|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przykry zapach dywanu .
Hej ! Przepraszam bardzo ale nie wiedzialam gdzie umieścić ten temat , więc jak coś pokręciłam to sory !
Mam taki problem , po Sylwestrze u mnie w pokoju zdarzyla się nieprzyjemna sytuacja. Moja koleżanka zwymiotowała na dywan . Myłam dywan już 3 razy, zwykłą wodą , proszkiem do prania i płynem do naczyń , ale zapach nie chce zniknąć. Znacie jakieś sposoby , najlepiej domowe żeby pozbyć się zapachu ?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przykry zapach dywanu .
przychodzi mi do głowy jeszcze raz wyszorowanie tego dywanu i ułozenie talerzyka z sodą (o ile to nie jest plama na środku pokoju) -soda neutralizuje zapach. Moze użyj jakiś odświeżacza powietrza. Widziałam niedawno w tv reklame że cos tam
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
łyżka sody pół szklanki octu na 5l wody umyj tym dywan a jak wyschnie użyj vanishu do dywanów powinno pomóc
![]() aha słyszałam, że nie powinno się używac proszku do prania ubran, do prania dywanu ponieważ dywan po wyschnięciu nie przyjemnie pachnie,i szybcie do niego przywiera brud.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niech koleżanka zapłaci za pralnię, albo niech sama przyjdzie i się męczy. Ona zwymiotowała-niech sprząta. Zresztą sama powinna ci to zaproponować!
po prostu Milena ![]() Edytowane przez sugar_kitty Czas edycji: 2009-01-02 o 09:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po pierwsze to pewnie bym powiedziała kolezance ze "dywan wyczyszczony, ale śmierdzi od niego cholernie twoimi wymiocinami" i czekalabym na jej reakcję.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie , nie powiem jej tak bo to moja przyjaciółka , trudno , stało się i tyle . Dziękuje wam za rady , jutro wypróbuję to z octem i sodą i vanishem !
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W takim razie można przyjaciołom mieszkanie obrzygać, zasmrodzić i zostawić ich z tym samych? Fajnych masz przyjaciół... Jeżeli naprawdę jest twoją przyjaciółką powinna ci pomóc, a jeżeli się obrazi... no cóż, chyba bym się zastanowiła nad taką przyjaźnią... No ale twoja sprawa, twój dywan. Może to głupio zabrzmi, ale wolałabym stracić taką "przyjaciółkę" niż zastanawiać się, czym mam sprać dywan.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Chyba najlepsze wyjscie to zamówienie firmy,która zajmuje się praniem dywanów.Odkurzacz wodny z odsysaniem powinien załatwić sprawę,przynajmniej masz gwarancję,że nie wgniatasz brudu głębiej w dywan.Tylko to pomogło,gdy mój szczeniak zasikał wszystko co tylko mógł,z tym że koszta są jakie są niestety :/.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że firma się tutaj najlepiej sprawdzi, wejdą szybko wypiorą dywan i będzie po kłopocie, możesz spojrzeć na pranie dywanów łódź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.