglądały szpilki gwoździe zamiast loopów na końcu koralika. Wiecej przekładek, kuleczek tez wpłynie na estetykę prac. Jesli pracujesz z linka jubilerska postaraj się docinać ja blisko zacisków i osłoń je osłonkami na zaciski- takie ostre placki nie wyglądają ciekawie zwłaszcza przy małych bicone a dodatkowo mogą pokaleczyć. Jeśli chodzi o cenę... praktycznie są to jak na razie typowe początki i w każdej parze są mniejsze lub większe błędy wiec ja wyceniłabym je na razie w koszcie materiałów z małym plusikiem na górkę...ale niestety nie więcej. Jeszcze sporo pracy przed Tobą ale widać że pomysłów Ci nie brakuje- wystarczy dopracowac sprawy techniczne
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
A oto kolejne moje wyroby...
co sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Te: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1262973254 są bardzo ciekawe i oryginalne. fajny pomysł na wykorzystanie sieczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się, ta koncepcja z sieczką i rureczkami wygląda bardzo ciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mi też ta sieczka najbardziej wpadła w oko ,bardzo ciekawy i oryginalny pomysł, super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Sieczka faktycznie ciekawa. A w tych https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1262973254
na dole lepsza byłaby miseczka lub mała przekładka talerzyk. Przyznam, że nie przepadam za takimi zakończeniami. Zawsze mam wrażenie, że dół kolczyka będzie się zahaczał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ładne prace. A co do pakowania - może to tak super nie wygląda , ale w folii tak szybko nie ściemnieją, szczególnie, jeśli robisz posrebrzane. Ja pakuję podobnie, tylko że w woreczki strunowe, zawsze można wyciągnąć i włożyć z powrotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
kolczyki fajowe ---> ja pakuje je w małe woreczki strunowe i też kartonik w środku. mąż mi tylko doradza żeby do jasnych kolczyków dawać ciemne tło co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Patent z sieczką fajny, choć bardziej widziałabym go w naszyjniku. Na razie widać, że jesteś początkująca, ale każda z nas kiedyś zaczynała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Tak praktycznie to bawię się koralikami już dwa lata, ale dopiero jakieś parę miesięcy temu zaczęłam robić kolczyki. Na początku to była drobnica nawlekana na gumkę hihi
No mam bardzo wielki zbyt....niedawno dałam do sklepu 50 par kolczyków. Mam nadzieję,że podobają się klientom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.