![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn robiących odlewki. Pytanie.
Dziewczyny w co robicie odlewki perfum? Gdzie kupujecie pudełka, atomizery etc.?
I w jaki sposób odlewacie? Muszę zrobić taką większą, poradze sobie, ale może macie bardziej ludzki sposób niż ja jestem w stanie wymyśleć ![]() Edytowane przez gamaa Czas edycji: 2007-07-03 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do dziewczyn robiących odlewki. Pytanie.
ale co chcesz odlać ? szmapon, odżywkę, perfumy ... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
perfumy, zaraz edytuje posta
![]() swoją drogą Mad, bo gdzieś wyczytałam że też jesteś olsztynianką więc możesz mi podwójnie pomóc ![]() abstrahując: byłam dzisiaj w tym niepolecanym przez Ciebie kiedyś tam Poincie, i jestem zadowolona, ale mimo wszystko za Twoją dawną poradą wybieram się jeszcze jutro do Dorotki na Wilczyńskiego na cięcie grzywki. Jak myślisz ile mogę zapłacić? To chyba takie pełne cięcie nie będzie, bo z grzywki na bok, chcę sobie zrobić prostą...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojęcia, jak Ci policzą, ja zawsze się ścinam przy okazji farbowania, więc płacę za wszystko hurtem ![]() zresztą powiem Ci, że ostatnio moja przyjaciółka zaprowadziła mnie do fryzjerki w osiedlowym saloniku, za obcięcie , umycie i modelowanie zapłaciłam 20 zł, one 25 zł, efekt był super i chyba będę do niej chodzić pomiędzy farbowaniami, to pozostawię Dorocie, bo nikt mi nie dogodzi tak kolorem jak ona, ostatnio mieszała chyba 4 odcienie farb, ale za to efekt na głowie w 100"% dokładnie taki jak chciałam ![]() masz już jakiś flakonik zastępczy na perfumy - oczywiście atomizer odkręcany musi być, jeśli perfumy które masz, są w lanej butelce to masz problem z głowy, jeśli nie, to musisz się uzbroić w cierpliwość i przepsikiwać z jednego w drugi, mozolne, nudne, pachnie wkoło perfumami i palce bolą od przyciskania atomizera ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a powiedz mi gdzie ten osiedlowy salonik jest?
![]() ![]() i powiedz jeszcze u kogo byłaś ![]() no wlasnie...atomizer :[ chodze i szukam i NIGDZIE nie mogę dostać, gdzie kupujesz albo gdzie wiesz że są? byłam w rossmanach, naturach i innych drogeriach i tak na mnie patrzą: :O i mówią 'nie mamy ![]() prawie zamieszkania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mieszkam 7 km od Olsztyna na osiedlu domków jednorodzinnych, pod koniec roku przenoszę się 15 km dalej , bo budujemy z mężem nowy dom ![]() o flakoniki trzeba pytać w punktach rozlewni - Nicole, Refan, itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a te rozlewnie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
W Douglasach sa atomizery i byly kiedys w Rossmanach i Naturach (na stoisku z akcesoriami kosmeti). Poza tym rzeczywisice Refany/Nicole itd rozlewnie
![]() Nat
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
to one sprzedają czy nie? hmmm... chodzi o perfumerie, czy może raczej takie sklepy z drobiazgami czy tam zapachami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak
Nat
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
w rozlewni refan , są ładne buteleczki takie po 10 ml takie atomizerki , napenwo gdzies u ciebei taka jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Taki atomizerki można równiez kupić w Sephorze
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
ja często kupuje w refanie i jest naprawde ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapachy faktycznie przypominają oryginał, ale zaledwie w 30%. Odnisłam wrazenie jakoby wszystkie zostały stworzone na pewnego rodzaju "cieczy bazowej". Te 30% to gora, po fachu "głowa". Reszta to "ciecz bazowa" ![]() Won z "bazy"rozszczepia dodatkowo te 30% podobnych do oryginału, wypychając w gore specyficze syntetyczne, kwiatowe nuty. Gora jest nieruchoma, poszczegolne nuty zapachowe - wyjątkowo wyrazne, w stanie nieruchomym. Kiedy wanilia w oryginalnym hypnotic poison, jest miękka, przestrzenna, tutaj była "zamknieta w sobie". Nuty zapachowe przypominają martwy granulat. Te perfumy są"martwe", nic sie tam nie dzieje.. sprawiają jedynie wrazenie oryginalu, w dodatku niepełne. W pewnym "miejscu" wszystkie pachną tak samo. Za duzo robty widocznie "wystrugac" zapach od zera... stad takie partactwo, wszystko z jednego wiaderka. Mim zdaniem to nieudane, a wrecz zniszczone kompozycje zapachowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
chciałam zauważyć że refan wcale nie jest 'na kółkach' i że nie wszystkich stać na perfumy oryginalne i drogie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Karolinko można mieć perfumy niedrogie i oryginalne. Wody toaletowe i perfumowane z Avonu, Oriflame, Yves Rocher, Adidas, Puma, C-Thru, Coty, że nie wspomnę o wielu naprawdę atrakcyjnych promocjach w drogeriach Rossmann.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
wiem czasem również kupuję , jednak jak dla mnie całkiem fjaniue pachną takie 'podróby' nie wiem dlaczego kazdego to tak przeraża. Kazdy kupuje to co lubi.koniec
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
A mi Refan nigdy nie chce sprzedac bez zawartosci. A za zawartosć to ja podziekuję
Cytat:
Nie wszystkie oryginalne perfumy są drogie.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na kółkach czy nie na kólkach, sposob produkcji ten sam. Wypowiedziałam się na temat jakosci zapachów. Nie lubie martwych zapachow. Aaaa zapomniałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Witam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Salisia Czas edycji: 2008-01-10 o 16:49 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja odpachniałam tylko fiolki, z atomizerkami to chyba cięższa sprawa
![]() Wiem, że spirytus wywabia zapachy. Fiolka może poleżeć w nim nawet kilka dni ale nie wiem czy atomizerowi to nie zaszkodzi - ma przecież plastikowe części. Nie wlewaj innych perfum bez uprzedniego odpachnienia bo zapach raczej na pewno ulegnie zmianie ![]() Radzę kupić nowy psikacz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Porównania nie ma. Tak jak nie ma porównania pomiędzy naturalną rózą a sztuczną. Co do atomizerków to zapach utrzymuje się na rureczce i gumowęj uszczelce, flakonik odpachnia się tak jak fiolki. Kolejnemu zapachowi jezeli jest delikatny , to raczej zaszkodzi, killerowi raczej nie. Byc może gdy ponownie uzyjemy go do zapachu z bardzo podobnej grupy tez nie zaszkodzi. Trzeba poeksperymentowac ![]() Na allegro widziałam atomizerki , ale jednego się nie opłaca kupować z uwagi na koszt przesyłki.
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
NIE. One są: Wielorazowe jedno zapachowe.
![]()
![]() |
#28 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Dziś w desperacji usiłowałam kupić buteleczkę 10 ml. Dowiedziałam się oczywiście, że mogę kupić, ale razem z "perfumem". Usiłowałam namówić panią do sprzedania mi obu rzeczy jednocześnie, ale jednak osobno, czyli: - "Perfum" wezmę do własnego pojemniczka. - i tu podstawiłam jej woreczek foliowy po drożdżówce. Pani na to z oburzeniem: - Ale to się rozleje! - Byle nie na mnie! - moje przerażenie było szczere, miałam puchową kurtkę, do usmolonej śmierci bym się tego nie pozbyła. Atomizerka nie mam nadal. ![]() A w kwestii przelewek i przepsików - jesli tylko atomizer się odkręca, a przelewu wymaga większa ilość perfum - najlepiej jest zrobić to strzykawka z igłą. oczywiście do każdego zapachu jego własna strzykawka i igła. Mam już cały podręczny "zestaw nałogowca" z oklejonymi karteczkami strzykawkami... Dobrze, że nikt mi nie zagląda do szuflad. ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie też nie chcieli sprzedać bez zawartości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.